Έλα να μπαίνουμε στους… ρυθμούς μας

  • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 4 Σεπ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το καλοκαίρι ανήκει πλέον στο παρελθόν, ο Σεπτέμβρης μπήκε και οι φίλαθλοι των Κυκλάδων ετοιμάζονται για μία σεζόν γεμάτος… συγκινήσεις. Η φετινή σεζόν για πολλούς θα είναι διαφορετική, καθώς μετά την πλούσια περσινή χρονιά με αρκετά σωματεία σε Εθνικά ή ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, φέτος μόλις τρία θα δώσουν κανονικά το παρών.

Α.Ο. Φοίνικα Σύρου. Α. Ο. Θήρας, Πανναξιακός ΑΟΝ και Πανθηραϊκός είναι τα σωματεία τα οποία θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες στις Εθνικές κατηγορίες. Ο Φοίνικας πιστός στο ραντεβού του και μετά τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού έχει τονώσει την αισιοδοξία των φίλων του για μία καλή χρονιά. Ο Φοίνικας μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση στις καλοκαιρινές μεταγραφές έχει πιθανότητες να διακριθεί και να διεκδικήσει μία θέση στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο στόχος είναι υψηλός και με την βοήθεια, ενίσχυση των φιλάθλων οι παίκτες του Σάσα Στεφάνοβιτς θα προσπαθήσει να επαναλάβει την προ διετία σεζόν. Να φτάσει δηλαδή στον τελικό της Volley League και εκεί να τα δώσει όλα για τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα οι ομάδες των γυναικών του Α.Ο. Θήρα και του Πανναξιακού ΑΟΝ, που θα αγωνισθούν στην Α1 θα προσπαθήσουν να κάνουν μία πάρα πολύ καλή σεζόν. Ο Α.Ο. Θήρας είδαμε να κινείται με πρόγραμμα στις μεταγραφές του καλοκαιριού, να αποκτά των πρώην τεχνικού του Πανναξιακού ΑΟΝ και να βάζει… πλώρη κι αυτός για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Η ομάδα της Νάξου  μετά τις… καλοκαιρινές τρικυμίες που πέρασε, βρήκε ήρεμο λιμάνι και με ταχύτατες κινήσεις δημιούργησε ένα όπως φαίνεται ανταγωνιστικό ρόστερ. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο… χειροκρότημα κι όταν γίνει ο τελικός απολογισμός. Αφού όπως λέει μία παροιμία «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Τώρα πάμε στο ποδόσφαιρο, ο Πανθηραϊκός για δεύτερη φορά θα αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και αρχικά θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την παραμονής σ’ αυτήν. Το πρωτάθλημα δεν θα έχει την ίδια με την περσινή εικόνα, αφού φέτος οι ομάδες που θα υποβιβασθούν θα είναι πολλαπλάσιες. Τη σεζόν 2016-17 αν θυμάστε καλά από τον όμιλο της Σαντορίνης υποβιβάσθηκε μόλις μία ομάδα, ενώ τη φετινή χρονιά ανάλογα με τον αριθμό που θα πάρουν μέρος, το δρόμο προς τα τοπικά πρωταθλήματα θα πάρουν 6 ή 7 ομάδες. Αυτό σημαίνει πως ο Πανθηραϊκός για να καταφέρει να παραμείνει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα πρέπει να τερματίσει πάνω από την μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα είχαμε και δεύτερη ομάδα, αλλά κανείς από το τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων δεν δήλωσε συμμετοχή. Αρχικά ο Α.Ο. Σύρου δήλωσε αδυναμία μετά τα τραγικά λάθη της πρώην και νυν διοίκησης, αλλά και τα σωματεία που ακολουθούσαν δεν θέλησαν να πάρουν τη θέση του νταμπλούχου. Από την μία ήταν και μία λογική εξέλιξη καθώς ποιος θα μπορούσε να δηλώσει συμμετοχή μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα και ταυτόχρονα να σχεδιάσει μία χρονιά η οποία όχι μόνο είναι απαιτητική, αλλά και ταυτόχρονα δύσκολη. Επίσης το χέρι θα έπρεπε να μπει βαθιά μέσα στην τσέπη μιας και μόνο για τις διαιτησίες η ομάδα καλείται να πληρώσει ένα ποσό πάνω από τα 1500 € κατά μέσο όρο.

Τώρα όσον αφορά το τοπικό πρωτάθλημα, ακόμη έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας, οι ομάδας τώρα ξεκινούν σιγά – σιγά τις προετοιμασίες τους και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα. Πάντως σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλά, αφού η χρονιά μπορεί να μην έχει ξεκινήσει και ήδη βλέπουμε να υπάρχει κάποια ένταση. 

Διαβάστε ακόμα