Μάσκες ολούθε

Η περίοδος του Καρναβαλιού μοιάζει με διάστημα ανάπαυλας για πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς από την καθημερινή υποκρισία. Προσωπικές απόψεις είναι αυτές βεβαίως, μα, λίγο η χαρά, η ευθυμία, το κέφι, η ξεγνοιασιά από τα καθημερινά, η ενασχόληση με τις μεταμφιέσεις και η υποτονική προώθηση θεμάτων της δημόσιας ζωής, μετατρέπει ένα μικρό χρονικό διάστημα σε άνοστη ροή ημερών, πίσω από το οποίο παίρνουν “ανάσα” οι καθημερινοί πολιτικοί υποκριτές της δημόσιας ζωής!

Δεν είναι μικρό φορτίο δα, να κουβαλάς καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους τη δική σου μάσκα, να υποκρίνεσαι πως αγωνίζεσαι για το κοινό καλό, να προσποιείσαι την αγάπη σου για το κοινό συμφέρον και να επαίρεσαι για τις ακάματες... προσπάθειες προς το συμφέρον ενός τόπου, ενώ η πραγματικότητα σε διαψεύδει κατηγορηματικά!

Μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής και οι μικροί μας τόποι, με μοναδική διαφορά ίσως, υποθέσεις σκανδάλων, που τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει στον “οίκο” μας!

Ωστόσο, αυτό που επανειλημμένως διαπιστώνεται και πολλάκις έχει καταγραφεί είναι η αναντιστοιχία λόγων – έργων αυτοδιοικητικών, αλλά κυρίως, η απουσία ειλικρίνειας και η υποκρισία στις μεταξύ τους σχέσεις!

Αν κάτι επηρεάζει άμεσα λοιπόν, το έργο που πρέπει να παράγεται προς εξυπηρέτηση της μεγάλης ανάγκης περί προόδου του τόπου, αλλά και προς ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η μη συνεργασία μεταξύ των προσώπων που διοικούν.

Η πραγματικότητα δε, οι εξελίξεις σε κάθε επίπεδο, όπως αυτές καταγράφονται καθημερινά ειδησεογραφικά, έρχονται να δείξουν, πως όχι μόνο δεν υπάρχει η ελάχιστη συνεργασία, αντίθετα μάλιστα, περισσεύει η υποκρισία, τελικός αποδέκτης της οποίας πάντα, κοινώς το θύμα, είναι οι δημότες.

Μάσκες ολούθε λοιπόν στα αυτοδιοικητικά, με ορισμένα πρόσωπα να τις φορούν με περίσσια άνεση καθημερινά, προκειμένου να γίνουν κόλακες και να χρησιμοποιήσουν προς ψηφοθηρικό όφελος τον κατάλληλο χρόνο, μέλη της παράταξης τους, που λόγω συνδικαλιστικής δράσης τους “κουβαλούν” κάποιον αριθμό δημοτών. Κατά τα λοιπά, συμπορεύονται...

Μάσκες υποκρισίας και σε αιρετούς που σε σοβαρές υποθέσεις που προκλήθηκαν και απείλησαν τη λειτουργία των πιο ευαίσθητων υπηρεσιών του δήμου που έχουν κέντρο τους τον άνθρωπο, διατήρησαν τις σιωπές τους, προκειμένου να μη χαλάσουν την επίπλαστη συνοχή της δημοτικής ομάδας τους. Κατά τα λοιπά, συνεργάζονται...

Παρομοίως, φέρουν μάσκες και πρόσωπα, που ενώ δείχνουν ξεκάθαρα πως αν δεν “περάσει” το δικό τους, θα προκαλέσουν ζημιά στην πορεία της παράταξης, ωστόσο, σε κάθε φιέστα και μπροστά σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας κολακεύουν τον επικεφαλής τους, απευθύνοντας στον ίδιο έμμεσα μήνυμα ανυπακοής. Κατά τα άλλα, έχουν συλλογικό... πνεύμα.

Μάσκες όμως, δεν φορούν καθημερινώς αυτοδιοικητικοί της πλειοψηφίας, αλλά και μέλη που αποτελούν τη μειοψηφία σε συλλογικά όργανα κι Επιτροπές.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει κατανοητή η υποκριτική στάση μελών της αντιπολίτευσης, που απέναντι σε προέδρους και πρόσωπα Φορέων που έχουν πρωταγωνιστήσει με φόντο τη “μπόχα” εργολαβιών, διατηρούν φιλικούς... τόνους, αναμένοντας την πρώτη στραβή - προς τους ίδιους -, για να βγάλουν τη μάσκα της ανοχής και να τους καρφώσουν! Κατά τα άλλα, συναποφασίζουν...

Υποκριτικό ταλέντο όμως που επιμελώς κρύβεται πίσω από μάσκα, διακρίνει και αυτοδιοικητικούς που δεν διστάζουν να κρεμάσουν στα μανταλάκια – σε συζητήσεις που πραγματοποιούν διάφορα πηγαδάκια που απασχολούνται με τον προεκλογικό ίλιγγο -, τους ίδιους τους επικεφαλής τους, που τουλάχιστον ως σήμερα, διακρίνονται για την πολιτική αξιοπρέπειά τους. Κατά τα λοιπά, σέβονται...

Ο πυρετός της υποκρισίας όμως, διαπιστώνεται κατά κύριο λόγο, σε πρόσωπα που πλέον διακρίνονται για τη σύγχυσή τους ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, εστιάζοντας μανιωδώς, στην αναζήτηση κι εφαρμογή... τρόπων, μέσω των οποίων για να προκαλέσουν ζημιά στην πολιτική πορεία αυτοδιοικητικών αντιπάλων τους, πρώην πολιτικών φίλων, δε διστάζουν να βλάπτουν τον ίδιο τον τόπο.

Ο κατάλογος μακρύς και οι μάσκες, παντού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με μεγάλο θύμα, τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι αν στοιχειωδώς είχαν χιούμορ, την περίοδο του Καρναβαλιού, οργανωμένα, θα έπρεπε να κατέβαζαν τις μάσκες των αυτοδιοικητικών, σατιρίζοντας κι αποκαλύπτοντας την πνευματική πενία της πολιτικής ζωής!

Κατά τα λοιπά, Καλό Καρναβάλι!

Ετικέτες: