Μπράβο… Σύρος

Μία ακόμη μεγάλη αθλητική εκδήλωση ανήκει στο παρελθόν. Μπορεί ο Φοίνικας να μην κατάφερε να πάρει το League Cup καθώς έπεσε στον ημιτελικό της διοργάνωσης πάνω στον πανίσχυρο Ολυμπιακός, ο οποίος στην παρούσα φάση, τουλάχιστον σε Εθνικό επίπεδο δείχνει να μην έχει… αντίπαλο. Βέβαια όλα αυτά σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς σαν διοργάνωση η Σύρος πήρε και πάλι τα εύσημα από όλους όσους βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο νησί, ενόψει League Cup. Μία διοργάνωση η οποία ξεκίνησε δειλά – δειλά και πλέον δείχνει να έχει καθιερωθεί όχι μόνο στη συνείδηση του κόσμου αλλά και των ίδιων των ομάδων. Μάλιστα ακούσαμε στην συνέντευξη Τύπου από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ κ. Τορνατόρο, πως το League Cup κυρίως το φετινό θα έχει στραμμένα τα Βλέμματα όλων των Ευρωπαϊκών Λιγκών, καθώς πολλές χώρες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.  Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τόνισε πως κυρίως η Ιταλία η οποία διαθέτει ένα από τα καλύτερα και δυσκολότερα πρωταθλήματα του κόσμου, θέλησε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί και στη γειτονική χώρα μία παρόμοια διοργάνωση. Αυτό το αναφέρω γιατί κάποιοι ίσως να μην υπολόγιζαν αυτή τη διοργάνωση. Βέβαια η Σύρος μέσα απ’ αυτό το διήμερο κέρδισε προβολή καθώς δύο μέρες η ΕΡΤ με ζωντανές μεταδώσεις πέρασε την εικόνα του κλειστού του Αθλητικού Κέντρου σε όλες τις τηλεοράσεις.

Το παιχνίδι του Φοίνικα τώρα με τον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ίσως να ήταν και ο… πρόωρος τελικός, αφού οι δύο αυτές ομάδες είναι από τις πιο δυνατές του φετινού πρωταθλήματος. Ο Φοίνικας πάλεψε όσο μπορούσε σε κάποια σημεία του αγώνα κυρίως στο δεύτερο και το τρίτο σετ έδειχνε πως μπορεί να κάνει την… έκπληξη, όμως κάποιες μονάδες της ομάδας του Ολυμπιακού, οδήγησαν τους Πειραιώτες σε αυτό το 3-0. Ένα  3-0 που βέβαια δεν ήρθε εύκολα, καθώς το «Πειρατικό» ήταν ανταγωνιστικό και κράτησε αντίσταση. Μάλιστα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε πως με τέτοια εμφάνιση στα play off ο Φοίνικας έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό του πρωταθλήματος. Ένας τελικός που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα είναι απέναντι στον Ολυμπιακό. Πάντως οι φίλαθλοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αθλητές υψηλού επιπέδου, καθώς ο Ολυμπιακός σαν… σύνολο ίσως να μπορούσε να σταθεί ακόμη και στα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Οι αθλητές που υπάρχουν στο ρόστερ είναι υψηλότατου επιπέδου και η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιμετωπίζονται. Τέλος, θα πρέπει να δοθεί και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κόσμος της Σύρου για την εν γένει παρουσία του, όπου στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια των παικτών του κ. Κάσμαρτσικ και στο τέλος παρά την στεναχώρια στάθηκε όρθιος και χειροκρότησε τον νικητή Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που είχαν την ευκαιρία να τον δουν και οι φίλοι του από το νησί, αλλά και ορισμένοι που ήρθαν από τον Πειραιά.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί πως πλέον η Σύρος – εντάξει δεν περιμέναμε και το league cup  για να το αναφέρουμε – γνωρίζει όσο καμία άλλη να διοργανώνει με επιτυχία αγώνες με υψηλό κύρος, αλλά και ιδιαίτερης σημασίας. Το league Cup… ζέστανε το κοινό και πλέον όλοι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναμένουν με αγωνία τις καλοκαιρινές αθλητικές διοργανώσεις. Ίσως λέω ίσως να έπρεπε να κοιτάμε και να αναζητούμε κι άλλες διοργανώσεις και να μην μένουμε στις υπάρχουσες. Καλές, ωραίες και σωστά γίνονται προσπάθειες για να συνεχιστούν, όμως υπάρχουν κι άλλες που μπορούν να φέρουν προβολή στο νησί. Μην ξεχνάμε πως η καλύτερη έως τώρα αθλητική διοργάνωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Σύρο και μάλιστα ήταν μία εκδήλωση που δεν σου… γέμιζε το μάτι, ήταν αυτή του Ψαροντούφεκου. Μία διοργάνωση που όσα χρόνια κι αν περάσουν δύσκολα θα ξεχαστεί.  

Διαβάστε ακόμα