Με άδειες εξέδρες

  • Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 11 Δεκ. 2017 - 12:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το ποδόσφαιρο σε… κρίση; Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω, όμως αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει καθόλου. Ο κάθε ένας εμπλεκόμενος έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, αφού πλέον τα παιχνίδια ποδοσφαίρου πραγματοποιούνται με άδειες εξέδρες. Δεν γνωρίζω επίσης αν αυτό αρέσει στις ίδιες τις ομάδες, όμως είναι άσχημο για του ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να αντικρίζουν αυτές τις εικόνες. Δεν είναι μόνο φαινόμενο της Σύρου, αφού στην πλειοψηφία των γηπέδων, οι εξέδρες έχουν την ίδια ακριβώς εικόνα. Μην λέμε μόνο για τη Σύρο, καθώς σε όλα γήπεδα ο αριθμός των θεατών δύσκολα ξεπερνά του 50 με 100. Που αυτό σημαίνει πως οι αθλητές παίζουν πραγματικά μεταξύ συγγενών και φίλων, αλλά και των μελλών των συμβουλίων των ομάδων. Αν αυτό αρέσει στις ομάδες, τότε εντάξει πρέπει να πάμε πάσο. Να μην γκρινιάζουμε και να μην ζητάμε να αλλάξει η εικόνα, μία εικόνα που μέχρι πέρσι ήταν πολύ καλή. Οι ομάδες αποφάσισαν και υποβάθμισαν οι ίδιες το προϊών τους. Αλλάζοντας τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και δημιουργώντας μία κατηγορία, αλήθεια πιο είναι το σκεπτικό; Αλήθεια γιατί θα πρέπει όλες οι ομάδες να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι; Αλήθεια γιατί να μην υπάρχει μία κατηγορία που θα παίζουν οι ισχυρές, αλλά κι αυτές που έχουν στόχους. Στόχοι που φέτος δεν υπάρχουν. Ξέρετε όταν υπάρχει μία διαδρομή –πρωτάθλημα- χωρίς υποβιβασμό, τότε πιστεύω ότι δεν υπάρχει και λόγος πραγματοποίησης του. Μία κατηγορία, τρεις όμιλοι, οι οποίοι έχουν εντελώς αντίθετη πορεία. Εντάξει υπάρχει η δικαιολογία πως σταμάτησε το ένα ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο καθώς το πλοίο πήγε για συντήρηση – επισκευή. Όμως έχει πάρει χαμπάρι κανείς πως ο πρώτος όμιλος τελειώνει και πως ο δεύτερος θέλει ακόμη 9 αγωνιστικές. Τι σημαίνει αυτό;

Πως ο πρώτος όμιλος θα τελειώσει  - αν δεν υπάρχουν διακοπές – μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και ο δεύτερος όμιλος θα θέλει να τελειώσει υπό φυσιολογικές συνθήκες ενάμιση ακόμη μήνα. Άρα οι ομάδες του πρώτου ομίλου θα κάθονται και θα περιμένουν.

Τώρα, δεν ξέρω αν αυτός ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος ικανοποιεί κάποιον. Αν όμως δεν ικανοποιεί θα πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις ώστε αυτό να αλλάξει. Να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς που πραγματικά υπάρχουν κάθε βδομάδα δυνατά παιχνίδια που κανείς δεν μπορούσε από πριν να προδικάσει κανένα αποτέλεσμα.

Βέβαια, συγνώμη κιόλας, ίσως λέω ίσως τις ομάδες να μην τις ενδιαφέρει η προσέλευση και να θέλουν να παίζουν μόνες. Να μην θέλουν θεατές και απλά κάποιοι να κάνουν το κέφι τους.

Δεν ξέρω αλλά εμένα αυτό το πράγματα και πραγματικά δεν θέλω να θίξω κανέναν δεν μου αρέσει. Και όπως φαίνεται δεν αρέσει και σε πολλούς που έχουν αποφασίσει να μην θυσιάζουν 2 ώρες από τη ζωή τους ώστε να βρεθούν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον εκάστοτε αγώνα.

Είναι τόσο απλό που δεν χρειάζεται πολύ κόπος, αλλά ένα απλό τρόπο. Πέρσι, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πήγε μία χαρά, όμως μας «χαλούσε» που υπήρχαν 200-300 άτομα στην εξέδρα.

Βρείτε κύριοι τον τρόπο να επανέλθει άμεσα – από την νέα αγωνιστική περίοδο – ο τρόπος διεξαγωγής με τις δύο κατηγορίες, να μπουν προϋποθέσεις, ώστε να υπάρχει κίνητρο στον κόσμο να έλθει στο γήπεδο. Το περσινό πρωτάθλημα είχε μία πραγματικά ωραία εικόνα, υπήρχε σασπένς, τα ματς όλα ήταν ντέρμπι και ο κόσμος το… γούσταρε. Τώρα;  

Διαβάστε ακόμα