Διεθνής αναγνώριση για τους Έλληνες επιστήμονες

  • Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Βραβεύτηκαν πρόσφτα οι γιατροί Νίκος Πρωτονατάριος και Ανταλένα Τσατσοπούλου, από τη Νάξο, για την προσφορά τους στην ιατρική και ειδικότερα στον τομέα της καρδιολογίας και της κατανόηση της Αρρυθμιογόνου Μυοκαρδιοπάθειας, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο Palazzo del Bo της Πάντοβα της Ιταλίας 20 και 21 Μαρτίου.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του ερευνητικού έργου των βραβευμένων γιατρών, με ομιλητή τον καθηγητή Καρδιαγγειακής Παθολογοανατομίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, Δρ. Gaetano Thiene, ο οποίος ανέφερε ότι γιατροί με γνώσεις και εμπειρία πήρανε την πρωτοβουλία να τιμήσουν τον θεμελιώδες ρόλο του Νίκου Πρωτονοτάριου και της Αντελένα Τσατσοπούλου. Η πλακέτα που δωρίστηκε στους βραβευμένους γιατρούς είναι υπογεγραμμένη από 24 διακεκριμένα μέλη της διεθνούς ιατρικής κοινότητας, γι’ αυτό και είναι βαρυσήμαντη.

Ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός έδωσε και ο καθηγητής της καρδιολογίας του University College London, Δρ. J. McKenna, ο οποίος τόνισε τη σημασία της έρευνας που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80' σε επαρχία της Ελλάδας (Νάξος) και μέσα από τις προσωπικές προσπάθειες των τότε νέων γιατρών έφτασε να αναφέρεται το Ιατρικό Κέντρο Γιάννης Πρωτονοτάριος ισότιμα δίπλα στα μεγαλύτερα κέντρα Μυοκαρδιοπαθειών όλου του κόσμου.

Τέλος με τη σειρά του ο καθηγητής Gaetano Thiene έκλεισε την παρουσίαση του συνεδρίου δίνοντας τις δικές του ευχές και ευχαριστίες με τις εξής συγκινητικές φράσεις «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του Γιάννη Πρωτονοτάριου στους ασθενείς και για την προσφορά του στην πρόοδο της ανθρωπότητας, ως ένα άξιο τέκνο του πολιτισμού και της επιστήμης της Αρχαίας Ελλάδας.»

Ετικέτες: