Στόχος… επετεύχθη για τον Φοίνικα

Το πρωτάθλημα για τον Φοίνικα ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά και την τρίτη του ήττα από τον ΠΑΟΚ στη ημιτελική φάση των αγώνων για την Volley league. Το «Πειρατικό» έπαιξε και κοίταξε στα μάτια τον «Δικέφαλο του Βορρά», μία ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, αλλά και με παίκτες μεγαλύτερης ποιότητας. Η καρδιά της ομάδας της Σύρου ήταν αυτή που έπαιξε και τον μεγαλύτερο ρόλο στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Φοίνικας είναι μέσα στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Δεν ξέρω αν θα είναι… αύριο ή πόσο ακόμη μπορεί να κρατήσει, όμως ο Φοίνικας ήταν και είναι μέσα στις σταθερές ομάδες της Volley League. Η χρονιά για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη θεωρείται πετυχημένη, καθώς αρχικός στόχος της διοίκησης ήταν εξαρχής μία θέση μέσα στην πρώτη τετράδα. Ένας άκρως ρεαλιστικός στόχος, καθώς όπως μου είπε και ο τεχνικός του Φοίνικα κ. Κάσμαρτσικ σε μία συζήτηση που είχαμε, οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Να μπαίνουν και να ξέρεις ότι μπορείς να τους πετύχεις. Σ’ αυτό θα συμφωνήσω και θα του βγάλω και το… καπέλο γιατί εντάξεις να πεις ότι πας για το πρωτάθλημα, θα μπορείς να το πάρεις;

Αν κάποιος είδε όλα τα παιχνίδια και παρακολούθησε την εξέλιξη του πρωταθλήματος, έχει καταλάβει πως η 3η θέση είναι μία άκρως τιμητική θέση για μία ομάδα όπως ο Φοίνικας. Μία ομάδα η οποία προέρχεται από ένα νησί των Κυκλάδων και έχει καταφέρει να μπει σφήνα ανάμεσα σε άλλα σωματεία τα οποία ίσως να διαθέτουν περισσότερα χρήματα ή περισσότερο κόσμο.

Μιας και το πρωτάθλημα για τον Φοίνικα έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει στο σημείο αυτό να πούμε και να γραφτούν κάποια πράγματα που έχουν διαπιστωθεί. Εντάξει θα συμφωνήσω με όλους όσους αναφέρουν ότι η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ίσως ήταν και λογικό, γιατί ο Φοίνικας δεν διέθετε την πλειάδα των  παικτών που θα μπορούσαν να τον τραβήξουν στα δύσκολα, ή όταν μία βασική μονάδα δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν είχε τον πάγκου του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού κι αυτό το βλέπω πολύ φυσικό, καθώς το μπάτζετ ήταν μεταξύ του «Πειρατικού» και των ομάδων που αυτήν την ώρα παίζουν στο τελικό, είναι η… μέρα με την νύκτα.

Επίσης, κάτι άλλο μιας και στη συνέχεια θα έχουμε όλο το χρόνο με ηρεμία να αναλύουμε κάποια κομμάτια που έχουμε δει. Μία ομάδα για να μπορεί να πρωταγωνιστεί χρειάζεται την βοήθεια όλων. Ιδιαίτερα αν στο σωματείο ή στο Διοικητικό Συμβούλιο της εκάστοτε ομάδας δεν υπάρχει το… μεγάλο πορτοφόλι. Η ομάδα μπορεί να έχει στηριχθεί και όχι άδικα από αρκετούς, όμως κατά τη γνώμη μου δεν στηρίχθηκε όπως πραγματικά της αξίζει. Ο Φοίνικας είναι η ζωντανή διαφήμιση αυτού του νησιού. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να επιδείξει, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καμαρώνει και όχι να προσπαθεί να το υποβαθμίσει. Σίγουρα λάθη γίνονται και ίσως έχει έρθει η ώρα κάποια πράγματα να διορθωθούν, όμως δεν είναι δυνατόν το κλειστό στα ματς του Φοίνικα οι εξέδρες να μην γεμίζουν. Μία εικόνα που σχολιάστηκε από πολλούς εκτός νησιού καθώς είχαν μάθει πως η έδρα του Φοίνικα ήταν μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί που δεν έχει κάτι άλλο να δείξει, να μην προσπαθούμε να κρατήσουμε κάτι… ζωντανό. Αυτά σε πρώτη φάση, καθώς από εδώ και πέρα θα υπάρχει ο χρόνος να δούμε τα πάντα με πιο ηρεμία και με πιο καθαρό μυαλό.

Διαβάστε ακόμα