Απονομή τιμητικής πλακέτας στην αγροτική ιατρό του Π.Π.Ι. Κέας

Αναμνηστική πλακέτα απένειμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας στην αγροτική ιατρό Ελένη Κούτρα για την υποδειγματική εκτέλεση των καθηκόντων της στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού και τη γενικότερη συνεισφορά της στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέας.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 15ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Κέας Ιωάννης Ευαγγέλου ευχήθηκε στην κ. Κούτρα «καλή σταδιοδρομία» και την ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες της, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί να θυμάται πάντα τη θητεία της στο νησί. Η κ. Κούτρα ευχαρίστησε με τη σειρά της το σώμα του δημοτικού συμβουλίου για την τιμή που της έγινε, καθώς και το Δήμο Κέας και το Σύλλογο Στήριξης του ΠΠΙ Κέας «Ερασίστρατος» για την έμπρακτη στήριξή τους στη λειτουργία του Ιατρείου.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την πλήρωση της θέσης

Σημειώνεται ότι την ανάγκη τοποθέτησης νέου ιατρού που θα αντικαταστήσει την κ. Κούτρα μετά τη λήξη της θητείας της στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Κέας, επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Ευαγγέλου σε σχετικό έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

«Κύριε Υπουργέ, με επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές αναφορές, καθώς και με προσωπική παρέμβαση στις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας, έχουμε ζητήσει τον ΑΜΕΣΟ διορισμό γιατρού Γενικής Ιατρικής σε αντικατάσταση του ήδη αποχωρήσαντος προϊσταμένου και μοναδικού μόνιμου γιατρού του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Κέας χωρίς να έχουμε ουδεμία έμπρακτη ανταπόκριση, δεδομένου ότι οι σχετικές προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων ιατρών παραμένουν ανενεργές, χωρίς καν την επεξεργασία και ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Εν τω μεταξύ, η μοναδική εναπομείνασα αγροτική ιατρός που υπηρετεί στο Π.Π.Ι. Κέα θα αποχωρήσει εντός 18 ημερών (την 23η Οκτωβρίου 2015) οπότε και λήγει η θητεία της.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ λύσης του προβλήματος, αφού η Κέα και οι 2.500 κάτοικοί της, αλλά και οι περίπου 500 σε μόνιμη βάση επισκέπτες θα μείνουν ακάλυπτοι από ιατρική φροντίδα.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι από την πρώτη Οκτωβρίου έληξε η σύμβαση των καθαριστών του ΠΠΙ, με αποτέλεσμα η φροντίδα αυτή να καλύπτεται βάσει εθελοντικής προσφοράς.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε πότε και πώς θα καλυφθούν οι επείγουσες αυτές ανάγκες του ΠΠΙ Κέας».

Ετικέτες: