Σύρος: Άριστα τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών σε 15 παραλίες

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, πραγματοποίησε θαλάσσιες δειγματοληψίες σε 15 παραλίες (Δελφίνι, Κίνι, Λωτός, Γαλησσάς, Φοίνικας, Αγκαθωπές, Κόμητο, Αμπέλα, Μέγας Γιαλός, Μέγας Γιαλός 2, Αμπέλα, Αχλάδι, Βάρη, Αζόλιμνος, Αστέρια ). Όλες οι παραλίες πληρούν τα κριτήρια εξαιρετικής Ποιότητας.

 

Στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής τονίζεται ότι, "Σκοπός της δειγματοληψίας ήταν να υπάρχει επαρκής γνώση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης και να οργανωθούν και να προστατευτούν οι παραλίες. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.hermoupolis.gr/). Επίσης έχει αναρτηθεί σε πολλές από τις παραπάνω παραλίες και στην ιστοσελίδα ο “Κώδικας Συμπεριφοράς” των λουομένων (που εφαρμόζεται και στις γαλάζιες σημαίες) με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη παραμονή μας στις ακτές.

Δειγματοληψίες πραγματοποιούνται και από το ΥΠΕΚΑ στο δίκτυο παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης σε 12 από τις παραπάνω παραλίες (εκτός από Λωτό, Αμπέλα και σε δεύτερο σημείο στο Μέγα Γιαλό). Οι δειγματοληψίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.ypeka.gr .

Σε όλες τις δειγματοληψίες –και του Δήμου και του Υπουργείου- τα αποτελέσματα είναι άριστα. Η δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και τη χειμερινή περίοδο".