Επανέρχεται το Συντονιστικό Πάρου για την υγεία

Ζητά συνάντηση με τον υπουργό

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να του τεθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας Πάρου, ζητά με επιστολή του το Συντονιστικό Φορέων Πάρου-Αντιπάρου για την υγείας.

Το Συντονιστικό κάνει λόγο για οξύτατα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η υγεία, όπως η έλλειψη παιδιάτρου, αλλά νοσηλευτικού προσωπικού, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι οι Παριανοί είναι έτοιμοι για νέα απόβαση στην Αθήνα.

“Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα”

Το Συντονιστικό στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επαναλαμβάνει τα προβλήματα που του είχε θέσει και πάλι μέσω επιστολής τον περασμένο Ιούνιο.

Προβλήματα οξύτατα και συνεχιζόμενα, όπως τονίζει, που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου εδώ και τρία χρόνια στον τομέα ευθύνης του.

Προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη παιδιατρικής φροντίδας για τα 2.500 παιδιά των δύο νησιών Πάρου και Αντιπάρου, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Του νησού, την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ, τις ελλείψεις υποστηρικτικών μέσων και ιατροφαρμακευτικού υλικού του Κέντρου Υγείας, τις ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό και τέλος με το ζήτημα της ένταξης του υγειονομικού αεροσκάφους του «Βελέντζειου» Ιδρύματος με έδρα το νησί, σε ένα σύγχρονο δημόσιο φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Ιδρύματος.

“Ενδεχομένως να σας είναι γνωστό, ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οκτακόσιοι και πλέον πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου, κορύφωσαν τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια και δωρεάν υγεία, με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή των Ελλήνων, παραδίδοντας σχετικό ψήφισμα, το οποίο και επισυνάπτουμε, υπογεγραμμένο από 6.500 συμπολίτες μας, λαμβάνοντας παράλληλα ρητές δεσμεύσεις από τον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, οι οποίες, δυστυχώς, δεν τηρήθηκαν. Με την από 8/8/2013 απαντητική σας επιστολή, η οποία υπογράφεται από υφιστάμενο στέλεχος των υπηρεσιών σας, πέρα από τις γνωστές υποσχέσεις και την επικαλούμενη χωρίς αντίκρισμα ευαισθησία, δεν προκύπτει τίποτε το νεότερο προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στα νησιά μας”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο ότι οι φορείς της Πάρου-Αντιπάρου για την υγεία καλούνται εντός των προσεχών ημερών να σταθμίσουν την διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασίσουν περαιτέρω τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων τους, το Συντονιστικό ερωτά τον υπουργό εάν είναι σε θέση να προχωρήσει σε άμεση επίλυσή τους, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί το υπουργείο, καθώς επίσης και να ορίσει συνάντηση, με το Συντονιστικό των Φορέων των νησιών Πάρου και Αντιπάρου στο υπουργείο, το συντομότερο δυνατόν.