Με το ΑΛΛΑ και το… ΑΝ

  • Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 6 Νοε. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με απόφαση των ομάδων ο Φοίνικας δικαιώθηκε κι αυτόματα έγινε η τέταρτη ομάδα η οποία προκρίθηκε στο final four του League Cup. Βέβαια το όλο… μπέρδεμα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με την σύνταξη της προκήρυξης. Τα copy paste δεν κάνουν πάντα καλό, καθώς λίγο να μπερδευτείς, λίγο κάτι να σου ξεφεύγει συμβαίνουν αυτά. Σε ποια χώρα θα μπορούσε να μείνει έξω ομάδα που έχει δύο νίκες και να περάσει άλλη με μία; Αλήθεια αυτό πως μπόρεσε να ξεφύγει να συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν;

 Τώρα βγαίνει η ομάδα της Χαλκίδας και διαμαρτύρεται γιατί λέει δεν πέρασε; Δικαίως αφού της έδωσαν το δικαίωμα αυτό οι κύριοι που συνέταξαν ή έκαναν copy paste την προκήρυξη. Τέλος καλό, όλα καλά για την ομάδα της Σύρου που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο στην έδρα της μιας και το final four θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Από εκεί και πέρα η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού λίγα εικοσιτετράωρα από τη δικαίωση ήρθε η ήττα προειδοποίηση από τον Ηρακλή. Η ήττα αυτή έρχεται ίσως στην πιο κατάλληλη στιγμή για την ομάδα της Σύρου, ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουν πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και πως κανείς δεν έχει τη νίκη στο… τσεπάκι του. Τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του Σάσα Στεφάνοβιτς έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν και στο τέλος να φτάσουν στη νίκη. Ένα παιχνίδι που θα πρέπει  να λειτουργήσει ως ένα μεγάλο παράδειγμα προς αποφυγή και να δουλέψουν όλοι πάνω σε όλα αυτά που διαπιστώθηκαν το Σάββατο. Επίσης, η παρουσία του κόσμου στο σημείο αυτό είναι ακόμη πιο σημαντική, αφού οι αθλητές της ομάδας του νησιού έχουν ανάγκη από την στήριξή του και να νιώσουν την αγάπη προς το πρόσωπό τους. Ο Φοίνικας μπορεί να έχει το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών, αυτό όμως σημαίνει ότι δεν έχει και την ανάγκη του κόσμου. Η ομάδα θέλει στήριξη και οι παίκτες έχουν την ανάγκη να νιώθουν συνεχώς τους φιλάθλους δίπλα τους.

Την ερχόμενη Κυριακή ο Φοίνικας θα φιλοξενήσει την Κηφισιά. Ναι σωστά την Κηφισιά, μία ομάδα η οποία ανέκαθεν έβαζε μεγάλο βαθμό δυσκολία στην ομάδα της Σύρου και το γήπεδο θα πρέπει να είναι γεμάτο.

Το παιχνίδι σίγουρα θα είναι καλό, αφού και οι δύο ομάδες έχουν δυνατά ρόστερ και είναι ευκαιρία ο κόσμος να παρακολουθήσει ένα ωραίο και σπουδαίο θέαμα.

Ας αλλάξουμε όμως άθλημα και πάμε να δούμε τι έγινε στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου μεταξύ του Πάγου και της Άνω Μεράς. Η ομάδα της Μυκόνου πήρε το ματς, εγώ θα πω δικαίως γιατί στο δεύτερος κυρίως μέρος ήταν καλύτερη, αλλά εγώ εδώ θα πω ένα αλλά. Πάμε να το εξηγήσω αυτό το αλλά. Το συγκρότημα του Νίκου Τζιόβα μπορεί να έχει δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία έως σήμερα, όμως στο πρώτο ημίχρονο ο Πάγος του έβαλε τα δύσκολα. Οι Συριανοί ήταν πάρα πολύ καλά στημένοι εντός αγωνιστικού χώρου και ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα εξαιρετικό τέρμα από τον Σαμπάν Μουράι. Ο Πάγος κρατούσε σχετικά εύκολα αυτό το 1-0 κι αυτό γιατί οι Μυκονιάτες δεν ήταν σε καλή μέρα. Δύσκολα έφταναν στην περιοχή του Πρίντεζη και θα μπορούσαν να είχαν μείνει με 10 παίκτες αν ο Ζαράνης λειτουργούσε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.  Η Άνω Μερά δεν έμεινε με παίκτη λιγότερα και λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι στην μοναδική φορά που παίκτης μπήκε εντός της μεγάλης περιοχής και μάλιστα κέρδισε και την αποβολή του Μαυράκη. Μία αποβολή η οποία ήταν δίκαιη αφού ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα και σωστά βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή. Έχω βαρεθεί ειλικρινά να ακούω ότι οι Συριανοί διαιτητές σφυρίζουν υπέρ των ομάδων του νησιού τους και πιστέψτε με αυτοί που την πληρώνουν είναι τα σωματεία της Σύρου. Η Άνω Μερά με τη νίκη της στη Σύρο επί του Πάγου ουσιαστικά εξασφαλίζει την συμμετοχή της στην επόμενη φάση, καθώς δύσκολα μπορούν να ανατραπούν κάποια δεδομένα. Ο Πάγος από την άλλη θα διεκδικήσει τη μία θέση από τον Α.Ο. Μυκόνου τον οποίο τον έχει κερδίσει με 2-0, όμως στο δεύτερο γύρο τον έχει εκτός έδρας. Αν λέω αν η Άνω Μερά είχε μείνει με δέκα παίκτες και με το σκορ να είναι στο 1-0, θα είχε περάσει από την Σύρο; Αν από την άλλη ο Πάγος κρατούσε με νύχια και με δόντια τη νίκη, τώρα δεν θα ήταν σε καλύτερη μοίρα και μάλιστα θα ήταν αυτός στην πρώτη θέση του ομίλου. Για να κλείσω όσο κακός κι αν γίνομαι, θα πρέπει οι διαιτητές να προσέχουν και δεν χρειάζεται η… πολιτική μέσα στο παιχνίδι. 

Διαβάστε ακόμα