Όταν η Αυτοδιοίκηση παίρνει χρώμα...

Τί κι αν πάσχισαν ορισμένοι προ των αυτοδιοικητικών εκλογών να αποδείξουν και να πείσουν ότι δεν φέρουν κομματική στήριξη στον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των ηνίων σε Δήμους και Περιφέρειες, η πορεία τους απέδειξε όχι μόνον την υποστήριξη που δέχθηκαν, αλλά πρόδωσε και προδίδει- σχεδόν σε καθημερινή βάση και με κάθε ευκαιρία -, τον αγώνα τους για ανταπόδοση αυτής της βοήθειας.

Το ερώτημα που γεννάται ευθύς εξ αρχής δε, αλλά αποδεικνύεται ρητορικό..., είναι για ποιόν λόγο να επιδιώξει κάποιος να αποδείξει ότι δεν δέχτηκε υποστήριξη, αν πράγματι δεν είχε αυτή την εύνοια(;)... Ποιος λοιπόν, επιθυμεί σε προεκλογικό χρόνο να δαπανήσει χρόνο, χρήμα και κόπο προκειμένου να πείσει για την ακομμάτιστη..., αχρωμάτιστη... κι ανεξάρτητη... προσπάθειά του, αν όχι αυτός που όντως γνωρίζει πως την έχει, αλλά επιδιώκει να “τσιμπήσει” ψήφους από ευρύτερους χώρους, επενδύοντας στην τακτική “στάχτη στα μάτια” των πολιτών, αποκρύπτοντας τη δεδομένη στήριξη...!

Η Αυτοδιοίκηση στα μέρη μας, διαπιστώνεται λοιπόν, πως δυστυχώς παίρνει χρώμα και μάλιστα, με κάθε ευκαιρία, όταν λαμβάνουν δημόσια τον λόγο – εκ θέσεως - αυτοδιοικητικά πρόσωπα που δεν διστάζουν να εκδηλώσουν μία φθηνή πολιτική κριτική σε συνέδρια κι εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην προσπάθεια επίλυσης σοβαρών θεμάτων για τα νησιά.

Πρόσφατο παράδειγμα, η παρουσία και ο δημόσιος λόγος αιρετών σε διεθνές συνέδριο στο γειτονικό νησί της Μήλου, όπου διαπιστώθηκε εκ νέου ότι πλευρά της Αυτοδιοίκησης συνειδητά έχει πάρει χρώμα..., αφού εκπρόσωποί της “επένδυσαν” στην ανόητη τακτική της ευτελούς κριτικής προς κυβερνητικά πρόσωπα!

Έτσι, κατά τη διάρκεια των εργασιών, “θαυμάσαμε” την εξόφθαλμη υποστήριξη αυτοδιοικητικών προσώπων στην παράταξη της αντιπολίτευσης, καθώς θέλησαν – κι αναλόγως έπραξαν – να ασκήσουν κριτική προς την κυβέρνηση για την προβληματική δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών από και προς τα νησιά, επιδιώκοντας να επιρρίψουν τις ευθύνες, στην παρούσα κυβερνητική πορεία ελάχιστης διάρκειας, όταν το χρώμα... τους, αλλά και όσοι συγκυβέρνησαν με αυτό παλαιότερα, φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση υποδομών και την άκρως προβληματική κατάσταση σε επίπεδο μεταφορών.

Όταν παρευρίσκεσαι ως εκπρόσωπος των νησιωτών σε μία σοβαρή εκδήλωση με κεντρικό θέμα επί της ουσίας τη νησιωτικότητα, δεν επιδιώκεις να προωθήσεις αντιπολιτευτικό έργο της παράταξης που σε υποστήριξε προεκλογικά (όπως η στάση σου προδίδει), αλλά αν είσαι άξιος και ικανός αυτοδιοικητικός, στοχεύεις στην ανάδειξη τρόπων λύσης αρκετών θεμάτων. Προτείνεις και αφιερώνεις τον συνολικό χρόνο στις θέσεις σου, χωρίς να δαπανάς πολύτιμη ώρα με κενολογίες!

Κι αν το χρώμα... προδόθηκε σε αδρές αρχικώς γραμμές, ενισχύθηκε στη συνέχεια, με τις αναφορές περί πατρότητας της δυνατότητας ανάπτυξης υδατοδρομίων σε νησιώτικους χώρους της Ελλάδας. Αν και η λογική επισημαίνει πως, σε μία συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης μίας ακόμη δυνατότητας μετακίνησης πολιτών κι επισκεπτών στα νησιά, ως υπεύθυνος αιρετός δεν είναι συνετό να θέτεις απέναντι πρόσωπα του αρμόδιου Υπουργείου, που αν μη τί άλλο επιδιώκουν να βελτιώσουν το θεσμικό πλαίσιο για να πετάξουν... τα πολυσυζητημένα υδροπλάνα, ωστόσο η παράλογη σκέψη, ώθησε σε τοποθετήσεις επίθεσης απέναντι σε κυβερνητικούς που υπήρξαν συγκεκριμένοι για το στάδιο των ενεργειών!

Η εν λόγω τακτική, της τυφλής αντιπολίτευσης που βλέπει συνεχώς εχθρούς, σε σημερινά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία – κόντρα στη στάση μελών παλαιών κυβερνήσεων - επιδιώκουν να διευκολύνουν την εφαρμογή προτάσεων εναλλακτικής μετακίνησης στα νησιά, προωθώντας στην πράξη το ζήτημα, πώς αλλιώς θα μπορούσε χαρακτηρισθεί, αν όχι μία προσπάθεια ανταπόδοσης της κομματικής στήριξης που ως αιρετοί δέχθηκαν από τη σημερινή αντιπολίτευση!

Σε παρόμοια τροχιά δυστυχώς και πρόσωπα που φαίνεται πως δίνουν τις ανάλογες “εντολές” και κατευθύνσεις άσκησης ανούσιας κριτικής σε κατώτερούς τους διοικητικά, έχοντας στο μυαλό τους, την κατοχύρωση της πατρότητας των όποιων προσπαθειών - εν τέλει - καρποφορήσουν!

Δυστυχώς, στις ημέρες μας, πρόσωπα που έλκουν την πολιτική καταγωγή τους από κόμματα εθισμένα στην εξουσία, έρχονται να μεταφέρουν τη σαθρή παλαιοκομματική νοοτροπία σε δημόσιους διαλόγους και προσπάθειες αναζήτησης λύσεων. Επιχειρούν να ισοπεδώσουν πολιτικές παρουσίες, λειτουργώντας με το θυμικό, διψώντας σταθερά για πατρότητες κι αποδεικνύοντας πως, ήταν, είναι και παραμένουν προσκολλημένοι – πέρα από κάθε λογική - στο δικό τους κομματικό χρώμα!

 

ΥΓ. Λιτές παρατηρήσεις της γράφουσας που μόνο υποστήριξη στην κυβέρνηση δεν μπορεί να χρεωθεί. Το “χωριό” είναι μικρό κι άλλωστε γνωριζόμαστε!

Ετικέτες: