Επιστολή προς αναξίους

  • Παρασκευή, 7 Ιουλίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 7 Ιουλ. 2017 - 23:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Αγαπημένε μου επηρμένε.

Να ήξερες πόσο σε ζηλεύω που κατάκτησες την καρέκλα σου, με τα προσόντα του καλού τσιρακιού και ως τριτο-τέταρτη επιλογή του αρχηγού σου!

Είσαι πρότυπο για μένα και είναι αξιοζήλευτη η εξέλιξη σου!

Θαυμάζω τόσα πολλά πράγματα σ’ εσένα, που δεν ξέρω ποιο να προτάξω σε αυτή τη λίστα του θαυμασμού.

Την μεγαλοσύνη σου, που πρώτα πάει η εμπάθεια και μετά εσύ.

Την δημοκρατικότητα σου, που οι απόψεις και η συμπεριφορά σου αποπνέουν την αποφορά του φασισμού.

Την σεμνότητα σου, που επιζητάς να προβληθείς για το τίποτε που παράγεις!

Την αξιοσύνη σου, που επιδεικνύεις την ημιμάθεια σου ως προσόν!

Την ικανότητα σου, που μόνο ως δοτός μπόρεσες να κατακτήσεις μία θέση!

Για όλα αυτά μου είσαι τόσο αγαπητός.

Συγκεντρώνεις όλα αυτά τα στοιχεία που σε κάνουν ιδιαιτέρως συμπαθή στα μάτια μου, τόσο που από τον καημό μου που δεν μπορώ να σε φτάσω οικτίρω την μοίρα μου.

Ποιος άραγε με καταράστηκε να μην μπορώ κι εγώ να έχω τόσο οξυμμένη αντίληψη, για να δηλώνω γνώστης όλων όσων δεν γνωρίζω;

Γιατί να δεν εισακούστηκαν ποτέ οι δικές μου ευχές να επιδεικνύω τόση ανικανότητα;

Ποια κακιά μοίρα με μοίρανε να μην καταφέρω ποτέ να συγκεντρώσω τόσο πολύ χλευασμό από τον κόσμο;

Μα όλα ποια εσύ;

Με κάνεις και τρομάζω κι είναι τόσος ο θαυμασμός μου προς εσένα που με φοβίζει μήπως και κάποτε πάψεις να κατέχεις κάποιο αξίωμα και τότε δεν θα έχω ποια κανέναν αρχηγό για να ακολουθώ.

Σε ακολουθώ πιστά σαν σκυλί, προσπαθώντας να μιμηθώ εσένα όπως ακολουθείς τον δικό σου αρχηγό και παίζεις τόσο φυσικά και αβίαστα τον ρόλο του υποτακτικού.

Προσφιλή μου λίγε.

Ως απόρροια των όσων ήδη έχω αναφέρει για την μικρόψυχη, ανίκανη, προβληματική, ανεπαρκή, άθλια, ευτελή παρουσία και δράση σου, προκύπτει επακόλουθα η επίγνωση των λόγων για τους οποίους τρέφω προς εσένα τόση συμπάθεια.

Θέλω να σου εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου, γιατί με όλη σου την αθλιότητα, την μικροπρέπεια, την ανικανότητα και την ανεπάρκεια μου δείχνεις με τον καλύτερο τρόπο για πόσα πράγματα τελικά πρέπει να είμαι ευτυχής.

Θέλω να σου πω, από βάθους καρδίας, ένα βροντερό ευχαριστώ για όλα αυτά τα κατώτερα και τιποτένια, για τα οποία λειτουργείς ως παράδειγμα για μένα.

Θέλω να σου μεταφέρω το μέγεθος του σεβασμού μου για όλες την αχρεία και φτηνή σου συμπεριφορά, που επιδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία, δίνοντας μου το καλύτερο μάθημα.

Είναι όλα αυτά και άλλα τόσα που αναγνωρίζω σε σένα – και πως θα μπορούσα να κάνω αλλιώς όταν είναι τα κύρια στοιχεία της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς σου – που με κάνουν να καταλαβαίνω από πού πρέπει να φυλάγομαι.

Με την πιο ειλικρινή έκφραση ενός μεγάλου ευχαριστώ.

Διαβάστε ακόμα