Ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2013 - 06:00

Η πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι το αντικείμενο της ενημερωτικής δράσης που διοργανώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Η ενημέρωση, η οποία διεξάγεται μέσω του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας, υλοποιείται σήμερα στα σχολεία της Ίου, ενώ από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα ενημερωθούν μαθητές και κάτοικοι της Σαντορίνης.

Στόχος της ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις στα σχολεία Δ/θμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής, διανομή έντυπου υλικού και παρέμβαση δρόμου στα cafe, bar και στις δημόσιες αρχές, είναι η ευαισθητοποίηση των νέων με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και αλλαγή συμπεριφοράς για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τμήμα Αγωγής υγείας και ενημέρωσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ετικέτες: