Του το… χάρισαν

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων οδεύει προς το τέλος του, αφού μένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε και πλέον ο Α.Ο. Σύρου κρατά και με τα δύο χέρια την κούπα του πρωταθλητή. Για να μην συμβεί αυτό η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου και του Μάκη Βαρθαλίτη θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» καθώς οι αντίπαλοί έχουν βαλθεί να το στέψουν πρωταθλητή πρόωρα ώστε να αποφύγουν το γκρα γκινιολ φινάλε. Οι αντίπαλοι του Α.Ο. Σύρου είχαν την ευκαιρία την αγωνιστική που μας πέρασε να μειώσουν τη διαφορά μιας και ο πρωτοπόρος είχε ρεπό, όμως πέταξαν αυτήν την ευκαιρία στον κάλαθο των «αχρήστων». Σίγουρα η σεζόν 2017-18 είναι η χρονιά του Α.Ο. Σύρου, αφού χωρίς κόπο έχει φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενός πρωταθλήματος που ουσιαστικά έπαιξε… μόνος. Οι ομάδες που θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στον Α.Ο. Σύρου έχασαν γρήγορα τον προσανατολισμό τους, οι χαμένοι αρχικά βαθμοί τους έφερε εκτός… μάχης, και ο Γιώργος Ρούσσος με τον Μάκη Βαρθαλίτη είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν εύκολες καταστάσεις.

Ο Α.Ο. Σύρου τη φετινή σεζόν ουσιαστικά είχε να αντιμετωπίσει άπειρες ομάδες, οι οποίες δεν γνώριζαν τον τρόπο διαχείρισης μιας σεζόν πρωταθλητισμού. Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν ο Α.Ο. Μυκόνου και ο Πανναξιακός ήταν δυνατοί. Μπορεί και πάλι να έπαιρνε το πρωτάθλημα ο Α.Ο. Σύρου, όμως η κούρσα θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με εκτός… μάχης δύο από τα τρία μεγάλα ονόματα των Κυκλάδων, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Δεν θέλω να υποτιμήσω, να υποβιβάσω τις ομάδες που κάνουν τη δική τους προσπάθεια, άλλωστε έχω αναφερθεί νομίζω με τα καλύτερα λόγια τόσο για τη Λάβα, τη Θύελλα Καμαρίου και την Άνω Μερά, που αν και κανείς ή ίσως λίγοι να περίμεναν ότι θα έχουν μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και πως θα δώσουν το δικός τους χρώματα σ’ αυτό. Άλλωστε είναι ωραία να βλέπεις ομάδες ποιοτικές και ανταγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα που αν δεν αλλάξει κάτι, θα το δούμε με άλλη μορφή την επόμενη σεζόν, αφού θα μπλέξουμε πάλι στην μία κατηγορία χωρισμένη σε ομίλους. Είναι κρίμα γιατί είδαμε και βλέπουμε πολύ ωραία παιχνίδια. Αυτό το είδαμε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τον Πάγο να στέκεται πολύ καλά κόντρα σε μία ομάδα η οποία είχε και έχει υψηλούς στόχους.

Τώρα, νομίζω και μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου η διοίκηση της ομάδας της Σύρου θα πρέπει να κινείται σε ρυθμούς… Γ’ Εθνικής. Δεν θα πρέπει να αφήσει το χρόνο να περάσει και να φτάσει σε κάποιες όχι και τόσο καλές καταστάσεις. Η Γ’ Εθνική δεν είναι ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τα έξοδα σαφώς είναι περισσότερα, αλλά δεν είναι και τόσα πολλά ώστε να γίνει… απαγορευτική. Στη προσπάθεια αυτή θα πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα στην ομάδα της Σύρου, είναι μία αρκετά υψηλή κατηγορία την οποία την παρακολουθεί αρκετός κόσμος. Η διοίκηση θα πρέπει να βρει κι άλλους… συμπαίκτες ώστε να οδηγήσει με αξιώσεις την ομάδα στη νέα αυτή κατηγορία, γιατί πόσες ευκαιρίες θα τις δοθούν ακόμη;  Δε πιστεύω να υπάρξει άλλη σεζόν που ταυτόχρονα Πανναξιακός και Α.Ο. Μυκόνου θα είναι από νωρίς εκτός… μάχης. Επίσης, στο «κόλπο» τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά και η Σαντορίνη με τις ομάδες της να εμφανίζονται δυνατές και ανταγωνιστικές. Το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια δεν θα το διεκδικούν 2-3 ομάδες αλλά 4-5 ίσως και 6 σωματεία.

Η Σύρος πρέπει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, γιατί ο φίλαθλος κόσμος έχει… κουραστεί την Α’ κατηγορία. Η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν είναι δυνατόν να μην έχει μία ομάδα σε εθνική κατηγορία, ένα νησί το οποίο για πολλά χρόνια πρωταγωνιστούσε στη Δ’ Εθνική, αλλά έχει και συμμετοχές στη Β’ κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα