Φτήνια και αλητεία

Όσο πιο μικρό το πολιτικό ανάστημα τόσο μεγαλύτερη η πολιτική αθλιότητα. Πολιτικοί εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής σκηνής το επιβεβαίωσαν απόλυτα, για ακόμα μία φορά, επιδεικνύοντας θρασύτατα  συμπεριφορές που εδράζονται στην αλητεία και τον καιροσκοπισμό.

Με αποδεδειγμένη, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στα πολιτικά πράγματα, την απουσία ηθικών ενδοιασμών, την επικυρώνουν με την αθλιότητα των ενεργειών τους, καπηλευόμενοι έργο άλλων, με μόνη επιδίωξη από πλευράς τους την προσωπική τους προβολή.

Κατ’ αυτή την προσφιλή τους τακτική έδρασαν για ακόμα μία φορά, δράττοντας την ευκαιρία να προβληθούν μέσω γεγονότων με τα οποία δεν είχαν καμία ανάμειξη και φυσικά χωρίς να σχετίζονται κατ’ ελάχιστον με αυτά.

Ένα σημαντικό ακαδημαϊκό γεγονός,  το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα του νομού, που προετοιμάστηκε με κοπιώδη προσπάθεια φορέων και προσώπων πέραν κάθε πολιτικής εμπλοκής, συμπεριλάμβανε στο πρόγραμμα του και την παρουσία του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γεγονός που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τα «αρπαχτικά» της διευρυμένης τοπικής πολιτικής σκηνής, που έδρασαν και πάλι ως πολιτικά «όρνεα».

Με επίδειξη πλήρους απαξίωσης στην ακαδημαϊκή λειτουργία και παρά του ότι είχαν σαφή οδηγία περί μη ανάμειξης τους στην ακαδημαϊκή δράση που θα εξελισσόταν, δια της προσκολλήσεως επέβαλλαν ετσιθελικά την παρουσία τους, με μόνο ζητούμενο να καταγραφεί από τα τηλεοπτικά συνεργεία η παρουσία τους δίπλα στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Φυσικά, εάν ερωτηθούν για το περιεχόμενο του ακαδημαϊκού γεγονότος, ούτε ακόμα και σήμερα, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν, καθώς όχι μόνο διαθέτουν πλήρη άγνοια, αλλά επιβεβαιώνοντας και την απόλυτη ασχετοσύνη τους με το γεγονός.

Όμως, εάν η συγκεκριμένη συμπεριφορά εξεταστεί μεμονωμένα ίσως και να μην έχει τόση σημασία, παρά του ότι δεν αναιρείται η σκοπιμότητα της ενέργειας, το μέγεθος της αθλιότητας διευρύνθηκε όταν εκδίδοντας δημόσιες ανακοινώσεις, επιχειρούν, με παραπλανητικούς πηχυαίους τίτλους, να δημιουργήσουν εντυπώσεις περί της εμπλοκής τους στο γεγονός, μειώνοντας, έως σημείου εξαφανίσεως, τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά κυρίως την ουσία και την βαρύτητα της ακαδημαϊκής δράσης.

Όλα θυσία στον βωμό του φαίνεσθαι, αρκεί να εξυπηρετείται η δημιουργία εντυπώσεων.

Πόση φτήνια και αλητεία να αντέξει ακόμα η πολιτική ζωή αυτού του τόπου;

Διαβάστε ακόμα