Τρεις θέσεις επικουρικών γιατρών στις Κυκλάδες

  • Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Σε νέα προκήρυξη για την κάλυψη 95 θέσεων επικουρικών γιατρών όλων των ειδικοτήτων προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναρτήθηκαν οι πίνακες θέσεων για κάλυψη από τους καταλόγους των επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας. Σύμφωνα με το Υπουργείο, η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών.

Για τις Κυκλάδες προβλέπεται η πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών και συγκεκριμένα ενός γιατρού στην ειδικότητα της ακτινοδιαγνωστικής για το Κέντρο Υγείας Τήνου, ενός παιδιάτρου για το Κέντρο Υγείας Πάρου και ενός γιατρού γενικής ιατρικής για το περιφερειακό ιατρείο Κέας. Οι συμπληρωματικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων επικουρικών γιατρών υποβάλλονται από σήμερα έως και τις 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για το θέμα της κάλυψης της θέσης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πάρου υπάρχει «προϊστορία». Στα τέλη Μαρτίου, μετά από έντονες πιέσεις από τους κατοίκους του νησιού που είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, ο τότε Υπουργός υπέγραψε απόφαση για τον διορισμό δύο επικουρικών γιατρών (Παιδιάτρου και Ορθοπεδικού), αν και οι κάτοικοι είχαν ζητήσει επειγόντως την κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμους γιατρούς ειδικοτήτων. Ο ορθοπεδικός είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, ωστόσο, η θέση του παιδιάτρου παρέμεινε κενή, καθώς δεν προσήλθε ως όφειλε, για να αναλάβει υπηρεσία. Στη συνέχεια το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας του νησιού, έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «άδικη μεταχείριση των κατοίκων της Πάρου».

Αντίστοιχα, οι σοβαρές ελλείψεις τόσο στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για τις οποίες, μάλιστα, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Π. Κροντηράς, είχε προ τριμήνου απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση, όσο και στο περιφερειακό ιατρείο Κέας, απασχολούν έντονα κατοίκους και φορείς των νησιών, οι οποίοι ζητούν μόνιμες λύσεις για τις υγειονομικές μονάδες τους, προτάσσοντας τα -αυτονόητα- επιχειρήματα της ίσης μεταχείρισης με τους κατοίκους της στεριανής Ελλάδας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας που οφείλει η πολιτεία να παρέχει στους νησιώτες.