Οι τοξικοί... της Αυτοδιοίκησης

Πλείστα τα προβλήματα σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, άλυτα θέματα, ανοικτά ζητήματα, πρόσφορο – ως εκ τούτου – και το πεδίο άσκησης κριτικής προς τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς!

Το πρόσημο που αυτή η κριτική φέρει όμως, προδίδει σαφώς και τον απώτερο σκοπό της, αλλά και το αν το περιεχόμενό της λαμβάνει υπόψιν του, αφενός τη βελτίωση της ζωής των δημοτών κι αφετέρου την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Όταν το πρόσημο αυτό είναι αρνητικό, δηλαδή η χροιά, ο τόνος, ο τρόπος των λεγομένων των αντιπολιτευόμενων προσώπων είναι ανάλογος και στρέφεται απευθείας ή συνήθως αποκλειστικά και μόνο ή και εμμονικά σε αιρετά πρόσωπα, τότε, διακρίνει κανείς πως, αυτή η στάση έχει μοναδικό στόχο της, να εστιάσει στο προσωπικό πολιτικό κέρδος και όχι στη βελτίωση και την ανάπτυξη του τόπου!

Στις μέρες μας και όχι μόνον σε αυστηρό τοπικό πλαίσιο, αλλά πάντως κι εντός αυτού, διακρίνονται με ευκολία “τοξικοί” αυτοδιοικητικοί που ματαιοπονούν... καθημερινά, για να επιτύχουν την προσωπική διάκρισή τους, σε έναν τόπο που μαστίζεται από ανεργία, που δεν απολαμβάνει το τουριστικό όφελος που θα χάριζε οικονομική ανάσα σε διάφορους κλάδους και σε τοπικές επιχειρήσεις, αλλά πολύ περισσότερο – και βέβαια δυστυχώς – είναι εκείνοι που φαίνεται πως πασχίζουν για καλλιεργήσουν την όποια διχόνοια συναντάται μέσα σε κύκλους διάφορων επαγγελματικών κλάδων και εμφανίζεται ακόμη και με τη λειτουργία διαφορετικών συλλόγων.

Δεν είναι δύσκολο να τους διακρίνει κάποιος!

Από την πλευρά τους, περισσεύει η φλυαρία, τα άσκοπα και πολλά λόγια, μα λείπουν οι πράξεις, οι προτάσεις και η εποικοδομητική στάση κριτικής!

Είναι οι αυτοδιοικητικοί που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για τον τοξικό... χαρακτήρας τους απέναντι στην ίδια την κοινωνία, το όνομα της οποίας επικαλούνται μόνον για να “χτυπήσουν” - πολιτικά - συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα οποία μέχρι χθες βάδιζαν σφιχταγκαλιασμένοι και σήμερα προχωρούν σε απόσταση!

Είναι οι αυτοδιοικητικοί που θα σπεύσουν να συγκρίνουν τον τόπο με άλλους προορισμούς ή νησιά, υποβαθμίζοντάς τον δικό τους και προβάλλοντας με κάθε ευκαιρία την αξιοσημείωτη τουριστική πορεία άλλων περιοχών, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη για την υποτονική ανάπτυξη, μόνον σε αιρετούς της πλειοψηφίας που χαράζουν διοίκηση και ποτέ στη δική τους “σέχτα” που απαρτίζεται από άτομα που επενδύουν στη διχόνοια, αιρετά και μη και τα οποία ως εκπρόσωποι των πολιτών, αποδεικνύονται τουλάχιστον ανεπαρκή!

Είναι οι ίδιοι, που επιστρέφουν - προκειμένου να τους κανακέψουν... - σε μέσα ενημέρωσης(;), που μέχρι χθες τα σχολίαζαν και τα κατέκριναν διαδικτυακά και όλως τυχαίως..., σήμερα, τους φιλοξενούν σχεδόν αποκλειστικά!

Είναι τα πρόσωπα εκείνα, που ως αιρετοί εκπρόσωποι των κατοίκων του νησιού, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών κάθε κλάδου, μεροληπτούν πάντοτε στην κριτική τους και τάσσονται ολοφάνερα ενάντια στους διοικούντες, εκμεταλλευόμενοι κάθε φωνή αγανάκτησης για να διασπάσουν την κοινωνία, να καλλιεργήσουν κι όχι να ξεριζώσουν, προς προσωπικό πολιτικό όφελος και ψηφοθηρικό κέρδος, τον “σπόρο” κάθε προβλήματος!

Μιλάμε ακόμη, για τα πρόσωπα που δε διστάζουν να επικαλεστούν δηλώσεις από ρεπορτάζ συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης, να κάνουν χρήση αυτούσιων τμημάτων του, να συνθέσουν την όποια ανακοίνωσή τους, αλλά παράλληλα, να αποσιωπήσουν την πηγή!

Είναι εκείνα τα πρόσωπα - τα άκρως τοξικά - που έχει προ πολλού αποδειχθεί πως δεν χωρούν σε καμία ομάδα ή πιο ορθά, πουθενά...!

Και κυρίως είναι εκείνα τα πρόσωπα, που παρουσιάζονται δημοσίως και τοποθετούνται πάντοτε υπό σκηνοθετικές... οδηγίες, μα σταθερά αρνητικά και τοξικά!

 

 

Ετικέτες: