Μαριονέτες της ματαιοδοξίας

Ένα ακόμη φθινόπωρο πλησιάζει κι ένας ακόμη χειμώνας ακολουθεί, διάστημα κατά το οποίο θα πυκνώσουν και οι δημόσιες συνεδριάσεις του αποφασιστικού οργάνου του “οίκου” μας, το οποίο – κανονικά – επιβάλλεται να έχει ως κύριο ρόλο του, τη χάραξη συνετούς πολιτικής προς όφελος των δημοτών και του τόπου!

Ωστόσο... φαίνεται πως συμπληρώνεται το καλοκαίρι και μετά από μία ακόμη υποτονική συνεδρίαση που έλαβε χώρα προ ημερών, διαπιστώνεται κατηγορηματικά πως, οι ρόλοι των αιρετών και δη εκείνων που βρίσκονται στο πεδίο της αντιπολίτευσης έχουν ξεκουρδιστεί για τα καλά, αφήνοντας το περιθώριο στην πλειοψηφία να χαράζει δρόμο ανενόχλητα μόνη της, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς να συναντά – επί της ουσίας – κριτική, η οποία και θα ήταν χρήσιμη!

Είναι κοινό μυστικό πλέον και καλώς θα πράξει και η κοινωνία να το αντιληφθεί βαθιά, πως οι περισσότεροι εκ των αιρετών έχουν εισέλθει σε προεκλογική τροχιά εδώ και καιρό, παραβλέποντας την εντολή που έλαβαν από τους δημότες, να πράξουν ως το τέλος της θητείας βάσει προεκλογικών δεσμεύσεων και σύμφωνα με το όφελος και το συμφέρον του δήμου!

Προ της νέας περιόδου των πυκνών συνεδριάσεων, χρήσιμος αξιολογείται ένας απολογισμός – έστω και συνοπτικός – για την εικόνα της δημόσιας στάσης που διαπιστώνει ή και μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης, αν έχει τη βούληση να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στη δημόσια ζωή, προκειμένου να προετοιμασθεί ίσως και για τα χειρότερα αναφορικά με το αμέσως επόμενο διάστημα, που μόνον στον εμμονικό νου μερικών αποτελεί προεκλογική περίοδο!

Έτσι, άκρως προβληματικό ποιοτικά διαπιστώνεται το επίπεδο προσώπων που αν και όφειλαν να αφουγκράζονται τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και όχι απλώς να επισημαίνουν - με κάθε ευκαιρία - ότι αυτό πράττουν, σήμερα, δείχνουν να στήνουν σκηνικά της “κολάσεως” στα οποία με στόμφο κι ενίοτε σε υψηλούς τόνους, επιδιώκουν να δείξουν ότι μάχονται για το δίκιο των δημοτών και για την πλήρη ενημέρωσή τους! Επιμένουν πως αξιολογούν κριτικά τις κινήσεις και τις αποφάσεις της δημοτικής πλειοψηφίας, αν και ο κοινός νους αντιλαμβάνεται πως έρχονται μονότονα και μάλιστα συνεχώς, να υπηρετήσουν πρόσωπα που μοναδικό στόχο έχουν να αναδείξουν ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ θέματα, που κάθε άλλο παρά ενδιαφέρουν τους δημότες που ουσιαστικά νοιάζονται για τον τόπο τους!

ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΤΗ στάση δείχνουν να έχουν επίσης, πρόσωπα που επιδιώκουν να πάρουν τις αποστάσεις τους από την παράταξη που ανήκουν καθώς κρίνουν συνολικά ανεπαρκή την άσκηση ελέγχου προς την πλειοψηφία, τα οποία όμως, ανεπιτυχώς το πράττουν, αφού τα κίνητρά τους προδίδονται, υποστηρίζοντας μέσω δημόσιων τοποθετήσεών τους, πλευρές προσώπων που οφθαλμοφανώς δείχνουν πως διψούν να θρονιαστούν σε θέσεις εξουσίας!

Εν συνεχεία, με αρπακτικά... για λίγη δημοσιότητα μοιάζουν επίσης εκλεγμένα άτομα που από την έναρξη της τρέχουσας θητείας μέχρι και σήμερα, δεν επένδυσαν σε μία σταθερή, συνεπή και αξιοπρεπή κριτική, αλλά αντίθετα, φρόντισαν να “πρωταγωνιστούν” μερικώς, μιλώντας αποκλειστικά και μόνο – πάντοτε - εναντίον νέων προσώπων που ανέλαβαν τη θέση τους μετά τις εκλογές και τις παραιτήσεις άλλων προσώπων που προηγήθηκαν σε αυτές!

Ο όποιος αντιπολιτευτικός τόνος διαπιστώνεται από την πλευρά τους, πάντοτε δείχνει να έχει ρίζα του την προσωπική ΕΜΠΑΘΕΙΑ, εναντίον αιρετών που με κόπο έχουν αντεπεξέλθει επαρκώς στη διαχείριση σοβαρών θεμάτων!

Ο κατάλογος των εκλεγμένων που δείχνουν συστηματικά να παρεκκλίνουν από όσα τους επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος τους, θα μπορούσε να συνεχιστεί και να συμπεριλάβει κι άλλους εξ αυτών, οι οποίοι δείχνουν πως εδώ και καιρό, η θέση που κατέχουν έχει γίνει για τους ίδιους προσωπική υπόθεση ικανοποίησης της κενοδοξίας τους!

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, πως με τη στάση τους, δεν καταφέρνουν τίποτα περισσότερο από να αποδεικνύουν συστηματικά και συνεχώς πως αποτελούν πρόσωπα – μαριονέτες της μεγάλης “ασθένειας” που λέγεται ματαιοδοξία!

 

 

Ετικέτες: