Κάγκελα παντού...

Είθισται, τα κάγκελα όταν τοποθετούνται, να δηλώνουν τα όρια ή ενδεχομένως κι έναν περιορισμό! Εξ αρχής όταν στο προσκήνιο έρχεται μία απόφαση περί τοποθέτησής... τους, αυτή προδίδει δυστυχώς, την απαίτηση ή την αναγκαιότητα ύπαρξής τους, με φόντο το ενδεχόμενο παραβίασης ή και την παραβίαση ορίων που ενδέχεται να έχουν επισημανθεί και να έχουν – πολλάκις – υπογραμμισθεί στο παρελθόν, αλλά να μη γίνονται σεβαστά!

Στη σημερινή κοινωνία “κάγκελα” υπάρχουν παντού, όπως άλλωστε έχει αναφερθεί και μουσικά μέσω του μοναδικού Τζίμη Πανούση, γεγονός που εμάς, τους ανθρώπους όμως, δεν φαίνεται να μας τιμά με δεδομένη την εκλαλητική διάνοια που διαθέτουμε, δηλαδή την ικανότητα αντίληψης, κρίσης κι έκφρασής μας, που μάλλον όμως, μένει αναξιοποίητη!

Η ανυπαρξία σεβασμού ή ακόμη και η στάση αποδοκιμασίας αναφορικά με μία κατάσταση, μία συμπεριφορά ή ένα γεγονός, όταν προκύπτει και μάλιστα με προκλητικότατο τρόπο, έρχεται να επιβεβαιώσει πως, ως ανθρώπινο είδος έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, έως ότου μάθουμε να συνδιαλεγόμαστε και άρα, να συνυπάρχουμε!

Έτσι, - αναλόγως βέβαια της οπτικής που υιοθετεί κάποιος -, τα “κάγκελα” όταν τα διακρίνει κι αυτά έχουν τοποθετηθεί εξ ανάγκης, οφείλει να μην επιχειρεί να τα παραβιάζει, αλλά να περιορίζεται στον “χώρο” που διακρίνει πως είναι διαθέσιμος για να ενεργήσει!

Προσφάτως, συμπεριφορές άκρως προσβλητικές από μέλη του κυβερνώντος κομματικού στρατού “χτύπησαν” ξανά σε τοπικό επίπεδο, στις γνωστές διαδικτυακές γειτονιές, επιδιώκοντας πρωτίστως να ισοπεδώσουν τον τρόπο κάλυψης πολιτικής συνέντευξης, αλλά και να εξισώσουν μέσα ενημέρωσης με μέσα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης!

Συγκεκριμένα πρόσωπα, μετρ της μυωπικής λογικής, καθώς όμως και λάτρεις των κομματικών παρωπίδων, οι οποίες δεν τους επιτρέπουν όχι μόνο να δέχονται το διαφορετικό, αλλά ούτε καν να το διακρίνουν, ακόμη κι αν διαφωνούν, παρουσιάστηκαν ξανά στην πρώτη γραμμή του διαδικτυακού κουτσομπολιού, επιχειρώντας να εξισώσουν την πλήρη κάλυψη των γεγονότων, με την παραπληροφόρηση, αλλά και τη στάση αδιαφορίας που επέδειξαν ορισμένα πρόσωπα που εργάζονται στον χώρο, κάνοντας κυριολεκτικά “μισές δουλειές”!

Η προσφιλής τακτική των πρόθυμων κομματικών εξυπηρετητών – υπηρετών, να προβαίνουν σε υποδείξεις (εμμέσως, πλην όμως σαφώς) για το περιεχόμενο ερωτήσεων ή παρατηρήσεων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σχετικά με θέματα επί των οποίων ζητείται η επίσημη και υπεύθυνη θέση κάθε πολιτικού προσώπου, πόσο μάλλον βουλευτών κι εκπροσώπων του – νησιώτικου – εν προκειμένω κόσμου, στον κατάλληλο χρόνο, απέδειξε για ακόμη μία φορά την προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα όρια της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατικής λειτουργίας – ή έστω προσπάθειας - προσώπων και μέσων, σε μία κατεύθυνση – ως φαίνεται – το κόμμα τους, να δώσει απαντήσεις “όπου σταθεί κι όπου βρεθεί” για ζητήματα και θέματα που επιθυμούν αποκλειστικά οι ίδιοι, βάσει της κομματικής γραμμής που λαμβάνουν!

Βιαστικά σχόλια και γραπτές εκρήξεις άνευ λόγου, πρόδωσαν για μία ακόμη φορά, την αποπνικτική “οδό” της προσπάθειας ελέγχου των μέσων ενημέρωσης, που ορισμένα μέλη του κομματικού στρατού στον οποίο υπηρετούν πιστά, επιδιώκουν να επιτύχουν, είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό επίπεδο!

Εμμονικές εκρήξεις έναντι προσώπων που προφανώς αντιπαθούν – λόγω διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης – (άκουσον άκουσον κριτήριο...), έρχονται να επιβεβαιώσουν πως, οι ίδιοι, όχι μόνον δεν σέβονται τα όρια της δημοκρατίας και της αρμονικής συνύπαρξης προσώπων που τοποθετούνται διαφορετικά, αλλά πως, συστηματικά ικανοποιούνται με το να κρέμονται από τα κάγκελα, λασπολογώντας συνεχώς και νιώθοντας θιγμένοι για δικούς τους λόγους..., για ανεξήγητους(!) λόγους!

Ωστόσο, όπως στους λογικούς ανθρώπους καθίσταται αντιληπτή η διαφορά ανάμεσα στην προσπάθεια πάταξης των διαπλεκόμενων συμφερόντων στον χώρο της επικοινωνίας, από την προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ (για την οποία κατηγορούνται από γελοίες αντιπολιτεύσεις), έτσι θα όφειλαν και οι ίδιοι να προσπαθήσουν - έστω - να διακρίνουν την προσπάθεια αντικειμενικής – στο μέτρο του εφικτού – προσέγγισης μίας συνέντευξης, από την προσπάθεια εξίσωσής της με άλλες κομματικές φιέστες για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες κι ως εκ τούτου, να αποφύγουν να εξισώσουν μέσα ενημέρωσης με μέσα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας! Και μάλιστα, με όποιον... τρόπο!

Ο μηδενισμός είναι συνυφασμένος με απόλυτα κι ολοκληρωτικά φασιστικά καθεστώτα! Αλλά όπως διαπιστώνεται, μέχρι να γίνει κατανοητό σε βάθος αυτό, στην καλύτερη περίπτωση θα συναντάμε... και στη χειρότερη θα εξακολουθήσουμε να χτίζουμε... ως κοινωνία, κάγκελα παντού!

 

 

 

 

Ετικέτες: