Oι Γιατροί του Κόσμου στην Κέα

Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμούς θα πραγματοποιήσουν οι Γιατροί του Κόσμου από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην Κέα, στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία Για όλους”.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν, μεταξύ άλλων, γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και παιδικό εμβολιασμό.

Οι Γιατροί του Κόσμου ιδρύθηκαν στη Γαλλία το 1980 με στόχο την παροχή περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και πολέμους. Δέκα χρόνια μετά, μία ομάδα 150 μελών συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ίδρυσαν το Ελληνικό παράρτημα των Γιατρών Του Κόσμου. Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου αποτελούν ισότιμη εθνική αντιπροσωπεία του Δικτύου MEDECINS DU MONDE INTERNATIONAL με 12 άλλες αντιπροσωπείες σε: ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδά, Ελβετία, Κύπρο, Ιταλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία.

Υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Μέσα από τη δράση τους, είναι σταθεροί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντιτίθενται αποφασιστικά στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων, στην πολιτική της Εθνικής Κάθαρσης και στην κοινωνική ανισότητα. Υποστηρίζουν τα διακαιώματα της γυναίκας και του παιδιού, το δικαίωμα στην ιδιαιτερότητα και αντιτίθενται σε κάθε επέμβαση στον γενετικό κώδικα και στον βιασμό των φυσικών νόμων.

Το πρόγραμμα “Υγεία για Όλους” χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τις επόμενες τρεις ημέρες οι Γιατροί του Κόσμου θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Κέας.

Ετικέτες: