Νέος χρόνος.. νέες ελπίδες

  • Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2017 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 9 Ιαν. 2017 - 13:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Εδώ είμαστε επιστρέψαμε μετά και τις μέρες των εορτών και πλέον μπαίνομε σιγά – σιγά στο δεύτερο μισό των πρωταθλημάτων. Εγώ από την πλευρά μου αν και καθυστερημένα να σας ευχηθώ μία καλή χρονιά με υγεία κι ευτυχία και πάνω από όλα να έχουμε όλοι την Υγεία μας. Βέβαια μία ευχή που θα πρέπει σιγά – σιγά να λέμε είναι να ευχόμαστε σε όλους να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, γιατί η ανθρωπιά έχει δυστυχώς χαθεί. Αν γίνουμε όλοι καλύτεροι τότε θα υπάρξουν και καλύτερες μέρες. Οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να κοιτούν την… καρέκλα τους, αλλά το πώς θα βγάλουν από το αδιέξοδο τη χώρα μας που κάθε μέρα βουλιάζει όλο και περισσότερο. Ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος θα φέρει καλύτερες μέρες για όλους.

Πάμε όμως μετά και τις ευχές να δούμε τι πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο. Αρχικά ο Φοίνικας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Volley League μπήκε με το δεξί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αφού… πέρασε από το Ζηρίνειο επικρατώντας της Κηφισιάς με 2-3 σετ. Η ομάδα του νησιού έδειξε πως αρχίζει να βρίσκει τον χαμένος της εαυτό και να θυμίζει το συγκρότημα που όλοι θαύμασαν και θαυμάζουν. Βέβαια ο Φοίνικας το καλοκαίρι του 2016 πέρασε μία πολύ κρίσιμη περίοδο αφού βρέθηκε πολύ κοντά στην… διάλυση. Το «Πειρατικό» άντεξε στην καλοκαιρινή φουρτούνα και μετά από ψυχραιμία και καθαρό μυαλό πλέει σε… γαλήνια νερά. Η διοίκηση μετά την θαλασσοταραχή προσπάθησε με… καπετάνιο τον Ντούσκο Νίκολιτς να δημιουργήσει μία νέα ομάδα με φιλοδοξίες και όνειρα. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο σοφός λαός και σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Φοίνικας αν και δεν είχε το γνωστό αγωνιστικό του πρόσωπο προσπάθησε να κρατηθεί σε υψηλά στάνταρ, όμως κάποιοι χαμένοι βαθμοί του στοίχησαν κάποιες θέσεις στη βαθμολογία. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου, ο Φοίνικας μπορεί να γνώρισε ισάριθμες ήττες, όμως αυτές ήλθαν στις λεπτομέρειες και κόντρα σε δύο ομάδες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Έδειξε σημάδια ανάκαμψης και ταυτόχρονα έστελνε το δικό του μήνυμα… επιστροφής. Ο Φοίνικας με το… καλημέρα στο δεύτερο γύρο πέρασε από μία έδρα που δύσκολα θα περάσουν ομάδες με τους ίδιους στόχους. Ο Φοίνικας αν επικρατήσει και στο αναβληθέν παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Σύρο, θα κάνει βαθμολογικό άλμα και θα βρεθεί κοντά στις πρώτες θέσεις.

Το «Πειρατικό» με την ανάλογη στήριξη από τον κόσμο του θα πραγματοποιήσει ένα καλύτερο δεύτερο γύρο και αναμένεται να προσφέρει και πάλι πλούσιες συγκινήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Φοίνικας γράφει τη δική του ιστορία αφού προέρχεται από ένα μικρό νησί και έχει καταφέρει να κοιτά στα μάτια ιστορικές ομάδες του χώρου αλλά και με εκατομμύρια κόσμο από πίσω τους όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο και με αγωνία πλέον θα περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει ο Α.Ο. Σύρου να κατακτήσει το πρωτάθλημα Κυκλάδων και επιστρέψει μετά από χρόνια σε Εθνική κατηγορία. Είναι αλήθεια ότι οι Συριανοί έχουν… βαρεθεί το τοπικό πρωτάθλημα και ελπίζουν πως το 2017 θα φέρει την… άνοιξη και την άνοδο της ομάδας. Τα πάντα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του διδύμου προπονητών Ρούσσου-Βαρθαλίτη, αφού έχει μία διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες  με το αμέσως χρονικό διάστημα να είναι κρίσιμο αφού έχει να δώσει σημαντικά παιχνίδια.

Η διοίκησης μετά και τις «ξαφνικές» αποχωρήσει θα κοιτάξει να καλύψει όσα κενά έχουν δημιουργηθεί, αλλά και να ενισχύσει το ρόστερ ώστε να διασφαλίσει την ομαλή πορεία προς τον… τίτλο.

Τα υπόλοιπα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκτενέστερα σε επόμενες δημοσιεύσεις κι αυτό γιατί είναι η αρχή του… χρόνου και δεν μου αρέσει να ξεκινάω με άσχημες ειδήσεις. 

Διαβάστε ακόμα