Υψηλοί προσκεκλημένοι, βουλευτές, εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, του ΕΚΑΒ, αιρετά μέλη της Αυτοδιοίκησης κι εκπρόσωποι της 2ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου στην τελετή εγκαινίων της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ

Εγκαίνια βάσης αεροδιακομιδών παρουσία τριών Υπουργών

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας για τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, σήμερα το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου, όπου μεταφέρθηκε και το υπερσύγχρονο ελικόπτερο για την 24ωρη εξυπηρέτηση των νησιωτών.

Με φόντο την προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Σύρου, μετέβησαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, των οποίων η συνεργασία και η καταλυτική παρέμβαση, θέτει στο εξής στη διάθεση των νησιωτών στις Κυκλάδες τη λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών για την ταχύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών που χρήζουν αεροδιακομιδής.

Στους χαιρετισμούς που οι ίδιοι απηύθυναν έκαναν λόγο για “πολιτική των πράξεων και όχι των λόγων”, που τίθεται “στις υπηρεσίες των νησιωτών”, με τον κ. Πολάκη μάλιστα να αναγνωρίζει πως, η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο δείγμα μίας πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα στις καταστροφικές συμφωνίες που υπεγράφησαν κι εφαρμόζονται και πλήττουν βαθιά τη νησιωτικότητα.

Μετά από τους χαιρετισμούς των τριών Υπουργών, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, ενώ προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μαργαρίτας Μπουραντά καθώς επίσης και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου.

Να υπογραμμισθεί πως στη Σύρο μετέβη και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ενώ παρέστησαν και οι τρεις Κυκλαδίτες κυβερνητικοί βουλευτές, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.

Στην πλευρά των παρισταμένων βρέθηκαν και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σύρου ενώ προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης. Την τελετή εγκαινίων παρακολούθησαν αιρετά μέλη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συνολικά η τελετή των εγκαινίων και οι χαιρετισμοί προβάλλονται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.