Τεράστια η επιτυχία του

  • Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2017 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 9 Οκτ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένας ακόμη αγώνας δρόμου ανήκει στο παρελθόν. Ένας ακόμη αγώνας δρόμου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ένας αγώνας δρόμου μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι επιτέλους το γεγονός οι δρομείς να αποκτήσουν το δικό τους… σπίτι.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους εμπλέκονται με τη διοργάνωση, σε όσους έτρεξαν και σε όσους βοήθησαν για να φέρουν εις πέρας οι διοργανωτές μία τόσο ωραία και… ζεστή εκδήλωση.

Οι συμμετοχές οι οποίες έφτασαν περίπου τις 500 μαρτυρά πως η Σύρος έχει ανάγκη έναν δικό της χώρο, έναν χώρο ο οποίος θα είναι καθαρά για τον κλασσικό αθλητισμό.

Φίλαγε τα ρούχα να έχει τα μισά λέει ο σοφός λαός, όμως στην προκειμένη περίπτωση ποια… ρούχα να φιλάς; Η Σύρος η πρωτεύουσα του Νοτίου Αιγαίου δεν έχει δικός της στάδιο, δεν έχει έναν χώρο άθλησης. Ίσως να είναι από τις λίγες μα πολύ λίγες πρωτεύουσες που δεν έχει δικό της στάδιο. Ίσως να μην αρκούμαστε με τα λίγα και να ζητάμε… πολλά. Θα μου πεις εδώ ρε φίλε δεν έχουμε τον δικό μας χώρο, ας μας φτιάξουν και αυτός κι ας είναι. Μέχρι ενός σημείο λογικό. Όμως είναι;

Πάμε να δούμε τα όσα έγιναν στην Ποσειδωνία, γιατί τα παραπάνω θα έχουμε χρόνο να τα δούμε από την καλή και από την… ανάποδη.

Η Ποσειδωνία έβαλε τα… αθλητικά της, υποδέχθηκε περίπου 500 αθλητές μικρούς και μεγάλους και μάλιστα όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την διοργάνωση. Εντάξει μπορεί να υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση ως προς την έναρξη των αγώνων, όμως ήταν απολύτως φυσιολογική, μιας και ο κόσμος ήταν αρκετός.

Στο αγωνιστικό σκέλος, μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μάλιστα τα παιδιά έδειξαν μεγάλο πάθος ακόμη και να τερματίσουν πρώτοι. Μία θέση που σε τέτοιους αγώνες δεν έχει καμία σημασία, άσχετα αν εμείς οι γονείς κάνουμε το μεγαλύτερο λάθος. Είδα γονείς να φωνάζουν το παιδί μου βγήκε πρώτο. Κύριοι και κυρίες δεν κάνουμε καλό. Ο αγώνας αυτός είχε καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και κανείς δεν έπρεπε τον τίτλο του πρωταθλητή. Πρέπει να είμαστε εμεί οι πρώτοι που θα διδάξουμε στα παιδιά μας το «ευ αγωνίζεσθε» και την σωστή αθλητική άμιλλα.  

Για παράδειγμα για μένα είχε μεγαλύτερη αξία το παιδί που τερμάτισε τελευταίο για τους δικού του λόγους – δεν χρειάζεται παραπάνω εξήγηση – κι αυτό γιατί το παιδί το ένιωθε με τον καλύτερο και τον πιο υγιή τρόπο.

Τέλος, η Ποσειδωνία κέρδισε ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα αφού διοργάνωσε έναν πραγματικά εντυπωσιακό αγώνα, στον οποίο μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι τοπικές επιχειρήσεις του χωριού. Παράδειγμα προς μίμηση. Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει όλο το νησί. Ποιο είναι αυτό το παράδειγμα. Μα φυσικά πως, Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως νησί. Όταν η προσπάθεια έχει θετική ανταπόκριση από όλους τότε τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά και καλά. Το «Όλοι μαζί μπορούμε» θα πρέπει να το κάνουμε ένα τεράστιο πανό και να το βάλουμε μπροστά από το Δημαρχείο και να το βλέπουμε ΌΛΟΙ. 

Διαβάστε ακόμα