Κάδοι... αγένειας

Όταν τα παράπονα των δημοτών – και συμπολιτών σου – για τη στάση και τη συμπεριφορά σου με φόντο την ευθύνη οργάνωσης του – πράγματι - δύσκολου έργου σου, αυξάνονται σημαντικά και εκφράζονται κατ΄ επανάληψη, τότε για ένα πρέπει να είσαι βέβαιος, για το ότι κάτι... δεν πάει καλά και αυτό γίνεται αντιληπτό!

Ακόμη κι αν κάποιος αξιολογεί θεμιτή την έντονη αντιπαράθεση – σε όποιο επίπεδο(;) της πολιτικής κλίμακας κι αν αυτή κινείται – εντός συνεδριάσεων και κατά τη διάρκεια συζητήσεων στα συλλογικά όργανα, ωστόσο, η αγενής στάση απέναντι σε δημότες ή πολίτες που ζουν σε αυτόν τον τόπο και καταβάλλουν τα τέλη που οφείλουν για να απολαμβάνουν την πόλη και τα χωριά τους καθαρά κι αξιοπρεπή, πρέπει όχι μόνον να μην εκφράζεται, αλλά να μην προκύπτει ούτε και ως σκέψη!

Είναι γνωστή εδώ και μήνες, η αγενής, προσβλητική ακόμη και προκλητική στάση ορισμένων αιρετών, οι οποίοι δεν διστάζουν ακόμη και δημοσίως να προβούν σε λεκτικές επιθέσεις απέναντι σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης ή και σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι αιρετοί συνάδελφοί τους, αποδεικνύοντας πως είναι ικανοί τελικά, να διαμορφώνουν ένα φθηνό πολιτικό επίπεδο, στην προσπάθειά τους να καλύψουν όσα δεν πράττουν καλώς και αποτελεσματικά, καθώς όμως και όσα πράττουν(!) και είναι ανεκδιήγητα!

Πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και άρθρα που αποδεικνύουν τον χαρακτήρα και το ύφος των πολιτικών που βρίσκονται στη διοίκηση ενός τόπου, που υποφέρει από σοβαρά προβλήματα και όχι από τις προσωπικές εξάρσεις τους, έχουν αποκαλύψει το βάθος... της φθήνιας που διακρίνει τη σκέψη τους, στο οποίο πλέον δεν διστάζουν να “πνίγουν” και την όποια εύλογη αγανάκτηση ή και λογικό παράπονο προκύπτει – προς τους ίδιους - από την πλευρά των πολιτών.

Είναι κοινό μυστικό στον τόπο, πως την καλοκαιρινή περίοδο, οι υπάρχουσες δυνάμεις για τη φροντίδα του τόπου δεν επαρκούν και η υπερπροσπάθεια των εργατών είναι αυτή που έρχεται να συμμαζέψει ό,τι περισσότερο μπορεί, από κάθε γειτονιά, από κάθε συνοικία, από το κέντρο της πόλης, τα χωριά και την περιφέρεια στο σύνολό της.

Ωστόσο, αυτή η σοβαρή και κοπιαστική εργασίας τους, έρχεται με τη σειρά της να “μηδενιστεί” στο βωμό της όποιας αγενούς συμπεριφοράς του πολιτικού ανωτέρου τους, η οποία εκφράζεται απέναντι σε πολίτες που σπεύδουν να επισημάνουν τις αναπάντητες ανάγκες της κάθε περιοχής, σε μία περίοδο δε, που η πόλη και ο τόπος συνολικά θαυμάζεται(!) αλλά και κρίνεται(!) από τους πρώτους επισκέπτες για τη φετινή σεζόν.

Για να δείξει κάποιος ότι είναι αποτελεσματικός στο έργο που είναι υποχρεωμένος να υλοποιεί και όχι στο “έργο” και τις περιβαλλοντικές καταστροφές που για όποιο ψηφοθηρικό κέρδος με προθυμία πραγματοποιεί, δεν αρκεί να βγάζει σέλφι και να προχωρά σε διαδικτυακές αναρτήσεις, αλλά αντιθέτως, οφείλει να είναι σε ανοικτό και ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που οφείλει να υπηρετεί και να εστιάζει σε εκείνους που θέλει να εξυπηρετεί...!

Το γεγονός της εκλογής ορισμένων προσώπων, δεν τους δίνει το δικαίωμα να γυρίζουν την πλάτη σε συμπολίτες τους, που ενδιαφέρονται για την καλή εικόνα του τόπου, ούτε και να τους απαντούν με προσβλητικό ή αγενή τρόπο, αγνοώντας τα αιτήματά τους, πολλώ δε μάλλον όταν ως πολίτες του τόπου, πληρώνουν τα δημοτικά τέλη, που σημειωτέον, ως χρήματα πρέπει να αξιοποιούνται ανταποδοτικά!

Ωστόσο, ήδη τα συμπεράσματα για την πολύμηνη πορεία του καθενός κατά την τρέχουσα θητεία έχουν εξαχθεί, με ορισμένους αιρετούς να καθίσταται σαφές πως, όχι μόνον, αδυνατούν να διεκπεραιώσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους, αλλά απέναντι στους δημότες, δείχνουν πως για το μόνο που είναι ικανοί είναι να γεμίζουν – προκλητικά - “κάδους” αγένειας!

Ετικέτες: