3ο Summer School της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στη Σύρο

«Γυναίκα και παιδί»

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Αυγούστου 2016 το 3ο Summer School της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) με τίτλο "Γυναίκα και Παιδί".

Το Συνέδριο περιλαμβάνει την παρουσίαση φαρμάκων, διαφορικές διαγνώσεις, παρουσιάσεις ιστορικών που αφορούν σε: ΕΡ, δυσμηνόρροια, Μηνορραγίες, μητρορραγίες, Υπογονιμότητα - εξωσωματικές, κολπίτιδες, Νεοπλάσματα μήτρας μαστού,προβλήματα εγκυμοσύνης, φάρμακα τοκετού και λοχείας.

Προς συζήτηση θα τεθούν επίσης: ασυνήθιστες εικόνες πολύχρηστων φαρμάκων στα παιδιά, προβλήματα συμπεριφοράς, προβλήματα αναπτυξης,προβλήματα ύπνου, προβλήματα νεογνών, μαθησιακές δυσκολίες, ουρολογικά προβλήματα και σοβαρές λοιμώξεις παιδικής ηλικίας.

Στο Summer School θα συμμετέχουν οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και φοιτητές αντίστοιχων σχολών. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Θεματικές ενότητες

Το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Περίοδος - Δυσμηνόρροια Μηνορραγίες – Μητρορραγίες, Υπογονιμότητα - Εξωσωματικές Κολπίτιδες - Νεοπλάσματα Μήτρας- Μαστού, Ασυνήθιστες εικόνες πολύχρηστων φαρμάκων στα παιδιά, με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τσιτινίδη.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου ο κ. Ιωάννης Ελευθεριάδης θα παρουσιάσει την ομιοπαθητική προσέγγιση της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας, κατά την οποία θα γίνει αναφορά στα προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη (εμετοί – δυσκοιλιότητα – αϋπνία), στα φάρμακα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό, στα προβλήματα λοχείας και στη φαρμακολογία νεογέννητου.

Στη συνέχεια θα εξεταστεί η δυσκολία προσέγγισης της παιδικής ψυχοσύνθεσης κατά τη λήψη του Ομοιοπαθητικού ιστορικού και οι τρόποι αντιμετώπισης. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα προβλήματα και τα λάθη στη λήψη του ιστορικού, τα προβλήματα του νεογνού, του βρέφους, του παιδιού και τον τρόπος αντιμετώπισής τους, τον ύπνο του παιδιού, τη σχέση του με την καθαριότητα, τη βόλτα, τα τετράδια, τα χρώματα, τα παιγνίδια και τα παραμύθια, το υπερκινητικό παιδί, ενώ θα δουν χαρακτηριστικές εικόνες φαρμάκων στην παιδική ηλικία.

Την Παρασκευή, ο Νικόλαος Τσάμης και ο Ιωάννης Κωνσταντάρας θα παρουσιάσουν τις 55 παιδιατρικές ρουμπρίκες που δεν υπάρχουν στον Kent π.χ. ασφυξία νεογνών, πνευμονία νεογνών, προβλήματα θηλασμού, οφθαλμία, 14 ρούμπρικες με διαταραχές συμπεριφοράς, σκουλήκια, ειλεός, μαθησιακές δυσκολίες, λοιμώξεις όπως λαρυγγίτιδα, λοιμώδης μονοπυρήνωση, μηνιγγίτιδα και πολλές άλλες. Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με τις “παθολογικές σχέσεις μητέρας – παιδιού” από τον κ. Τσάμη.

Η ταυτότητα της Ε.Ε.Ο.Ι

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που ιδρύθηκε το 1971 αριθμεί σήμερα 320 Τακτικά Μέλη και 100 Δόκιμα Μέλη, μόνο γιατρούς, οι οποίοι είναι και μέλη των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο της υγείας δια μέσου των μελών της τα τελευταία 35 χρόνια στο 20% περίπου των Ελλήνων πολιτών.

H Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής είναι ο αναγνωρισμένος επιστημονικός, εκπαιδευτικός και συνδικαλιστικός φορέας των Ελλήνων Ομοιοπαθητικών γιατρών. Στόχος της ΕΕΟΙ είναι η προαγωγή της ομοιοπαθητικής ιατρικής και προς αυτό το στόχο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην κλασική ομοιοπαθητική, διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις, ερευνητικό πρόγραμμα, και διασφαλίζει ότι γιατροί με άδεια άσκησης Ιατρικού επαγγέλματος ασκούν υψηλής ποιότητας Κλασσική Ομοιοπαθητική στους Έλληνες πολίτες.