Συριανές λαμπάδες

Νηστέψατεεεε;;;;

Ναιιιι; Καλέεεε… Τίποτα. Η σιωπή των αμνών. Που σημαίνει ή ότι, σας έκοψαν το τηλέφωνο ή ότι, πριν ακόμα αναστηθεί ο υπερβατικός Χριστούλης, έχετε ξεκοκαλίσει από την Ασπρούλα της Χάιντι, μέχρι τον Κίτσο της Νινέτας. Δεν θα ρωτήσω για πασχαλινά αυγά, λογικά θα τα έχετε χωνέψει κι αυτά, μαζί με το περιτύλιγμα. Λαμπάδες όμως για τη μεγάλη ημέρα, προμηθευτήκατε ή θα πάτε να λάβετε το Άγιο Φως με στριφτό; Για όσους δεν έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα, υπάρχει η νέα σειρά λαμπάδων που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο ενίσχυσης της αναδυομένης (όχι του Ξενόπουλου)… της αναδυομένης τουριστικής κίνησης στο νησί: οι Συριανές Λαμπάδες.

Λαμπάδα Syroswood σε τρία διαφορετικά σχέδια. Η πρώτη συνοδεύεται από κούκλα της Αντζελίνα Τζολί, η οποία κρατάει στο δεξί της χέρι μία πιατέλα με κολοκυθάκια ομελέτα. Όταν πατάς το κουμπί, η Αντζελίνα αναφωνεί «τιριτιτίμ με ολίγκο Σαν Μιχάλη». Τη δεύτερη λαμπάδα κοσμεί η Μέριλ Στριπ. Πατώντας το κουμπί, ακούς ήχο κατεδάφισης και μετά τη σταρ να φωνάζει «Mamma mia, βούλησε το Κυκλαδικόν». Και στην τρίτη, ο λυγερόκορμος Μπραντ Πιτ διαφημίζει ελληνικά προϊόντα «Souvlaki, Mouzaka, George Leo».

Λαμπάδα δικομανής. Πατάς το κουμπί της κούκλας και σου κάνει μήνυση. Στο ηχητικό, περιλαμβάνονται η σειρήνα της αστυνομίας (αυτόφωρο) και οι καταθέσεις μαρτύρων. Η συγκεκριμένη κούκλα διαθέτει μία ακόμη ιδιότητα. Με κάθε τράβηγμα του μαλλιού, ακούει αυτά που θα της πεις και σου βρίσκει λόγο για μήνυση. Παράδειγμα: «Λύσσα το ‘κανε, το φαγητό η μάνα μου». Μήνυση. «Η εφημερίδα δεν ανέφερε το όνομά μου». Μήνυση. «Η εφημερίδα ανέφερε το όνομά μου, αλλά δεν έγραψε αυτό που ήθελα». Μήνυση. «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα». Μήνυση.

Λαμπάδα θεριστής με δώρο μίνι χορτοκοπτικό μηχάνημα. Ο κούκλος αναγνωρίζει κάθε είδους χλωρίδα και την περνάει ένα χέρι με το χορτοκοπτικό. Έχει αδυναμία στους σχίνους και τους ευκάλυπτους, ενώ όταν κάποιο φυτό δεν χρειάζεται κλάδεμα, δαγκώνει τη γλώσσα του και απενεργοποιείται.

Λαμπάδα ασφαλιστής. Ο κούκλος φοράει κοστούμι και κρατάει τσάντα. Όταν τον ενημερώσεις για την οικογενειακή σου κατάσταση, τα κινητά και ακίνητά σου, βρίσκει την κατάλληλη ασφάλεια για σένα. Συνεργάζεται με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες, Δήμους και Σχολικές Επιτροπές.

Λαμπάδα συνταξιούχος (προαιρετική η μασέλα, αξίας 3 ευρώ) Η συγκεκριμένη λαμπάδα απευθύνεται σε πιστούς τρίτης ηλικίας. Με το πάτημα του κουμπιού, ο συνταξιούχος καταγγέλλει με ντουντούκα την κυβέρνηση για τις συνεχείς περικοπές και φωνάζει «ντροπή τος». Επιπλέον διοργανώνει ημερήσιες εκδρομές και χοροεσπερίδες και απενεργοποιείται, μόλις του δώσεις από 3.000 ευρώ και πάνω.

Λαμπάδα «Γιατί έτσι μου αρέσει». Η κούκλα σε διακόπτει κάθε φορά που προσπαθείς να αρθρώσεις μια λέξη, λέει ασυναρτησίες, τραγουδάει το «πίνω και μεθώ οφ αμάν» και πετάει κουτάκια μπύρας στον κάδο ανακύκλωσης.

Λαμπάδα «διακοσμητικός φίκος». Ο κούκλος αυτός ούτε μιλάει, ούτε σαλεύει και σηκώνει το χέρι του μόνο σε ψηφοφορίες. Όταν κλείσει τα μάτια, του ρίχνεις νερό και ξυπνάει. Προειδοποίηση: Μην τον αφήνετε δίπλα στην λαμπάδα του «Θεριστή».

Λαμπάδα «λογιστής-σεφ». Ο κούκλος φοράει σκούφο μαγειρικής και ανακατεύει σε κατσαρόλα οικονομικά στοιχεία. Σου κάνει τη φορολογική δήλωση και φεύγεις με περισσότερα χρέη από πριν.

Λαμπάδα «η παντοφλίτσα». Η κούκλα θυμίζει τη Morticia Addams, φοράει σαγιονάρα, δίνει εντολές σε υπαλλήλους, δημιουργεί προβλήματα και σου βρίσκει τρόπους να χωθείς στο δημόσιο.

Λαμπάδα ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας). Ο ένστολος κούκλος μοιράζει λουκούμι και διαφημίζει το νησί του σε διάφορες γλώσσες, τις οποίες εναλλάσσει ανάλογα με τον συνομιλητή του. Η λαμπάδα είναι πιστοποιημένη από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λαμπάδα «Το φίδι». Ο κούκλος κρατάει κινητό στο χέρι, κάνει check-in, μιλάει πίσω από την πλάτη σου και μπροστά σε υποστηρίζει. Μουσική υπόκρουση «όσο δέρμα κι αν πετάξεις, φίδι είσαι δεν θ’ αλλάξεις».

Λαμπάδα «Γαμπρός». Πατάς το κουμπάκι και διαβάζει σε ταχύτητα 4x τρεις σελίδες ερωτήσεις, οι οποίες δεν θα απαντηθούν ποτέ. Μιλάει πολύ, βάζει λόγια και σε κάνει να μαλώσεις ακόμα και με τα ρούχα σου.

Επιλέξτε τη Συριανή λαμπάδα της αρεσκείας σας και μαγνητίστε όλα τα βλέμματα στη Σταύρωση, την Αποκαθήλωση, τον Επιτάφιο, καθώς και στη βραδιά της Ανάστασης. Και του χρόνου.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα