Μην ακούμε τους… ψιθύρους

Μικροί και μεγάλοι, αθλητές όλων των ηλικιών, έπαιξαν, διασκέδασαν, έζησαν την κάθε στιγμή σ’ αυτό το 3ο LG Aegean Ball Festival. Μικροί που έγιναν… μεγάλοι, μεγάλοι που έγιναν και πάλι… παιδιά ήταν όλο το συναίσθημα που έβγαλαν όλοι όσοι αγωνιστήκαν τις μέρες αυτές στην πλατεία Μιαούλη και στα διαμορφωμένο γήπεδα μπάσκετ. Μία εκδήλωση που κορυφώνεται σήμερα το βράδυ με τα παιχνίδια της τελικής φάσης των… επαγγελματιών. Η Πλατεία Μιαούλη από την Τετάρτη που ξεκίνησε αυτό το μοναδικό event έσφυζε από ζωή, αφού χιλιάδες κόσμου πέρασε όλο το διάστημα ώστε να δει έστω και λίγο τις προσπάθειες των αθλητών που δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους. Μέχρι εδώ όλα καλά, γιατί υπάρχει και η… αντίθετη άποψη. Λοιπόν θα πρέπει αυτός ο τόπος να αποφασίσεις τελικά τι ακριβώς θέλει. Θέλουμε εκδηλώσεις που πραγματικά άλλοι θα έκαναν τα πάντα για να τις έχουν ή δεν θέλουμε. Θέλουμε κάθε καλοκαίρι να «κλέβουμε» έστω και για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας από τα γύρο μας νησιά που αυτήν την περίοδο είναι γεμάτα από κόσμο; Θέλουμε τελικά να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα ή να συνεχίσουμε να ζούμε στην ίδια μίζερη ζωή; Θέλουμε να ζήσουμε ως νησί και κάτοικοι αυτού του… βράχου; Θέλουμε τελικά να αναπτυχθούμε και να προσελκύσουμε κόσμο ή θα κάτσουμε να… κλαίμε την μοίρα μας και να περιμένουμε πως και πότε θα κάνει… ξαστεριά; Το ότι είμαστε το νησί του… παραλόγου είναι γνωστό, όμως νομίζω ότι ήρθε η ώρα η ΣΥΡΟΣ ο τόπος που μένουμε και αγαπάμε, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, να κάνει το δικό της… βήμα και να πάρει κάτι από την πίτα του τουρισμού. Θα πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούμε ότι όμορφο και μοναδικό υπάρχει στο νησί.

Η Σύρος κυρίες και κύριοι πρέπει να εκμεταλλευτεί τα πάντα, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα μείνουμε μόνοι μας, θα βλέπουμε τα καράβια να περνούν από δίπλα μας και να μην… πλησιάζουν. Θέλουμε ή δεν θέλουμε όλα όσα γίνονται το καλοκαίρι. Οκ, να το καταλάβω τη μέρα στη μία εκδήλωση που κλείνει ο δρόμος είναι πάρα πολύ κακό. Όμως είναι γνωστό ένα χρόνο πριν ότι θα συμβεί. Ένας φίλος μου είπε και μάλιστα ήταν πολύ σωστός, γιατί ο κύριος αγώνας δεν γίνεται Κυριακή που τα μαγαζιά είναι… κλειστά. Σωστός και αυτό θα πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι. Πάμε όμως στο LG Aegean Ball, είδα και διάβασα κάποια σχόλια που πραγματικά δεν τα… πίστευα. Τι πάει να πει ότι αυτό που γίνεται στην πλατεία χαλάει την εικόνα του… νησιού. Το είπε λέει ένας, σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Και ρωτάω τώρα εγώ, κάνουμε πλάκα έτσι; Μόνο ως πλάκα μπορώ να το εκλάβω γιατί αν το πάρουμε στα σοβαρά τότε θα πρέπει να του δώσουμε να τους δώσουμε μία απάντηση. Δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο γιατί είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αυτό που γίνεται, έγινε και ευχή όλων να συνεχιστεί να πραγματοποιείται, είναι μία γιορτή, μία διαφήμιση για το νησί. Για όποιον δεν του αρέσει θα «κλέψω» μία ατάκα από διαφήμιση και θα πω «Να φύγετε να πάτε αλλού» αν δεν σας αρέσει. Εμάς ή θα το πω καλύτερο στην πλειοψηφία αυτού του νησιού του αρέσει, το διασκεδάζει και πάνω από όλα το θέλει. Αν κάποιος θέλει να έρθει εδώ πιστεύοντας γιατί δυστυχώς έτσι του είχαν… πει, ότι η Σύρος είναι ησυχαστήριο τότε κύριοι έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος.

Η Σύρος είναι ένα νησί στο οποίο θέλει να αναπτυχθεί τουριστικά και πάνω η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και οι κάτοικοί του θέλουν να  ΖΗΣΟΥΝ. Θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σ’ αυτόν τον άγιο βράχο και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους ή τα παιδιά τα ίδια να μεγαλώσουν και να κάνουν τις δικές τους οικογένειες. Δεν θα έρθει κάποιος ή κάποιοι για 2 ή 3 μέρες και θα μας πει πως και τι θα κάνουμε στο ίδιο μας το νησί.  Και σε όσους ντρέπονται και δυσκολεύονται να απαντήσουν σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, τότε δεν έχουν παρά να πουν μία βόλτα στην πλατεία το βράδυ θα τους πείσει. 

Διαβάστε ακόμα