Με συγχωρείτε... ΔΕΝ ήταν τυχαίο

Η δημόσια στάση σου και συμπεριφορά απέναντι στον κόσμο και την κοινωνία, σε καθιστά σοβαρή προσωπικότητα ή περίγελο!

Όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που για ορισμένους λόγους, θεωρούνται δημόσια πρόσωπα, καθώς απευθύνονται στο κοινωνικό σύνολο, τότε η παλέτα των επιλογών της ποιότητας της προσωπικότητάς τους, περιορίζεται και δεν υπάρχουν περισσότερες επιλογές, πέρα από δύο: Είτε αποτελείς σοβαρό πρόσωπο και αντικρίζεις ευθέως τους συμπολίτες σου, ζητώντας την εμπιστοσύνη τους για έργο που μπορείς και επιθυμείς να παράγεις προς ουσιαστικό όφελος δικό τους, αποδεικνύοντας την πρόθεσή σου μάλιστα, μέσω των επιλογών/ παρεμβάσεων, σχολιασμών σου, είτε ελλείψει ικανοτήτων για ανάπτυξη δημόσιου έργου και με δεδομένη τη ματαιοδοξία σου, αποτελείς ένα πρόσωπο που διολισθαίνει συνεχώς στη φαιδρότητα, μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις της κοινωνίας! Της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας!

Στην ίδια κατεύθυνση, οι αποφάσεις, οι κινήσεις και οι ενέργειές σου και μάλιστα με τον ΤΡΟΠΟ που αυτές γίνονται ΔΗΜΟΣΙΩΣ γνωστές, “φωτίζουν” τα κίνητρα σου, σε χαρακτηρίζουν ως πολίτη και άνθρωπο, ενώ δηλώνουν και την εκτίμησή(;) σου απέναντι στην κοινωνία!

Αν και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι προ πολλού για τους νοήμονες πολίτες, οι οποίοι έχουν απηυδήσει από το πολιτικό LIFESTYLE της κενότητας που έχει φέρει στο προσκήνιο ανθρώπους με έπαρση, φιλοδοξία και προκλητική συμπεριφορά, ωστόσο, φαίνεται πως, η κοινωνία - προς το παρόν - δεν αντιδρά σε άκρως εριστικές συμπεριφορές και καταστάσεις, οι οποίες έρχονται να επιδιώξουν το ΚΑΠΕΛΩΜΑ ακόμη και εκδηλώσεων για εθνικές επετείους, καθιστώντας τις σχετικές προσπάθειες(;) διατήρησης της ιστορικής μνήμης εν τέλει, μία ανεκδιήγητη ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ!

Ο λόγος για το πολυσυζητημένο θέμα στην τοπική κοινωνία της Σύρου, της αναφοράς κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μίας ιδιωτικής δωρεάς προς Σύλλογο, αντιγράφου παραδοσιακής φορεσιάς αγωνίστριας της Ελληνικής Επανάστασης, από πρόσωπο που πολιτεύεται τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για γεγονός που έχει καταγραφεί και δείχνει την πολιτική – κομματική φθήνια που μαστίζει τη σημερινή κοινωνία!

Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν, να διευκρινισθεί πως, η παρούσα στήλη δεν επιθυμεί επ΄ ουδενί να σταθεί σε όσους φέρουν την ευθύνη για την προώθηση συγκεκριμένης πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα επιτρέποντας... ή και προτρέποντας σε τέτοια κομματικά καπελώματα εθνικών επετείων, αλλά ούτε και σε όσους – μεμονωμένα - αντέδρασαν παρασκηνιακά ή και στο προσκήνιο, καθώς ως ματαιόδοξοι πολιτικοί, πολιτευτές, υποψήφιοι ή και δυνητικά υποψήφιοι βουλευτές, ενοχλήθηκαν από την προβολή των κομματικών “αδελφών” τους!

Η παρούσα στήλη επιθυμεί μόνον να εστιάσει πρωτίστως, στην απουσία αντίδρασης του άμεσα θιγόμενου(;) προσώπου, κατόπιν του εριστικότατου γεγονότος, αλλά και δευτερευόντως, στην απουσία δημόσιας αντίδρασης των – κατά τα λοιπά... - ενεργών τοπικών κομματικών οργανώσεων!

Κατά συνέπεια, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως επίσημη αντίδραση σχετικά με το ότι συντελέστηκε σε πρώτο επίπεδο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ΚΑΠΕΛΩΜΑ της μνήμης των ιστορικών γεγονότων, προκλητικότατη ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ πολιτεύτριας των Κυκλάδων, αλλά και κατ΄ επέκταση κομματική ΠΡΟΒΟΛΗ της Νέας Δημοκρατίας, προδίδει κινήσεις οργανωμένες, προκλητικές, οι οποίες στόχευαν να αποσπάσουν την εύνοια της κοινωνίας με κύριο σκοπό, το απώτερο αυστηρά κομματικό - πολιτικό όφελος.

Ωστόσο, όσοι βολεύτηκαν ή εκτιμούν πως ευνοήθηκαν από τη συγκεκριμένη προβολή, θα πρέπει να γνωρίζουν πως, επί της ουσίας, φανερώνουν ποιότητα πολιτικού “χαρακτήρα”, τον οποίον η κοινωνία σταδιακά αντιλαμβάνεται! Αλλά πολύ περισσότερο, θα πρέπει να ξέρουν τέλος, πως, η πολιτισμένη κοινωνία του νησιού, ακόμη κι αν σήμερα δεν αντιδρά, ωστόσο, αναγνωρίζει και με συγχωρείτε... γι΄ αυτό, πως το προαναφερθέν γεγονός, ΔΕΝ ΗΤΑΝ καθόλου ΤΥΧΑΙΟ!

Ετικέτες: