Ermoupolywood

Επειδή σκεπτόμενη σε αυτή τη ζωή δεν είναι μόνο η Παπαρίζου, κάθισα με τη σειρά μου και σκέφτηκα, πώς θα ήταν, εάν το Χόλυγουντ είχε έρθει νωρίτερα στο νησί μας. Τι θα είχε συμβεί, εάν σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές είχαν ήδη γυριστεί στη Σύρο; Ποια θα ήταν η τύχη του τόπου μας, εάν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες αναδείκνυαν την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας; Πώς θα ήταν τα πράγματα, εάν τα πρόσωπα και η τοπική επικαιρότητα είχαν τη θέση τους στα δημοφιλέστερα μπλοκμπάστερ της αμερικανικής βιομηχανίας;  

Σπάιντερμαν: Ένας φοιτητής του τοπικού Τμήματος πηγαίνει με τους φίλους του για πικνίκ στο χώρο της Κατασκήνωσης στα Χρούσσα. Εκεί τον δαγκώνει μια μεταλλαγμένη αράχνη, που καρδάμωσε από τα υπολείμματα λαγάνας και ταραμοσαλάτας που είχαν ξεμείνει από τα Κούλουμα. Τότε ο νεαρός πετάει μούσκουλα και ποντίκια κι αρχίζει να βγάζει ιστό από τους καρπούς. Όταν σε επόμενο λογαριασμό, έρχονται αυξημένα τα δημοτικά τέλη, αποφασίζει να αφιερωθεί στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο πλαίσιο του κυνηγητού, σκαρφαλώνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Θέατρο Απόλλων και σε άλλα κτίρια, που προβάλλουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Ερμούπολης. Όμως, εκτός από τους κλέφτες, ο άνθρωπος – αράχνη έρχεται τώρα αντιμέτωπος και με τον νόμο, λόγω της παράνομης αναρρίχησης στο ιστορικό κέντρο.

Η Μελωδία της Εξουσίας: Μία απελπισμένη και καταϊδρωμένη γυναίκα που δεν κατάφερε να καταξιωθεί ποτέ στα κοινά, έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια και βρίσκεται σε μοναστήρι, με σκοπό να γίνει μοναχή. Κάθε πρωί, παίρνει τα γειτονικά βουνά και κυλιέται στα πουρνάρια, μοιρολογώντας και λέγοντας τον πόνο της στα προβατάκια. Μία ημέρα όμως, φλόγες τυλίγουν τη γύρω περιοχή και η ασκούμενη καλεί αμέσως την αρμόδια υπηρεσία για βοήθεια. Επειδή όμως από την άλλη γραμμή, της μιλούν γαλλικά, τα οποία και δεν καταλαβαίνει, παρότι κάτοχος Baccalaureate, χάνεται πολύτιμος χρόνος κι έτσι, το μοναστήρι γίνεται στάχτη και μπούρμπερη. Η γυναίκα βρίσκει δουλειά ως νταντά στο σπίτι ενός εφοπλιστή με 7 άτακτα παιδιά, 7 βίλες, 7 πλοία και μία σημαντική θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τότε, η δίψα της για εξουσία επιστρέφει και αναζητά τρόπους για να φάει τη θέση του εφοπλιστή, τα εφτά πλοία, τις εφτά βίλες και να στείλει τα παιδιά εσώκλειστα στην Ελβετία.

Το Μυστικό του Χαρασώνα: Δύο γελαδάρηδες φυλάνε τα κοπάδια των αφεντικών τους στο βουνό του Χαρασώνα στον Γαλησσά. Λίγο η μοναξιά, λίγο το κρύο, λίγο οι αντίξοες συνθήκες, οι δύο άντρες έρχονται πιο κοντά. Τη στιγμή που ετοιμάζονται να συσφίξουν τις σχέσεις τους, ένα φορτηγό καταφτάνει μες το άγριο ξημέρωμα και ξεφορτώνει τρία στρέμματα σκίνα που εκριζώθηκαν παράνομα από γειτονική παραλία. Οι υπεύθυνοι πέφτουν μούρη με μούρη με τους γελαδάρηδες και τότε όλα τα μυστικά αποκαλύπτονται. Οι δύο πλευρές δίνουν τα χέρια και ορκίζονται τα μυστικά τους να μείνουν για πάντα στον Χαρασώνα.

Αγώνες Βρώμας: 12 αγόρια και 12 κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών επιλέγονται για τους «Αγώνες Βρώμας», ένα τηλεοπτικό γεγονός στο οποίο είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν μέχρι θανάτου μέχρι να υπάρξει ένας εναπομείναντας νικητής. Οι συμμετέχοντες ξαμολιούνται στο Ριχωπό της Απάνω Μεριάς και σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, θα πρέπει να βρουν το κρυμμένο λουκούμι στη σπηλιά του Φερεκύδη και κατόπιν να φτάσουν στο σημείο τερματισμού, στον Πύργο. Πέρα από τις δοκιμασίες, τα εμπόδια και τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι συμμετέχοντες καλούνται να αποφύγουν και τα απειλητικά σκουπίδια που πετάνε με τον αέρα από τη θέση Κοράκι.

Μαγγανοπήγαδο Κινδύνου: Μία ανυποψίαστη γυναίκα με θέση τόσο στα κοινά όσο και σε συμβούλια επιχειρηματιών παρακολουθεί τυχαία μία παράξενη ταινία. Μετά την προβολή, δέχεται ένα τηλεφώνημα, στο οποίο της ανακοινώνεται ότι «θα ξηλωθεί σε επτά τέρμινα». Τότε μαθαίνει, ότι ένα αναμαλλιασμένο κοριτσάκι με σαγιονάρα που είχε πνιγεί σε κάποιο μαγγανοπήγαδο της Βάρης, βγαίνει ξανά στην επιφάνεια και κυνηγάει όσους έχουν μέσον. Στον χρόνο που της απομένει, η γυναίκα προσπαθεί να βρει το μαγγανοπήγαδο, να λύσει το μυστήριο και να κρατήσει τις θέσεις που με τόσο κόπο κατέκτησε.

Συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμα