Το… ΕΓΩ έγραψε μία ακόμη μαύρη σελίδα στον Α.Ο. Σύρου

  • Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 14 Αυγ. 2017 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία ακόμη… μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο της Σύρου γράφτηκε με τη μη συμμετοχή του πρωταθλητή Κυκλάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Φθηνές δικαιολογίες που δυστυχώς δεν έπεισαν κανέναν έγραψαν τον ποιο άσχημο μονόλογο στην ιστορία της ομάδας.  Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι δύσκολη, αφού με το στίγμα της αποτυχίας, είναι απίθανο να προχωρήσει η οποιαδήποτε προσπάθεια. Η ομάδα της Σύρου αν καταφέρει να δηλώσει ακόμη και συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα, θα είναι ένα σωματείο χωρίς στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες. Εδώ είναι που έρχεται το πρώτο ερώτημα. Τα φέρνει έτσι ο παντοδύναμος και ο Α.Ο. Σύρου κερδίζει κάποια παιχνίδια και βρίσκεται σε μία παρόμοια κατάσταση. Τι θα κάνει ο προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα; Θα πει παιδιά έως εδώ τα πήγαμε μία χαρά, μην κάνουμε άλλες νίκες; Οι παίκτες με ποια ψυχολογία θα δίνουν καθημερινά το παρών στις προπονήσεις και για ποιους στόχους θα αγωνισθούν. Προφορικά και φιλολογικά όλα είναι εύκολα. Καταρχήν θα μπορέσει η νέα διοίκηση η οποία είναι ήδη κουτσουρεμένη – μετά και τις παραιτήσει μελλών της – να βρει και συσπειρώσει παίκτες για να φτιάξει το απαιτούμε ρόστερ ή θα δούμε το φαινόμενο πάμε και ότι κάτσει;

Το πάμε και ότι κάτσει δε δούλεψε πουθενά κι αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με αυτό το σωματείο. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά καθώς οι δικαιολογίες και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί έως τώρα δεν έχουν πείσει κανέναν.  

Ακούσαμε για την απόφαση που πάρθηκε για την μη συμμετοχή του Α.Ο. Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και εγώ ρωτάω γιατί απορώ ως δημοσιογράφος ως άνθρωπος που είναι μέσα στα γήπεδα. Με ποιο Διοικητικό Συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση και ποια μέλη; Εδώ και περισσότερο και δύο βδομάδες που έγιναν εκλογές, δεν έχουν γίνει οι αρχαιρεσίες, εκτός κι αν στον Α.Ο. Σύρου, είναι αποφασίζω και διατάζω. Τα μέλη έχουν απλά τυπικό χαρακτήρα και το γενικό κουμάντο το κάνει ΕΝΑΣ. Η ομάδα δυστυχώς θα παίξει – αν τα καταφέρει – και πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων με παίκτες που ίσως να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον και  με ψεύτικες υποσχέσεις πως κάποια στιγμή θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε στην Γ’ Εθνική. Η ευκαιρία αυτή δόθηκε την χάσαμε μέσα από τα χέρια μας και πλέον κανείς δεν πιστεύει σε… δήθεν όνειρα.

Ο Α.Ο. Σύρου προσπαθεί να βρει προπονητή ο οποίος θα αναλάβει να συγκεντρώσει να πείσει θα έλεγα εγώ καλύτερα τους παίκτες να μαζευτούν για να καταφέρει να παίξει στο τοπικό. Αν προπονητής που θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα αυτήν δεν καταφέρει να πείσει τους παίκτες τότε δύσκολα θα μπορέσει να πάρει μέρος ακόμη και στο τοπικό. Ονόματα προπονητών στους οποίους έχει γίνει κρούσει μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το φορτίο το οποίο θα τους ανατεθεί είναι πάρα πολύ βαρύ. Αυτήν την περίοδο μόνο το όνομα του Ηλία Ξενικάκη παίζει και ο οποίος ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση, αφού κι εκείνος πρώτα θα δει τις προθέσεις των παικτών. Ο Α.Ο. Σύρου για να κλείσω εκτός από όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους έχει ξεμείνει και από διάθεση και παίκτες. Λίγοι είναι αυτοί που θέλουν πραγματικά να παίξουν και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αποχωρήσουν. Είμαστε στα μέσα του Αυγούστου το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί εδώ και 4 περίπου μήνες και κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει το ακριβές μέλλον αυτής της ομάδας. Τέλος θα το πω για ακόμη μία φορά, είναι κρίμα και άδικο για όλους αυτούς που αγάπησαν την ομάδα πίστεψαν την ιδέα την δημιουργίας ενός συγκροτημένου σωματείου με στόχους, αλλά και φιλοδοξίες. Δυστυχώς, ακόμη κι αυτοί οι λίγοι άνθρωποι που ήταν πολύ κοντά νιώθουν προδομένοι.  Ο Α.Ο. Σύρου πρέπει να είναι υγιείς και δυνατός και να αντιπροσωπεύει επάξια το όνομα και την πλούσια ιστορία του. 

Διαβάστε ακόμα