Ξεκινούν οι ομάδες σιγά – σιγά

  • Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 21 Αυγ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Πλέον ο χρόνος έχει ξεκινήσει αντίστροφα, με τις ομάδες σιγά – σιγά να μπαίνουν στην τελική ευθεία και ετοιμάζονται για την έναρξη της προετοιμασίας τους. Υπάρχουν βέβαια και σωματεία τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζονται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μία χρονιά η οποία σε αθλητικό επίπεδο αναμένεται να έχει αρκετά έντονο ενδιαφέρον, με τις ομάδες που αγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο να… κλέβουν για ακόμη μία φορά την παράσταση. Φοίνικας Σύρου, Α.Ο. Θήρας, Πανναξιακός ΑΟΝ και Πανθηραϊκός είναι τα σωματεία τα οποία θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες στο υψηλό επίπεδο. Στο γκρουπ των ομάδων αυτών θα ήταν και ο Α.Ο. Σύρου, όμως η διοίκηση και ιδιαίτερα όσοι κινούν τα νήματα στο σωματείο αυτό απέτυχαν να διαχειριστούν την επιτυχία του συλλόγου τους. Αυτήν την στιγμή τα πάντα κρέμονται από μία… κλωστή και το βάρος για ακόμη μια φορά θα κληθούν να το σηκώσουν οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής ο οποίος θα αναλάβει –αν υπάρξουν παίκτες – τον Α.Ο. Σύρου. Πάντως θα πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό πως η κάθε… σοβαρότητα έχει χαθεί, αφού αντί να υπάρξουν παραιτήσεις, ώστε να δοθεί ο χρόνος και ο χώρος για τη διάδοχη κατάσταση, υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για… μετακόμιση σε άλλη ομάδα. Η αποτυχία του προέδρου να διαχειριστή την επιτυχία της ομάδας έχει φέρει τον Α.Ο. Σύρου σε ένα σημείο στο οποίο νομίζω ότι δεν έχει ξανά βρεθεί. Η πρώτη αδρανοποίηση ήταν κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Αυτή τη φορά το βάρος πέφτει πάνω σε έναν και όχι σε ολόκληρο το Δ.Σ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμη και σήμερα, μετά από περίπου ένα μήνα δεν έχουν γίνει αρχαιρεσίες και κανείς από τα εκλεγμένα μέλη – αν εξακολουθούν να υπάρχουν – δεν γνωρίζει το πόστο που θα αναλάβει. Βέβαια μέσα σε όλα υπήρξε και μία απόφαση η οποία ήταν κομβικής σημασίας για το σωματείο και η οποία ακόμη και σήμερα  παραμένει άγνωστο από ποιους πάρθηκε. Ο Α.Ο. Σύρου όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα πλέον έχει χάσει τον μεγαλύτερο στόχο που θα μπορεί να έχει μία ομάδα, αφού κατάφερε να πάρει τον τίτλο και η μεγάλη αυτή προσπάθεια έπεσε στο… κενό.

Δεν γίνεται και νομίζω κάτι παρόμοιο δεν πρέπει να έχει συμβεί πουθενά, όλα μα όλα να κρίνονται από τις προθέσεις των παικτών. Εντάξει, μπορεί να είναι ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα, οι παίκτες να μην είναι επαγγελματίες, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο ερώτημα – δίλημμα πουθενά. Άκου, εκεί θα ερωτηθούν οι παίκτες αν στηρίζουν την προσπάθεια που θα γίνει κι αν θέλουν να κατέβουν να παίξουν. Τα άλλα σωματεία της Σύρου, Πάγος, Σύρος 2002 ακόμη και ο Αίαντας Σύρου που επιστρέφει στην κατηγορία δεν ρώτησαν τους παίκτες αν θέλουν να παίξουν.

Αν και αναφέρθηκε και σε παλαιότερη στήλη, θα το γράψω και πάλι. Στην ίδια περίπου κατάσταση βρέθηκε και η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΝ, με τη μόνη διαφορά εκεί υπήρξε σοβαρή προσπάθεια και οι όποιες ενέργειες έγιναν ήταν τάχιστες και το σωματείο βρήκε γρήγορα το δρόμο του.

 Πάμε όμως και στις ομάδες που ετοιμάζονται για την έναρξη της προετοιμασίας, αφού αρκετά θα είναι τα υποψήφια σωματεία που και πάλι θα αναζητήσουν μία θέση ψηλά στην βαθμολογία. Παραδοσιακά, Μύκονος, Νάξος και Σαντορίνη θα έχουν σωματεία που θέλουν να κατακτήσουν μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου βέβαια θα είναι τελείως διαφορετικό, καθώς επιστρέφουν οι όμιλοι και η… μία κατηγορία.

Στο βόλεϊ τώρα, οι ομάδες από το νομό μας έχουν κάνει πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια, αφού έχουν δημιουργήσει ισχυρά σύνολα και θα αναζητήσουν μία καλή πορεία σε Volley League και Α1 γυναικών. Ο Φοίνικας μετά και την προσθήκη του Γιορντάνοφ έχει βάλει τις βάσεις για μία συναρπαστική σεζόν γεμάτη συγκινήσει. Οι φίλοι της ομάδας, αλλά και όλο το νησί θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες των ανθρώπων του Φοίνικα που πάντα παλεύουν για το καλό του «Πειρατικού». Ο Φοίνικας ήταν, είναι και θα παραμείνει η ζωντανή διαφήμιση της Σύρου και φέτος το νησί θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί και μέχρι την Νορβηγία, μέσα από την συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Διαβάστε ακόμα