Για περάστε

  • Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 26 Μαΐου. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Εικόνα απογοητευτική, θλιβερή και συνάμα προκλητική είναι αυτή που παρουσιάζουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι αυτού του τόπου.

Βιάζουν συστηματικά τη λογική των πολιτών, την οποία αφού καταρρακώνουν, κατόπιν ασελγούν στο κουφάρι της.  

Τόσο ανερυθρίαστη προσβολή της νοημοσύνης του κόσμου, ο οποίος αντιμετωπίζεται σαν αγέλη και του πλασάρεται ο σανός ως μόνη τροφή, ευρείας κατανάλωσης και εύκολης χώνεψης!  

Με νοοτροπία νταβατζή επιχειρείται να επιβληθεί ο νόμος του φόβου,  και με τακτικές αλητείας ανάγονται σε ηγετικές προσωπικότητες κάποιες αρρωστημένες με τη εξουσία, δευτεροκλασάτες προσωπικότητες, μηδενικής πολιτικής βαρύτητας.

Σαν κακό σπυρί στο σαρκίο της πολιτικής, δημιουργούν επικίνδυνες λοιμώδεις παθογένειες στον χώρο που κινούνται, με τον φόβο εξάπλωσης της μόλυνσης τους και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

Ένα πολιτικό σκουπιδαριό, που παρά την μπόχα που αναδύει, επιχειρεί να ανακυκλωθεί στις θέσεις εξουσίας, με τους ανίκανους να στοχοποιούν τους ελλειμματικούς και τανάπαλιν.

Ποντάροντας στην ανάγκη εκτόνωσης ενός κορεσμένου συστήματος, προσφέρονται, με έναν φτηνό αλλά πιασάρικο προπαγανδισμό, ως αντισυστημικές λύσεις οι παρακμιακές ιδεολογίες της βίαιης επιβολής.

Όπου το φιλολαϊκό προφίλ δεν πείθει και το τυχοδιωκτικό «αντάρτικο» αποδεικνύεται κάλπικο, έρχονται να συνδράμουν υπογείως οι γνώριμες τακτικές της ρουφιανιάς, της διαβολής και της τσατσιάς.

Όταν στο παρασκήνιο παίζονται τα σκληρότερα παιχνίδια καταγγελιών, εκβιασμών και τρομοκράτησης, μόλις εμφανίζονται τα ίδια πρόσωπα στο προσκήνιο φορούν τον μπερέ του αντάρτη και ερμηνεύουν τον ρόλο τους ως πολέμιο του διεφθαρμένου συστήματος, με μοναδικό ζητούμενο να μπορέσουν να ξαναγίνουν οι ισχυροί του παράγοντες από θέσεις εξουσίας.

Δεν είναι ότι όλα αυτά μένουν κρυφά, ότι δεν γίνονται αντιληπτά, ότι περνούν απαρατήρητα. Είναι αυτός ο κόσμος που κατανοεί, που αντιλαμβάνεται, που αγανακτεί, είναι ο ίδιος κόσμος ο απογοητευμένος, ο αηδιασμένος και κουρασμένος, που μετράει τα υπολείμματα των αντοχών του.

Δώστε λοιπόν την παράσταση σας όλοι εσείς οι αρλεκίνοι της πολιτικής, οι σαλτιμπάγκοι στο τσίρκο της δημόσιας αρένας, οι φασουλήδες των ιδεολογικών παροξυσμών, οι παλιάτσοι κάθε παρακμασμένης εξουσίας.

Κι εμείς θα είμαστε εδώ να χαζεύουμε τις κωλοτούμπες σας, να διασκεδάζουμε με τις επικίνδυνες ισορροπίες σας και να χειροκροτήσουμε στο τέλος την παταγώδη πτώση σας.

Όσο ακόμα θα δίνετε τις παραστάσεις σας, οι κράχτες θα μπροούν να συνεχίζουν απτόητοι το κάλεσμα τους «Για περάστε, για περάστε και θαυμάστε!».

 

 

 

Διαβάστε ακόμα