Ομιλία του Χειρουργού ουρολόγου – Ανδρολόγου Βασίλειου Πουλάκη στη Σύρο

“ Πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη αδένα”

  • Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2015 - 06:20

Τον διακεκριμένο Χειρουργό ουρολόγο – Ανδρολόγο Δρ. Βασίλειο Πουλάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης και Διευθυντή Ουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Metropolitan υποδέχεται στη Σύρο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακής Απεικονιστικής Διάγνωσης.

Η ομιλία του κ. Πουλάκη με θέμα “Πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη αδένα: Νέα Δεδομένα... Ρομποτική Χειρουργική... Da Vinci” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου στις 20:00 στην αίθουσα ''Central Syros'' (πρώην κτίριο Λέσχης Αξιωματικών, άνωθεν A Sports and Dinner), στην πλατεία Μιαούλη.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα είδος καρκίνου, που αναπτύσσεται στον προστάτη αδένα του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Οι περισσότεροι καρκίνοι αναπτύσσονται αργά, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις επιθετικού καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα είναι δυνατό να κάνουν μετάσταση (εξαπλωθούν) και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στα οστά και στους λεμφαδένες. Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσκολία στην ούρηση, προβλήματα κατά τη συνουσία και στυτική δυσλειτουργία. Άλλα συμπτώματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε μεταγενέστερα στάδια της ασθένειας.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες, καθώς ένας στους δέκα θα αναπτύξει τη συγκεκριμένη νόσο. Μάλιστα, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα αποτελεί τη δεύτερη (9%) αιτία θανάτου από κακοήθεια.

Για αυτά και για άλλα πολλά το κέντρο ψηφιακής απεικονιστικής διάγνωσης καλεί το κοινό της Σύρου να παρακολουθήσει αυτή την ενδιαφέρουσα ομιλία, να λύσει τις απορίες του και προπάντων να έχει γνώση της αντιμετώπισης αυτής της εξαιρετικά επικίνδυνης νόσου καθώς και της μεγάλης σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης της.

Η ομιλία απευθύνεται στο κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.