Συναίνεση λόγω φόβου

Οι τοποθετήσεις υπήρξαν, οι διαπιστώσεις γεννήθηκαν, τα συμπεράσματα εξήχθησαν και οι μάσκες των αρμοδίων... για τη στήριξη της Πανεπιστημιακής Σχολής στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων έπεσαν!

Αν και αποτελεί θλιβερή διαπίστωση πως έχει καταλυθεί η δημοκρατία στην εποχή μας και μάλιστα με ύπουλους, πονηρούς και κεκαλυμμένα βίαιους τρόπους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ελευθερία του λόγου, δυστυχώς η απογοήτευση εξακολουθεί να γιγαντώνεται ως συναίσθημα, αφού η επιχείρηση φίμωσης – ακόμη κι αν είναι αναμενόμενο να εκφράζεται από ανθρώπους που ποτέ δεν εκτίμησαν τη σημασία του ελεύθερου διαλόγου και της κριτικής – ωστόσο, δεν ήταν στον ίδιο βαθμό αναμενόμενο να διατυπώνεται και να στηρίζεται από ανθρώπους που τουλάχιστον έδειξαν ότι πραγματοποίησαν κάποια βήματα αποδοχής και κατανόησής της στη θητεία τους.

Κάθε στάση όμως, κάθε συμπεριφορά και κάθε τρόπος τοποθέτησης απέναντι στην τοπική κοινωνία κατά κύριο λόγο και έπειτα απέναντι στον δημοσιογραφικό λόγο, έχει την ερμηνεία του!

Έτσι στα άκρως επικίνδυνα κελεύσματα φίμωσης, υπαγόρευσης ή και καθοδήγησης των δημοσιογράφων και του έργου τους – τα οποία έχουμε γνώση πως θα “πυκνώνουν” όσο περνά ο καιρός και διαφαίνεται η ανεπάρκεια προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης σε έναν τόπο, όταν μάλιστα ταυτοχρόνως παραμένουν αναπάντητες οι σοβαρές ανάγκες – όσοι ανταποκρίνονται, τα αποδέχονται αλλά και τα υπηρετούν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως τελικώς, προδίδονται...

Και τί αποκαλύπτεται;

Ότι η συναίνεση σε οποιοδήποτε κέλευσμα ή προσταγή και προσπάθεια χειραγώγησης της ελευθερίας του λόγου, προδίδει πέρα από το ύψος... της πολιτικής προσωπικότητας και τον βαθμό της ειλικρίνειας... της, απέναντι στην τοπική κοινωνία κι εν προκειμένω απέναντι στην απαίτηση των δημοτών για στήριξη της λειτουργίας του Τμήματος στο νησί, όπως αυτή έχει γνωστοποιηθεί από τους εκπροσώπους των Συλλόγων, των Σωματείων και των επαγγελματικών κι επιστημονικών φορέων της σε διαδικασία διαβούλευσης.

Ως εκ τούτου, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, τις συζητήσεις και τις συναντήσεις για το σοβαρό θέμα του παρόντος και του μέλλοντος της πανεπιστημιακής μονάδας στον τόπο, φανερώθηκε πως, η αποδοχή της έμμεσης προσταγής περί καλουπώματος της δημόσιας εικόνας των αυτοδιοικητικών και φτιασιδώματος αυτής, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στο φόβο προσώπων που φαίνεται έντονα πλέον πως, δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για το πανεπιστημιακό παρόν και μέλλον της Σχολής στο νησί, αλλά αντιθέτως, επιδόθηκαν κι επιδίδονται σε ένα κυνήγι 5άστερων επενδύσεων, με άγνωστη έκβαση...!

Η συναίνεση στην πρόσκληση προσπάθειας φίμωσης των δημοσιογράφων, έρχεται να αποκαλύψει τον φόβο τους, μήπως ενημερωθεί η τοπική κοινωνία πρωτίστως για την κριτική που εισέπραξαν και εισπράττουν από τους υποστηρικτές της προοπτικής ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο για την ανυπαρξία ενεργειών τους προς την κατεύθυνση που επιδιώκει και επιθυμεί η τοπική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της, αλλά και δευτερευόντως για την προκλητική στάση άρνησής τους να αποδεχθούν το συμπέρασμα της διαβούλευσης που δεν κάνει λόγο για τουριστική επένδυση στο χώρο του στρατοπέδου, αλλά για προάσπιση της λειτουργίας του ΤΜΣΠΣ και ανάπτυξής του, προς όφελος μάλιστα του ίδιου του νησιού!

Η αποδοχή της πρότασης να μην δημοσιοποιηθεί το σύνολο των όσων θα λέγονταν στη συνάντηση των φορέων, αλλά να ακολουθήσουν δηλώσεις προκειμένου να στηθεί και να φτιασιδωθεί μία ενιαία κατεύθυνση υποστήριξης του ΤΜΣΠΣ, απέδειξε τον τεράστιο φόβο προσώπων μήπως και καταστεί γνωστή κι ευρέως κατανοητή τελικά, η αναντιστοιχία λόγων – έργων τους, η οποία κι εστιάζεται στο ότι θέλησαν να αποσπάσουν προεκλογική εύνοια μιλώντας για υποστήριξη του Τμήματος, ενώ μετεκλογικά υπηρέτησαν και υπηρετούν τελείως διαφορετική οδό και σκοπό!

Κατά συνέπεια, όποια κι αν είναι η στάση τους και οι ενέργειές τους στο εξής, με φόντο την πολύ εύστοχη παρατήρηση εκπροσώπου των αποφοίτων του Τμήματος, σχετικά με το ότι η Σύρος με την τροπή του θέματος της έδρας υπέστη ψυχρολουσία, ουδείς εκ των δημοτών και των πολιτών δεν θα ξεχάσει πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και το όποιο ενδιαφέρον πλέον, αποδεικνύεται όψιμο αλλά και υποτονικό!

Ετικέτες: