Χιόνια... στα δημοτικά νέα

Διόλου κολακευτικά τα συμπεράσματα των πολιτών που σταθερά παρατηρούν τις εξελίξεις της δημόσιας ζωής στην καθημερινότητα, κυρίως δε για όσους βρίσκονται πρώτοι στη γραμμή της διοίκησης του Δήμου και αντί να αφιερώνονται αποκλειστικά στο έργο τους, έχουν στρέψει συνολικά το ενδιαφέρον τους στο να πλέξουν ένα αυτοδιοικητικό εγκώμιο προσωπικής προβολής, το οποίο μέσω πρόθυμων, κομματικά ταγμένων και υποταγμένων, φροντίζουν να διανέμουν διαδικτυακά, σε γλώσσα προεκλογική...!

Αν διαθέτεις κοινή λογική και αξιοπρέπεια ως πρόσωπο που έχει εκ των συνθηκών και της εκλογής του, παρόν στην Αυτοδιοίκηση, αλλά κι επιθυμεί να έχει μέλλον, κανονικά θα πρέπει να ντρέπεσαι ακόμη και να καταπιαστείς με τέτοιου είδους παραπλανητικές αναφορές σε επίπεδο απλής ανάγνωσης, αφού μερίδα σοβαρών πολιτών την οποία δεν έχεις καταφέρει να κερδίσεις, δείχνει ξεκάθαρα στα διάφορα “πηγαδάκια”, να αποστρέφεται τέτοια πρόσωπα για την κοινή ζωή του τόπου.

Αντιθέτως όμως, εσύ, καθίσταται σαφές πως απολαμβάνεις προφανώς αυτή τη διαδικασία “προβολής” σου, την οποία σπεύδουν να διανείμουν σχεδόν ευλαβικά με τη σειρά τους, οι πιστοί υπήκοοί σου και οι πρόθυμοι αυλικοί σου, έχοντας στο προσκήνιο της ρηχής σκέψης τους πως θα σε ευνοήσουν ώστε να διατηρήσουν μία θέση για τους ίδιους στο επόμενο ψηφοδέλτιό σου.

Δυσφημιστικά βέβαια, αποτελούν επί της ουσίας, σχόλια και αυτοδιοικητικές “αναλύσεις” που σε προμοτάρουν ως τον απόλυτο άρχοντα και αυτοδιοικητικό ηγέτη, αφού η πραγματικότητα έχει έρθει προ πολλού να αποσυνθέσει αυτό το τέλειο... προφίλ που με το στανιό εσύ(;) αλλά και η δημοτική ομάδα σου διψάτε να επιβάλετε στην τοπική κοινωνία, αποκαλύπτοντας πως στην περίπτωσή σου οι λέξεις που επελέγησαν για να οικοδομήσουν αυτήν την “άψογη” πορεία της ομάδας σου, απέχει πολλά χιλιόμετρα από την πραγματικότητα!

Χρήσιμο λοιπόν είναι να θυμάται ο κάθε αυτοδιοικητικός, πολλώ δε μάλλον εσύ, που ηγείσαι στη διοίκηση, πως η λαϊκή σοφία που έχει αποφανθεί πως “στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει” είναι διαπίστωση που συχνά – δυστυχώς για τους δημότες – επιβεβαιώνεται!

Ως εκ τούτου, αν εσύ – βάσει πάντα της δικής σου θεώρησης – αναδεικνύεσαι από το πηγάδι της αυτοδιοίκησης, ως ο μόνος ικανός επανεκλογής για να οδηγήσεις τον τόπο σε τροχιά προόδου, ανάμεσα σε έναν σορό(;) σκάρτων (κατ΄ εσέ) αυτοδιοικητικών – αυτό και πάλι, δεν σημαίνει επ΄ ουδενί πως ξεχωρίζεις και κατοχυρώνεσαι σε συνειδήσεις ως μία αξιόλογη πολιτική προσωπικότητα!

Ένας τόπος με τεράστια ανοικτά ζητήματα μάλιστα, με ανάγκες που δεν έχουν καλυφθεί και με φόβους που σταθερά παραμένουν στο προσκήνιο και αφορούν σε κοινωνική ανέχεια, σε οικονομική κρίση, σε εργασιακή αβεβαιότητα, σε μεγάλο αριθμό ανέργων και σε ανοργάνωτες προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης, στο βάθος της σκέψης του, αρνείται ή και αδυνατεί σε κάποιες περιπτώσεις να ασχοληθεί με ορισμένες γραμμές που παραπέμπουν σε έναν μονότονο και προκλητικό μονόλογο, ο οποίος είναι ολοφάνερο πως έχει συνταχθεί για αυστηρά προσωπική ικανοποίηση!

Άλλωστε, οι κατηγορηματικές κι απόλυτες αναφορές περί “συνοχής της διοικούσας ομάδας”, περί “εδραίωσης της κυριαρχίας” εκείνου που σήμερα διοικεί, αλλά και περί απόλυτης αφοσίωσής του στην τρέχουσα θητεία, μόνον άφθονο γέλιο μπορούν να χαρίσουν, αντιπαραβάλλοντάς τες με την πραγματικότητα, αφού το μόνον που καταφέρνουν να επιβεβαιώσουν είναι πως τα υπαγορευμένα νέα των δημοτικών πραγμάτων, δεν αντέχουν στον αμείλικτο χρόνο, καθώς πυκνώνουν ήδη, όλο και περισσότερο, τα “σύννεφα” και τα χιόνια...!

ΥΓ. Κάθε πρόσωπο της διοίκησης, για ένα πράγμα πρέπει να είναι βέβαιο: Για το ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, εκδηλώνει την κόπωσή του απέναντι στις στημένες επιτυχίες, απαιτώντας πλέον πράξεις κι όχι λόγια!

Ετικέτες: