Προσπάθειες για την υγειονομική θωράκιση των νησιωτών

  • Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2015 - 16:14

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με τον Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Βαρδάκειο και Πρώϊο» κ. Ιωάννη Πετράκη, τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Νίκο Τρίτζαλη και τον Πρόεδρο της ένωσης Ιατρών κ. Αλέξανδρο Λημναίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και την εντατικοποίηση της συνεργασίας για την άμεση επίλυσή τους.

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως σημαντική την άμεση υλοποίηση της πρωτοποριακής πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την παροχή κινήτρων υπέρ των επικουρικών γιατρών που θα επιλέξουν να εργασθούν στα νησιά της Περιφέρειας με την καταβολή μηνιαίου επιδόματος 450 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την αποφασιστική παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής.

Επιπλέον, ζήτησαν τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής του αιτήματος για άμεση προκήρυξη επικουρικού προσωπικού τόσο σε ιατρικό (με έμφαση στις ειδικότητες του ορθοπεδικού, του ουρολόγου και της Γενικής Ιατρικής – Παθολόγου) όσο και σε λοιπό ανθρώπινο δυναμικό (Μαίες, νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, διοικητικό υπάλληλο), καθώς και του αντίστοιχου για τη δημιουργία νέων θέσεων αγροτικών ιατρών τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Νομού.

Εστιάζοντας στην προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση των νησιωτών επανέλαβαν το πάγιο αίτημα περί παροχής κινήτρων στους επικουρικούς, αγροτικούς και ειδικευόμενους ιατρούς προκειμένου να επιλέγουν κενές θέσεις στις Κυκλάδες.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης «η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι κι ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας την οποία δε θα επιτρέψουμε να συνεχισθεί. Όπως όλοι αναγνωρίζουν, το ανθρώπινο δυναμικό του κρατά «όρθια» τη δημόσια περίθαλψη στον τόπο μας. H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Νοσοκομείο της Σύρου να επουλώσει τις «πληγές» του με πρώτη προτεραιότητα την επιδίωξη για άμεση συνάντηση όλων των φορέων με τον Υπουργό Υγείας».

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την πλήρη ενημέρωση που του παρείχαν, τους συνεχάρη για τις προσπάθειές τους αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου στις σημερινές αντίξοες συνθήκες και τους διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη λειτουργία του θα είναι συνεχές και έμπρακτο.