Η Σύρος μέσα από τον αθλητισμό κερδίζει… πόντους

Μία ακόμη ευκαιρία για διαφήμιση για το νησί μας, σε μία εποχή που τα πάντα είναι...ευπρόσδεκτα. Η Σύρος μέσα από τον Αθλητισμό έχει την ευκαιρία να ακουστεί και πάλι σε όλη τη Ελλάδα, αφού θα φιλοξενήσει στο τέλος Μαρτίου την τελική φάση του League Cup. Όπως είναι γνωστό, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, εκτός από τον Φοίνικα θα βρεθούν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Παμβοχαϊκός και ο Ολυμπιακός.

Το βόλεϊ αλλά και γενικά ο αθλητισμός είναι ένας… δρόμος που μέσα από εκεί μπορεί η Σύρος να διαφημιστεί, να ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Θα πρέπει όλο αυτό το κομμάτι να το εκμεταλλευτούμε και να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η Σύρος να κερδίζει… έδαφος στην τουριστική σεζόν. Καλοκαίρι δεν είναι μόνο 20 ή 30 μέρες, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, ώστε τόσο οι τοπικές επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι να πάρουν μία βαθιά ανάσα. Ο Αθλητισμός για να επιστρέψω είναι σημαντικό κομμάτι στην κίνηση του νησιού ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Θα πρέπει όλο αυτό να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να δούμε πόσα μπορεί να κερδίσουμε σαν νησί, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Σε μία σεζόν, όπου τα πρωταθλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι μετακινήσεις των ομάδων είναι αρκετές. Πάνε και έρχονται αθλητές, που μέσα σε όλα εκτός από τις διανυκτερεύσεις, οι ομάδες θα καθίσουν για φαί ή ακόμη και για κάποιον καφέ. Οπότε μέσα από εκεί, είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που μπορούν να επενδύσουν ή ακόμη να συντηρηθούν κατά την  χειμερινή περίοδο. Ο Φοίνικας είναι ο άξιος πρεσβευτής του νησιού, αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, το όνομα της Σύρου ακούγεται συνεχώς, καθώς το «Πειρατικό» είναι μέσα στις πρώτες θέσεις.

Κύριοι θα πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι που αυτή η ομάδα είναι από τον τόπο μας. Άλλοι θα παρακαλούσαν να έχουν τον Φοίνικα στην περιοχή τους κι άλλες περιοχές καταβάλουν προσπάθειες για να φέρουν τις ομάδες τους εκεί που είναι το «Πειρατικό». Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και μάλιστα είδαμε πως έγιναν και προσπάθειες, να βγάλουν τον Φοίνικα άδικα έξω από την τελική φάση του League Cup.

Τρεις ομάδες, θα έρθουν στη Σύρο από την Πέμπτη έως και την Κυριακή στο τέλος του Μαρτίου. Το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου η καρδιά του Βόλεϊ θα χτυπά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Από την πλευρά μας θα πρέπει να στηρίξουμε τη διοργάνωση αυτή, ώστε στο μέλλον να ζητηθεί εκ νέου η ανάληψη της. Θα πρέπει οι φίλοι του βόλεϊ και όχι μόνο, το διήμερο αυτό να γεμίσει τις εξέδρες του κλειστού του αθλητικού κέντρου και να δημιουργήσει… μία μαγική ατμόσφαιρα, όπως δηλαδή γίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο Φοίνικας από την πλευρά του έχει μία δύσκολη προσπάθεια, αφού θα βρει απέναντί του τον Ολυμπιακό. Μπορεί τα ποσοστά προκρίσεις να φαντάζουν… μικρά, όμως με την βοήθεια του κόσμου του αυτά θα αυξηθούν. Θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό πως με πρόκριση στον τελικό, αυτομάτως ο Φοίνικα θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου League Cup.

Διαβάστε ακόμα