Θα πέσει παντόφλα...

  • Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:13

Προκλητική υπεράσπιση συμφερόντων – ξένων – προς το άμεσο ή έμμεσο δημοτικό οικονομικό συμφέρον παρατηρήθηκε εκ νέου από αυτοδιοικητικούς, με φόντο συζητήσεις για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται τα τελευταία έτη και οι οποίες αν και ομολογουμένως αποσπούν μία αξιοσημείωτη προβολή σταδιακά, ωστόσο, καθίσταται σαφές πως με βασικό υλικό τον ίδιο τον τόπο, αποτελούν τον “δούρειο ίππο” για να “φουσκώνουν” τσέπες.

Είναι σαφές πως για να διεξαχθούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα απαιτείται η ιδέα, η δυνατότητα υλοποίησης και η πρακτική εφαρμογή. Όλα τα παραπάνω μπορεί να δρομολογούνται είτε από την ίδια τη δημοτική πλευρά, είτε από Συλλόγους, Ομίλους και Σωματεία, αλλά ακόμη και από ιδιωτική πρωτοβουλία σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση ενός τόπου.

Η στήριξη γεγονότων που σε ενισχύουν ως προορισμό για εναλλακτικές δράσεις, αλίμονο αν σαν απόφαση και πράξη ήταν κατακριτέα. Ωστόσο, ο τρόπος και οι ενέργειες σου γι αυτήν τη στήριξη, - αν είσαι αυτοδιοικητικός -, κρίνονται, αξιολογούνται και σε ακολουθούν!

Όταν στην ατζέντα σου λοιπόν, αποκτάς από ιδέες τρίτων το πλεονέκτημα να ενισχύεσαι ως προορισμός σε περιόδους που μέχρι “χθες” ήταν νεκρές για τον τόπο και να αποσπάς σταδιακά τη δυνατότητα να κερδίζεις λάτρεις του αθλητισμού που αποτελούν επισκέπτες ουσιαστικά, τότε οφείλεις να διατηρείς – τουλάχιστον – στάση σεβασμού, κόσμια, ηθική και συνετή απέναντι σε όσους σε συνδράμουν σε έναν στόχο, που μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρο μάλιστα, πως πασχίζεις να κατακτήσεις! Αυτή η στάση σου δε, οφείλει να απευθύνεται ισότιμα προς όλους, μα και πρωτίστως προς εκείνους που αποτελούν δυνάμεις του τόπου κι επιβεβαιωμένα δεν επιθυμούν να επιβαρύνουν τα δημοτικά ταμεία, αλλά με συστηματικές προσπάθειες εστιάζουν στο να πολλαπλασιάζουν την αξία του αθλητισμού, να “καλλιεργούν” την ιδέα του και να δημιουργούν ένα μοναδικό “προϊόν” για τον τόπο, που σταδιακά καθιερώνεται και τον προβάλλει.

Αντί αυτής της στάσης, για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε απάθεια και υποτονική αντιμετώπιση απέναντι στην συνεπή στάση εκπροσώπων αθλητικού Συλλόγου, που παρέστησαν σε συνεδρίαση για να κάνουν απολογισμό και παρουσίαση των δράσεών τους για το νέο έτος, με τους αρμόδιους εκπροσώπους της διοίκησης του τόπου, να μην τοποθετούνται ξεκάθαρα στα μοναδικά δύο αιτήματά τους, περί στήριξης στο κομμάτι της προβολής μέσω των social media και στην παράκληση να μην εμποδιστεί η κοπιώδης προσπάθειά τους.

Μάλιστα, αντί να δοθούν τα εύσημα στον Σύλλογο, ο οποίος αναπτύσσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική ατζέντα του στο πεδίο του αθλητικού τουρισμού επιδιώκοντας συνεργασίες και με άλλους Ομίλους του τόπου, “ξεπετάχθηκε” ο όποιος θετικός σχολιασμός της Δημοτικής Αρχής, με τα βασικά πρόσωπα αυτής δε, να αναλώνουν χρόνο και να επιδίδονται σε πολυλογία για το σχεδόν αποκλειστικό όφελος... του τόπου μέσω αθλητικής διοργάνωσης, η οποία στηρίζεται από εταιρεία και έχει μία άξια λόγου οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο, με φόντο το “στένεμα” του δημοτικού ταμείου.

Τα ερωτήματα και τα ερωτηματικά πολλά σχετικά με την ανισότιμη τοποθέτηση της διοίκησης του τόπου απέναντι στις δύο σημαντικές προσπάθειες που αναμφίβολα προσφέρουν προβολή στον τόπο - άσχετα αν η μία πλευρά εύλογα(!) αποσπά και οικονομικό όφελος μέσω χορηγιών χάρη της “πλάτης” του Δήμου -, ενώ παράλληλα τον ενισχύουν σε επίπεδο επισκεψιμότητας, ωστόσο επιτακτικότερο όλων, ένα: Πόσο σαφής είναι προς την τοπική κοινωνία, η αγαθή(;) πρόθεση των διοικούντων να υπεραμύνονται εξόφθαλμα υπέρ της μίας πλευράς μόνον, έχοντας την πρόθεση να ικανοποιούν και κάθε απαίτησή της;

Οι απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα αφήνονται στην κρίση των αναγνωστών και σίγουρα θα ποικίλουν, ωστόσο, όσον αφορά στη δημόσια στάση των αιρετών απέναντι σε μέλη Συλλόγων που καταθέτουν τις ιδέες και τον κόπο τους ανιδιοτελώς υπέρ του τόπου, οι πρώτοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν, αφού όπως αναφέρει και η λαϊκή σοφία, “αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει” ενώ σύντομα δεν αποκλείεται “να πέσει και παντόφλα...”!

Ετικέτες: