Επιστολή του Επάρχου Πάρου στον Μ. Βορίδη για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας

«Κλειστά αυτιά στα αιτήματα»

Στον Υπουργό Υγείας απευθύνθηκε, με επιστολή του, ο Έπαρχος Πάρου, αναφορικά με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα τόσο στην Πάρο, όσο και στις Κυκλάδες εν γένει.

Υποστηρίζοντας, πως αν και ο τομέας της δωρεάν και δημόσιας υγείας, θα πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα, τα οποία θα απασχολούν ένα κράτος πρόνοιας και αλληλεγγύης, ο Έπαρχος Πάρου, κ. Κώστας Μπιζάς, καταγγέλει, ότι οι ιθύνοντες που ασχολούνται με το μείζον ζήτημα τα τελευταία χρόνια «έχουν κλειστά τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματα των νησιωτών».

Αφού επιρρίπτει ευθύνες στην Κεντρική Κυβέρνηση για εγκατάλειψη, αναλύωντας λεπτομερώς την τραγική κατάσταση υποστελέχωσης και κρατικής αμέλειας, που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, στην οποία έχει αναφερθεί εκτενώς κατά καιρούς σε άρθρα της η εφημερίδα, ο κ. Μπιζάς εξηγεί, πως λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των νησιών, σοβαρά επείγοντα περιστατικά υγείας αντιμετωπίζονται σε τοπικό επίπεδο, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ή εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του περιστατικού, ενώ τονίζει, ότι αυτό συμβαίνει συχνά με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.

Εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας

Όπως υπογραμμίζει ο Έπαρχος Πάρου, η αδιαφορία, που διαχρονικά έχει επιδείξει το Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα για τα νησιά είναι εγκληματική, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι οποίες θα είχαν διασωθεί, εάν ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή αποτελούσε στην πράξη βασική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα για τους πολίτες της Πάρου, ο Έπαρχος θυμίζει, πως οι φορείς και οι κάτοικοι Πάρου και Αντιπάρου, από το 2011 έχουν κινητοποιηθεί για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, έχουν εκδώσει ψηφίσματα, έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία προς την Βουλή, έχουν συμμετάσχει σε δημοψήφισμα για την υγεία και τέλος έχουν αποστείλει αντιπροσωπεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να εκθέσουν άμεσα στους υπευθύνους τα αιτήματα τους. Όλες αυτές οι κινήσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δυστυχώς, είχαν πενιχρά αποτελέσματα.

Κλείνοντας, ο κ. Μπιζάς τονίζει πως, ο κ. Βορίδης ως Υπουργός Υγείας, έχει υποχρέωση να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις, που προβλέπονται από τον Οργανισμό του Κ.Υ. Πάρου με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ καταληγει αναφέροντας, ότι «στην σημερινή περίοδο φτώχιας και κοινωνικής ασφάλειας οι νησιώτες απαιτούν την θωράκιση τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με δωρεάν, αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας».