Τέλος εποχής για την ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Ορκωμοσία των τελευταίων αποφοίτων

Τον κύκλο της πολυετούς προσφοράς της στον τομέα της υγείας, μέσω της εκπαίδευσης και προετοιμασίας δεκάδων βοηθών νοσηλευτών, οι οποίοι παρέχουν σήμερα τις υπηρεσίες τους με αγάπη και σεβασμό προς τον ασθενή, ολοκλήρωσε η ΕΠΑ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου με την απονομή των πτυχίων του σχολικού έτους 2014-2015.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο χώρο της Σχολής, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κ. Ευάγγελου Πανοηλία, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ελένης Αλτουβά και της νευρολόγου επιμελήτρια Α' στο Νοσοκομείο Σύρου κ. Χριστίνας Μαντογιαννάκου.

Ένα από τα πιο αγαπητά επαγγέλματα-λειτουργήματα

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Διευθύντρια της Σχολής κ. Ευγενία Νίκου απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες στο σύνολο των καθηγητών, που προσέφεραν εθελοντικά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Στη συνέχεια, συνεχάρη τους αποφοίτους, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες και τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους, κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους, επιθυμώντας να ασκήσουν ένα από τα πιο αγαπητά επαγγέλματα του πλανήτη που σχετίζεται με τον ίδιο τον άνθρωπο.

“Αυτό που χρειάζεται κυρίως να προσφέρουμε είναι ποιότητα στην εργασία μας και όχι ποσότητα, αγάπη και ενδιαφέρον για τον άρρωστο και να τον αντιμετωπίζουμε σαν να είμαστε εμείς στη θέση του, σαν να είναι ο πατέρας μας, η μητέρα μας, το παιδί μας ή κάποιος δικό μας άνθρωπος”, τόνισε. Καταλήγοντας, ευχήθηκε στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία και σύντομο διορισμό, ώστε να προσφέρουν καλύτερη νοσηλευτική φροντίδα στο νοσοκομείο, αλλά και σε όλους τους χώρους υγείας.

Ευάγγελος Πανοηλίας: “Επενδύστε στον άνθρωπο”

Με τη σειρά του, ο κ. Πανοηλίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στενής επαφής με τον ασθενή συμβούλευσε τους αποφοίτους να επενδύσουν στις ανθρώπινες σχέσεις. “Στα 37 χρόνια παρουσίας μου στην ιατρική, επέλεξα δίπλα μου κάποια στελέχη με τον παράγοντα του φιλότιμου, της εργατικότητας και του σεβασμού στον ασθενή. Τα άλλα μαθαίνονται” τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, προσθέτοντας “μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη σας στον ασθενή θα κερδίσετε πολλά περισσότερα πράγματα από τις υλικές απολαβές”. Με την εκτίμηση ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες, διαβεβαίωσε τους αποφοίτους ότι αργά ή γρήγορα θα βρουν το δρόμο τους, καθώς τα επαγγέλματα υγείας πάντα θα έχουν τη θέση τους με ή χωρίς κρίση.

“Μαύρος κρίκος στην ιστορία του Νοσοκομείου η κατάργηση της Σχολής”

Τέλος, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη λύπη του για το κλείσιμο της Σχολής, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για έναν μαύρο κρίκο στην ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. “Άλλα μικρότερα νοσοκομεία, κατάφεραν να κρατήσουν τις σχολές τους, ενώ εμείς, το πρώτο ιστορικά νοσοκομείο της Ελλάδας όχι. Δεν ξέρω τους τους λόγους, τους υποπτεύομαι, αλλά δυστυχώς, πρόκειται για μία απόφαση που δύσκολα θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει.

Καλή σταδιοδρομία και ένα λαμπρό μέλλον ευχήθηκαν στους αποφοίτους και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αλτουβά, αλλά και η ιατρός Χριστίνα Μαντογιαννάκου.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η ορκωμοσία και η απονομή των πτυχίων στους τελευταίους απόφοιτους της Σχολής.