ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Τραυματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Αίσιο τέλος και επιστροφή στα θρανία

Παλαιούς και νέους σπουδαστές υποδέχτηκε χθες το πρωί στο ΔΙΕΚ νοσηλευτικής τραυματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου η Διευθύντρια της Σχολής Ευγενία Νίκου, η οποία επί σειρά μηνών, κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες, προκειμένου να εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας η συνέχιση της λειτουργίας της, με τη νέα μορφή της.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς, η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ παρουσίασε στους νέους σπουδαστές, αλλά και απόφοιτους παλαιούς συναφούς ειδικότητας νοσηλευτικής τον κύκλο σπουδών της σχολής, οι οποίες διαρκούν δύο έτη (4 εξάμηνα), ενώ ακολουθεί και εξάμηνη πρακτική εκπαίδευση.

Τα διδασκόμενα μαθήματα της Σχολής

Ειδικότερα, στο Α’ Εξάμηνο, οι σπουδαστές διδάσκονται: Γενική νοσηλευτική Ι, Πρώτες βοήθειες, Ανατομία, Φυσιολογία, Μικροβιολογία υγιεινή, Φαρμακολογία, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα . Στο Β’ Εξάμηνο, ακολουθούν τα μαθήματα: Νοσηλευτική ΙΙ, Γυναικολογία/Παιδιατρική, Στοιχεία ψυχιατρικής νευρολογίας Ι, Νοσηλευτική (πρακτική σε νοσοκομείο) Ι, Παθολογία, Χειρουργική. Στο Γ’ Εξάμηνο, οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με την Τραυματολογία Ι, τη Χειρουργική, την Αναισθησιολογία – ανάνηψη, την Αντιμετώπιση στα Επείγοντα Περιστατικά, τη Νοσηλευτική (πρακτική άσκηση σε νοσοκομείο) ΙΙ και την Αποστείρωση – Απολύμανση. Το τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνει: Νοσηλευτική (πρακτική άσκηση σε νοσοκομείο) ΙΙΙ, Τραυματολογία ΙΙ, Αναισθησιολογία – ανάνηψη, Ανατομία φυσιολογία μυοσκελετικού συστήματος, Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, Ορθοπεδική.

Εργαστηριακός Εξοπλισμός

Για τις ανάγκες της εκπαίδευσης το ΔΙΕΚ έχει δημιουργήσει τέλειες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο εργαστήριο με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και πληθώρα εποπτικών μέσων που είναι στη διάθεση της εκπαίδευσης. Η συνεργασία του ΔΙΕΚ με τους φορείς Υγείας του Νησιού (Νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας – Γηροκομείο-Οίκος Ευγηρίας) δημοσίου και ιδιωτικού φορέα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης αλλά και πριν να γνωρίσουν από κοντά μελλοντικούς χώρους εργασίας καθώς και μυστικά του επαγγέλματος.

Τα πλεονεκτήματα των αποφοίτων

Ο απόφοιτος της ειδικότητας από τα ΔΙΕΚ μπορεί να εργαστεί σε: Δημόσιες ή Ιδιωτικές Κινητές μονάδες προνοσοκομειακής φροντίδας, Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Μονάδες Πρώτων Βοηθειών (χιονοδρομικών κέντρων, αθλητικών κέντρων, γηπέδων, μεγάλων τεχνικών συνεργείων, βιομηχανικών μονάδων, εργοταξίων, πλοίων, κλπ.)

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσει με την επιτυχή αποφοίτησή του από τα ΔΙΕΚ Υπουργείου Υγείας είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).

Σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι ΔΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ που έχουν ολοκληρώσει σπουδές σε Σχολή συναφούς ειδικότητας πριμοδοτούνται με 150 μόρια σε προκηρύξεις πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ καθώς και όσοι είναι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας απαλλάσσονται της πρακτικής άσκησης και ορισμένων εξαμήνων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22810 81557 - 87849 6979597082