Εκφραστές της ανεπάρκειας

  • Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 6 Οκτ. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Πολιτικοί της αρπαχτής, που ο κομπλεξισμός τους, στοχοποιεί όποιον δεν εξυπηρετεί την εγωπάθεια τους.

Πήξαμε από τέτοιους.

Όποιος δεν τους είναι αρεστός, γιατί δεν προωθεί την επιλεκτική ενημέρωση που εκείνοι θέλουν, δεν λειτουργεί ως εντεταλμένος τους και δεν προβάλλει την κάθε ανοησία τους ως μέγα επίτευγμα, διώκεται στο πυρ το εξώτερον. 

Ζητούμενο πλέον δεν αποτελεί η παρουσίαση ουσιαστικού και αποτελεσματικού έργου αλλά η ικανοποίηση της αυταρέσκειας κάποιων γηραιών ερωτύλων με την προσωπική τους προβολή.

Οι φορείς τους οποίους τάχθηκαν να υπηρετήσουν μετατράπηκαν σε παραμάγαζα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

Οι ίδιοι λειτουργούν ως ατζέντηδες, πλασάροντας με όρους αγοράς φτηνιάρικες παραστάσεις ξεπεσμένων θιάσων.

«Ακούστε χωριανοί. Αύριο στον καφενέ της πλατείας, οι πρωταγωνιστές των μεγάλων επιτυχιών θα παίξουν το έργο «ο Καραγκιόζης επενδυτής». Μαζευτείτε όλοι να γελάσετε με το έργο που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην πρωτεύουσα».

Κολλημένοι εκεί, δεκαετίες πίσω, αντιμετωπίζουν τα κοινά με όρους κομπογιανιτισμού και Μαυρογιαλούρικων ταξιμάτων και τους πολίτες ως αστοιχείωτα βλαχαδερά που θα ξιπαστούν από την χρυσόσκονη της γκλαμουριάς.

Η παρουσία τους στα κοινά το μόνο που έχει να επιδείξει είναι μεγαλοστομίες εντυπωσιασμού, ευκαιριακή εκμετάλλευση καταστάσεων, εξυπνακισμοί ημιμάθειας και ιδιοποίηση ξένων προσπαθειών.

Όμως λόγο και άποψη έχουν μόνο οι εκλεγμένοι. Αυτοί οι αδαείς παντογνώστες. Οι ευτελείς οπαδοί της αριστείας.

Οι λοιποί πρέπει να σιωπούν και ουαί κι αλλοίμονο εάν τολμήσουν να αρθρώσουν αντίλογο. Τότε γίνονται οι μισητοί εχθροί, οι δαίμονες που πρέπει να εξοντωθούν.

Οι εκφραστές αγοραίων συμπεριφορών και τυχοδιωκτικών πρακτικών στην άσκηση εξουσίας, εμφανίζονται ως υπερασπιστές της προόδου και τιμητές της οπισθοδρόμησης, όταν η μόνη θετική τους προσφορά είναι οι ώρες της σιωπής τους.

Ο τόπος, η δημόσια περιουσία, οι δομές, όλα τσιφλίκι τους.

Τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, τα ξεπουλούν με ευκολία, τα εκμεταλλεύονται για την εξυπηρέτηση τους.

Προσπάθειες επωφελείς για τον τόπο, ενέργειες ωφέλιμου αποτελέσματος, δράσεις που προάγουν κάθε τι θετικό, επιχειρούν με κάθε τρόπο να τις οικειοποιηθούν, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν να επιδείξουν καμία ανάλογη προσφορά.

Με δημόσια παρουσία που ευτελίζει το αξίωμα, σαν γυρολόγοι διαλαλούν την πραμάτεια τους με δημόσιες ανακοινώσεις άκρατου λαϊκισμού και ευκαιριακού εντυπωσιασμού, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας.

Πόσο περισσότερο θα διατυμπανίσουν την ανεπάρκεια τους;

Φτάνει. Έχει πλέον γίνει αντιληπτή.

Κι όπως έγραφε κι ο Τριπολίτης «…πόσο είσαστε γελοίοι, μες τη βλακεία που σας περικλείει…».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα