Βιάσατε... τη δικαίωση

Συνηθίζεται ο όρος “δικαίωση” να χρησιμοποιείται όταν το πλήρωμα του χρόνου αποδεικνύει πως μία θέση, ένα αίτημα ή και μία ανάγκη – απαίτηση ενός, περισσότερων προσώπων ή και μίας ολόκληρης κοινωνίας ικανοποιούνται, χαρίζοντας ανάσα για κάθε πολύπαθη και ταλαιπωρημένη πλευρά!

Δυστυχώς, στις μέρες μας, ημέρες άγριας αναμέτρησης σε κάθε επίπεδο, σκληρού ανταγωνισμού και “πολεμοχαρών” διαθέσεων στο πεδίο κυρίως της πολιτικής – ακόμη κι αν είναι σε τοπικό επίπεδο -, διακρίνεται με περίσσια απογοήτευση η βιασύνη προσώπων – αιρετών και μη – που τοποθετούνται δημοσίως για κοινές του δήμου υποθέσεις, στάση, μέσω της οποίας προδίδουν ότι σημασία για εκείνους δεν έχει το τέλος, ο σκοπός, αλλά το να αποσπάσουν προσωπικό όφελος, όποιο κι αν είναι αυτό!

Σήμερα είναι γνωστό τοις πάσι στον τόπο μας, πως ακριβώς(!) για τον ίδιο τον τόπο μας συνολικά, αλλά και ειδικότερα για την πόλη μας, η εκκρεμούσα υπόθεση του πολεοδομικού, ταλανίζει επί έτη όχι μόνον αρκετούς πολίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων και την τάξη των μηχανικών και των αρχιτεκτόνων, αλλά κατά κύριο λόγο απειλεί την ίδια τη φυσιογνωμία της πόλης μας!

Έτσι, η κοινή λογική με φόντο την προσπάθεια επίλυσης και δρομολόγησης των ορθών ενεργειών που θα απέφεραν καρπούς προς όφελος του τόπου, θα απαιτούσε (και απαιτεί) την ανάπτυξη ομόνοιας, συλλογικής δουλειάς και άσκησης πίεσης απέναντι στον ένα και μοναδικό “εχθρό”, δηλαδή, την ίδια τη γραφειοκρατία του κράτους, την αδράνεια ή και την αδιαφορία των Υπουργείων!

Η ίδια κοινή λογική λοιπόν, αν κι επισημαίνει την ανάπτυξη συνεργασίας και διαλόγου για ένα καυτό ζήτημα, όπως το προαναφερθέν που εκκρεμεί και θα εκκρεμεί για σημαντικό χρόνο ακόμη, αφού έγινε μόλις το πρώτο βήμα σε μία κλίμακα με πολλά σκαλοπάτια..., φαίνεται ότι, όχι μόνον δεν γίνεται αντιληπτή από τους άμεσα ενδιαφερόμενους(;) κι εμπλεκόμενους(!), αλλά αντιθέτως, επιχειρείται να φιμώνεται!

Δυστυχώς, όπως συστηματικά συνηθίζεται από εκπροσώπους των δημοτών σε τοπικό επίπεδο καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών να προωθείται έργο “λάσπης” και “κινδυνολογίας”, παρομοίως επιδιώχθηκε αντίστοιχο έργο... να αναπτυχθεί και στην πρόσφατη συνεδρίαση του αιρετού συλλογικού οργάνου, παρουσία αρμόδιου προσώπου από τους κόλπους του Υπουργείου Ναυτιλίας, του οποίου τα λόγια απέδωσαν τα δεδομένα στη ρεαλιστική διάστασή τους!

Η ξεκάθαρη δήλωση πως, η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης και η έγκριση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος αποτελούν διακριτές διαδικασίες και άρα, η τοπική κοινωνία: αιρετοί, επιστήμονες και φορείς έχουν την ευκαιρία - για τη δεύτερη περίπτωση - να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι προκειμένου να μεριμνήσουν για τις σωτήριες παρεμβάσεις (προτάσεις) επί του περιεχομένου του, διαφάνηκε πως, επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί από μερίδα προσώπων, τα οποία δημοσίως δίψασαν να “πρωταγωνιστήσουν”, ματαίως όμως κι αδίκως!

Μιλώντας για “δικαίωση” αναφορικά με μία μακροχρόνια και δύσκολη υπόθεση, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι αυτή θα έρθει μόνον όταν ο τόπος έχει στη διάθεσή του, το “εργαλείο” εκείνο που θα του επιτρέψει να πάρει σταδιακά ανάσες, βοηθώντας στην επιβίωση της πόλης!

Ωστόσο, στα μάτια αρκετών πολιτών, για ακόμη μία φορά ορισμένοι, δείξατε ότι βιάσατε τη δικαίωση, αφού βιαστήκατε να “κονταροχτυπηθείτε” δημοσίως για ένα άκρως σοβαρό θέμα, η δρομολόγηση του οποίου ακολουθεί και απαιτεί χρόνο! Βιάζοντας τη δικαίωση, αποδείξατε με δημόσιες δηλώσεις σας, πως μέχρι πρότινος, ασύνδετες... μεταξύ τους παρεμβάσεις αιρετών κι επιστημόνων, προήλθαν από μία απόλυτα ενορχηστρωμένη προσπάθεια επικράτησής τους στην τοπική δημόσια ζωή! Βιάζοντας τη δικαίωση, προδώσατε τα κίνητρά σας, αλλά και προδοθήκατε απέναντι στους δημότες που αναμένουν εναγωνίως!

Σε μία ψύχραιμη κοινωνία άλλωστε, η δικαίωση όσον αφορά σε ένα “αγκάθι” στην καρδιά του τόπου, δεν μπορεί να επέλθει για μία ομάδα προσώπων που επιδίδεται σε θόρυβο, παρά για τον τόπο συνολικά!

Ως εκ τούτου, ορισμένοι που τοποθετηθήκατε δημοσίως, δείξατε ότι βιάσατε τη δικαίωση, η οποία ως ρεαλιστική και δίκαιη απαίτησης της τοπικής κοινωνίας, εκκρεμεί πραγματικά!

ΥΓ. Καθίσταται αντιληπτό πως αντιστοίχως, αποδείχθηκαν πρόωρες αλλά και περιττές, ακόμη και οι όποιες αναφορές περί επιτυχίας!!!

 

Ετικέτες: