Κάλεσμα του «Συντονιστικού» για την Υγεία προς τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου

«Το Κέντρο Υγείας “κατεβάζει ρολά”»

  • Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015 - 06:20

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της υγείας, όσον αφορά το Κέντρο Υγείας στο νησί της Πάρου, εξέδωσε το «Συντονιστικό» για την Υγεία, καλώντας τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή για τη διατήρηση της νοσηλευτικής μονάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας χειροτερεύει συνεχώς. Δύο μόνιμοι γιατροί (ένας Γενικής Ιατρικής και ένας Χειρούργος), ένας μικροβιολόγος και δύο οδοντίατροι καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους πλέον την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου.

Επιπλέον, ο Ακτινοδιαγνώστης πήρε απόσπαση τριών μηνών, ενώ οι συμβάσεις των Επικουρικών γιατρών, Καρδιολόγου και Γυναικολόγου, λήγουν 3 Απριλίου, οι οποίοι με τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν σκοπεύουν να παραμείνουν.

«Αν αυτή η δραματική κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, αν δεν έρθει αμέσως ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό τότε το Κέντρο Υγείας “κατεβάζει ρολά”», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη συνάντηση με ηγετικά στελέχη του Υπουργείου Υγείας, η ανακοίνωση αναφέρει, πως αυτά, όπως και όλα τα άλλα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά, μεταφέρθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση, που είχαν το «Συντονιστικό» για την Υγεία μαζί με εκπροσώπους των δύο νησιών, με τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Ξανθό, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει από μέρους του κάποια συγκεκριμένη δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Όπως υπογραμμίζεται, γίνεται αντιληπτό, πως «αν δεν αντιδράσουμε οργανωμένα ως κοινωνία, ως πολίτες και μαζικοί φορείς διεκδικώντας το δικαίωμά μας στην δημόσια δωρεάν υγεία, ο κίνδυνος της κατάρρευσης του Κέντρου Υγείας είναι μπροστά μας. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η αντίδραση του παριανού και αντιπαριώτικου λαού, η αγωνιστική του κινητοποίηση, μοιάζει πλέον να είναι μονόδρομος».

Το “Συντονιστικό” για την Υγεία, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να ενημερώσει τους πολίτες:

α) στις Λαϊκές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα

β) με διακίνηση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης,

γ) με την ανάγνωση της ανακοίνωσης στις Εκκλησίες και τέλος, με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο κριθεί χρήσιμο.

2. Να πραγματοποιήσει συγκέντρωση - Συνέλευση των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου, το Σάββατο, 28 Μαρτίου στις 18:00, στην Αίθουσα του “Αρχίλοχου” στην Παροικιά, όπου θα αποφασιστεί η πορεία των ενεργειών της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του Κέντρου Υγείας

Κλείνοντας την ανακοίνωση, το «Συντονιστικό» για την Υγεία τονίζει, πως η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί την παρουσία όλων.