Τα πάντα για την… Σύρο!!!

  • Δευτέρα, 16 Ιουλίου, 2018 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουλ. 2018 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμο της… αυλαίας του 3ου LG Aegeanball Festival. Για ένα ακόμη καλοκαίρι η Σύρος και οι κάτοικοι αυτού του νησιού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές αθλητικές στιγμές. Η κάθε μία από τις δραστηριότητες είχαν να δώσουν κάτι στο νησί, στον κόσμο και στον επισκέπτη. Βέβαια υπήρχαν και κάποιες μικρές και ανούσιες μουρμούρες, που πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί ακούγονταν. Τώρα κύριοι της… μουρμούρας μπορείτε άνετα και χωρίς κανένα εμπόδιο να κάνετε τους… τουριστικούς ξεναγούς. Η Σύρος όμως δεν ανήκει στην μερίδα των λίγων, του ενός ή των δύο. Η Σύρος ανήκει σε όλους όσους κατοικούν πάνω σ’ αυτόν τον άγιο βράχο.

Κύριοι όποιος πιστεύει ότι η Σύρος μπορεί να… τρέξει από μόνη της κάνει τεράστιο λάθος. Η Σύρος έχει ανάγκη την κάθε είδους εκδήλωση. Είτε αυτή είναι αθλητική, είτε πολιτιστική. Η Σύρος έχει ανάγκη τα πάντα. Την ώρα που τα άλλα νησιά «βουλιάζουν» από κόσμο, την ίδια ώρα που τα καράβια περνούν από δίπλα μας, εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να μουρμουράμε, να κρίνουμε –όχι να μας κρίνουν – και να μην κοιτάμε το καλό αυτού του τόπου. Σίγουρα το καλό του νησιού δεν είναι μόνο οι αθλητικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η όλη προσπάθεια.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ΑΝ λέω ΑΝ θέλουμε να επιβιώσουμε, να συνεχίσουμε να ζούμε σ’ αυτόν τον βράχο που λέγετε Σύρος, θα πρέπει ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κοιτάξουμε το καλό αυτού του νησιού. Δεν χρειάζονται οι καταγγελίες και οι μουρμούρες. Δεν μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος όταν ακόμη και τα ρούχα που φοράμε μας ενοχλούν. Είναι αλήθεια ότι είχε περάσει μία λάθος νοοτροπία για το νησί! Είναι αλήθεια που έχει έρθει η ώρα αυτός ο τόπος πρέπει να πατήσει το κουμπί… restart ή στα Ελληνικά… επανεκκίνηση.

Δεν γίνεται να προσπαθούμε να βρίσκουμε κάτι για να πούμε. Δεν γίνεται να συμφωνούμε με τους 1-2 που έρχονται με την λογική του πάω στη Σύρο γιατί εκεί είναι… ησυχαστήριο. Θα πρέπει να βάζουμε πλάτη σε όλα όσα γίνονται για το καλό αυτού του τόπου. Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι μπορούν για γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές προς το καλύτερο και να μην βγαίνει ζημιωμένος κανείς. Για παράδειγμα ο αγώνας του Τριάθλου θα μπορεί να γίνεται Κυριακή και ο κόσμος αλλά και οι επιχειρήσεις να μην αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα.  

Από την άλλη το νησί αυτό θα πρέπει να μάθει να εκμεταλλεύεται ότι είναι προς όφελός του, όπως δηλαδή κάνουν όλα τα γύρο νησιά. Η Τήνος για παράδειγμα έχει αναπτύξει και καλά κάνει βέβαια τον θρησκευτικό τουρισμό, εκεί τα πάντα κινούνται γύρο από την Παναγία. Να ρωτήσω εγώ εδώ στη Σύρο ποιο κομμάτι τουρισμού έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια;  

Κύριοι και κυρίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα πρέπει να δουλέψουμε, να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτό τον τόπο. Θα πρέπει επίσης να δοθούν κίνητρα για να αναπτυχθούν οι τουριστικές μονάδες, ώστε η Σύρος να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες. Γιατί ότι και να γίνεται αν δεν υπάρχουν… κλίνες μιας και αυτήν την περίοδο είναι της μόδας, ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι περιορισμένος.

Διαβάστε ακόμα