Από εξωθεσμική Γκεστάπο, ντετέκτιβ...

Ρόλος να υπάρχει, να μη νομίζει ο κορυφαίος νους πως μένει “γυμνός” χωρίς κοστούμι κι άρα, χωρίς την ψευδαίσθηση ότι επιβάλλει, κρίνει, επιβάλλεται, υπαγορεύει, καθορίζει και άρα, τιμωρεί..., αφού πιστεύει πως έχει το αλάθητο κι ως εκ τούτου την πλέον αξιόπιστη κρίση!

Πολλάκις έχει διαπιστωθεί πως, σε τούτη την κοινωνία επικρατεί έντονα η άποψη πως, ό,τι δηλώνεις είσαι, με αποτέλεσμα άνθρωποι χωρίς ουσιαστική επαγγελματική ιδιότητα, χωρίς να έχουν επιδείξει ούτε το στοιχειώδες έργο στην τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών που υποτίθεται πως ανήκουν, να εκδηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο την άποψή τους για κάθε άλλη υπόθεση στα κοινά ως τα πρόσωπα που κατέχουν την απόλυτη γνώση και πληροφόρηση, προσπαθώντας μανιωδώς δε, να την επιβάλουν!

Σήμερα λοιπόν, στο μέσον της αυτοδιοικητικής θητείας, πρόσωπα που μέχρι πρότινος φορούσαν και τους επέτρεπαν(!) – θεσμικοί - να φορούν, το κοστουμάκι της εξωθεσμικής Γκεστάπο, έχοντας περάσει κλωτσηδόν το “κατώφλι” του μεγάρου του δήμου, ντύθηκαν με νέο κοστούμι, συστήνοντας τον εαυτό τους στον κόσμο ως εκείνοι οι μεγάλοι ντετέκτιβ που παρακολουθούν τα πάντα, με σκοπό να προβούν σε αποκαλύψεις “μαύρων” υποθέσεων, τις οποίες οι διοικούντες επιχειρούν να κρύβουν και όπως οι ίδιοι διαδίδουν..., από μέρος περιφερειακών μέσων ενημέρωσης δεν αποκαλύπτονται ή και συγκαλύπτονται...!

Ίδιος στόχος και τότε και τώρα, ίδια προσπάθεια και ίδιος ο σκοπός των εμμονικών, ο οποίος παρουσιάζεται με τη μορφή μανίας να καταφέρουν ως άλλη Γκεστάπο να “αποκεφαλίσουν” κάθε ελεύθερη κριτική και αχαλιναγώγητη έκφραση τεκμηριωμένου σχολιασμού απέναντι στις απόψεις τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν την αρρωστημένη τακτική τους να βρεθούν σε θέση εξουσίας!

Ωστόσο, δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από όταν η εξωθεσμική Γκεστάπο επιχειρούσε να κάνει τον βίο αβίωτο σε εργαζόμενους που υπηρετούν τις κοινές υποθέσεις, αλλά και να απειλήσει αιρετούς αντίπαλους προς τους μέχρι χθες(!) θεσμικούς προστατευόμενούς της, μα κυρίως να τρομοκρατήσει όσους εκ των εργαζομένων στον δημοσιογραφικό χώρο του τόπου, ασκούσαν κριτική κι αναδείκνυαν τα κακώς κείμενα! Οι μνήμες λοιπόν, από τις τακτικές της εξωθεσμικής Γκεστάπο είναι φρέσκιες για όσους είχαν αντιληφθεί πως υποκινούσε τα νήματα κι έδινε το τέμπο για άκρως προσβλητικές επιθέσεις που πάντοτε κινούνταν υπογείως, θίγοντας ακόμη κι ευαίσθητα προσωπικά θέματα, αφού στην κατά μέτωπο κριτική, δεν είχαν και δεν κατάφεραν ποτέ να έχουν αντίλογο και μάλιστα τεκμηριωμένο!

 

Προσφάτως κι ενώ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα η μέχρι χθες εξωθεσμική Γκεστάπο είχε “κοπάσει” την ύπουλη και υπόγεια δράση της ενάντια στην κριτική που δεν την εξυπηρετούσε και στις φωνές που δεν υποτάχθηκαν στα καλέσματά της, αντιλήφθηκε πως περνά ο χρόνος, βαδίζουμε – δυστυχώς νωρίς – σε ρυθμούς προετοιμασίας της προεκλογικής περιόδου και αποφάσισε να κάνει το comeback της, με νέο κοστούμι, αυτό του λαγωνικού ντετέκτιβ, που μανιωδώς θέλει να πλασάρει στην τοπική κοινωνία!

Σήμερα εκ νέου, με την επανεμφάνισή της ως ντετέκτιβ, η εξωθεσμική Γκεστάπο διατηρεί τον ίδιο στόχο: Να “χτυπήσει” τον δημοσιογραφικό λόγο που δεν μπορεί να ελέγξει, να υποτάξει και να καθοδηγήσει, όπως εξόφθαλμα παρατηρείται πως πετυχαίνει με άλλα πρόσωπα του χώρου..., πόσο μάλλον όταν αυτός επιχειρεί να στρέφεται κριτικά απέναντι σε όλους και όχι σε μερικά πηγαδάκια και ορισμένες ομάδες!

Μαζί της δε, σέρνει κι εκκολαπτόμενους ντετέκτιβ..., θεσμικούς και μη, που αρέσκεται στο να τους υπαγορεύει τον σχολιασμό που ήδη πρόθυμα εκδηλώνουν είτε σε δημόσιες συνεδριάσεις, είτε στα social media, και βέβαια σταθερά σε ανώνυμες με ταμπέλα “comeback” ιστοσελίδες!

Βάσει των ανωτέρω και καθώς ο καθένας ελεύθερα εκφράζεται, χρήσιμο είναι να έχουν όλοι στο νου τους, ότι η τοπική κοινωνία – ελεύθερη - κρίνει το έργο, την τεκμηριωμένη κι επώνυμη τοποθέτηση και κριτική και τη διακρίνει από την ύπουλη λασπολογία!

Έτσι, ως φαίνεται αυτό που ενοχλεί και θα συνεχίσει να ενοχλεί την πλευρά των λαγωνικών(;) ντετέκτιβ... είναι η σταθερή πορεία του δημοσιογραφικού λόγου ο οποίος επιχειρεί να εκπληρώνει το σκοπό του! Κι αυτό, γιατί μπορεί και πορεύεται ακηδεμόνευτος πάντα!

Ως εκ τούτου, αυτό που αλλάζει είναι οι θεσμικές κι εξωθεσμικές συμμαχίες, οι οποίες με τη σειρά τους υπαγορεύουν ρόλους και κοστούμια, σε πρόσωπα που για όσους γνωρίζουν όμως, θα παραπέμπουν πάντα σε γλοιώδεις ποντικούς χωμένους σε λάσπη και σε υπόνομο!

 

Ετικέτες: