Δύο θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για το Κέντρο Υγείας Πάρου προκηρύσσει η 2η ΥΠΕ, ενώ προσλήψεις υπήρξαν επίσης σε νοσηλευτικό προσωπικό και ΕΚΑΒ Πάρου

Στελεχώνεται το Κ.Υ. Πάρου

Με την προκήρυξη των δύο μόνιμων ιατρών, για το Κέντρο Υγείας Πάρου, αλλά και τη σημαντική ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό και αγροτικούς ιατρούς, βελτιώνεται η λειτουργία της μονάδας υγείας, που στηρίζει όλο το νησί.

Εκ μέρους της 2ης Υγειονομικης Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, προκηρύσσονται δύο μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού, με ειδικότητα Παιδιάτρου και Γενικής Ιατρικής, αντίστοιχα, γεγονός, που αποτελεί την ικανοποίηση των αιτημάτων, που δέχτηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κ. Ιορδανίδου, από εκπροσώπους της Παριανής κοινωνίας, εντός της καλοκαιρινής περιόδου.

Ανάμεσα στην αντιπροσωπεία του νησιού, και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου, είχαν τότε αιτηθεί τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με Παιδίατρο, προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα των χιλιάδων ανηλίκων του νησιού.

Σημαντική ενίσχυση προσωπικού

Παρά το γεγονός, ότι έχουν υπάρξει επανειλημμένα προσπάθειες προκήρυξης μόνιμων ιατρικών θέσεων, ωστόσο, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους επιλαχόντες, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπάρχει ενδιαφέρον και για τις δύο πρόσφατα προκηρυγμένες θέσεις, οι οποίες, με την κάλυψή τους, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό του πολύπαθου Κέντρου Υγείας της Πάρου, για την επαρκή στελέχωση του οποίου, έχουν υπάρξει δεκάδες οχλήσεις, τόσο από πλευράς Δήμου και Επαρχείου, όσο και μέσω κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα με την επιδίωξη κάλυψης οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, πρόσφατα διορίστηκαν επίσης τρεις νοσηλεύτριες, μίας μαίας, ενώ παράλληλα, εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού ενός ακόμη διασώστη, στο ΕΚΑΒ Πάρου.

Επιπλέον, η επαναφορά των αγροτικών ιατρών, λειτούργησε ευεργετικά, για την καλύτερη λειτουργία, τόσο του Κέντρου Υγείας, όσο και για την κάλυψη των αναγκών των περιφερειακών ιατρείων.

Ανασυγκρότηση μετά από χρόνια της Διοικούσας Επιτροπής

Ταυτόχρονα, υπήρξε επιτέλους και η ανασυγκρότηση στον τομέα της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας, με τον έμπειρο κ. Σπύρο Λάβδα, πρώην δικηγόρο, δημοτικό και νομαρχιακό σύμβουλο και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυκλάδων, να αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Λάβδας αποτελεί «παλιό γνώριμο» του Κέντρου Υγείας, καθώς διετέλεσε και στο παρελθόν στην ίδια θέση, γεγονός, που συνεπάγεται αυξημένη εμπειρία, τόσο στα της διοίκησης της μονάδας, όσο και στην συγκεκριμένη περιοχή, την οποία καλύπτει το Κέντρο Υγείας, ήτοι την Πάρο και την Αντίπαρο.

Η αλλαγή στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Πάρου, και η τοποθέτηση επικεφαλής του κ. Λάβδα, έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης της από 20 Οκτωβρίου απόφασης της 2ης ΥΠΕ στην πλατφόρμα της Δι@ύγειας.

Η τριμελής άμισθη Δ.Ε., σύμφωνα με την απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας, θα αποτελείται από τον κ. Λάβδα Σπυρίδωνα, συνταξιούχο δικηγόρο, ως Πρόεδρο, την κ. Κοκελίδου Ελισσάβετ, ως υπεύθυνης για την επιστημονική λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με αναπληρωτή τον κ. Κυριζιάνο Νικόλαο και τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πάρου, κ. Μαλινδρέτο Χαράλαμπο, ενώ θα έχει τριετή θητεία.

Η ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου, έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του, καθώς παρέμενε επί σειρά ετών “ακέφαλο”.

Κοινή παραδοχή αποτελεί το γεγονός, ότι ακόμη και με τη σημαντική αναβάθμιση του προσωπικού, τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας δεν καλύπτονται, ενώ απαιτείται συγκροτημένη προσπάθεια, εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την άσκηση περαιτέρω πίεσης, αλλά και τη συνέχιση των ενεργειών, στην κατεύθυνση της επιτευξης του στόχου μιας καθ’ όλα λειτουργικής μονάδας, που θα ανταποκρίνεται στις πρωτοβάθμιες ανάγκες υγείας των κατοίκων του νησιού.

«Οι ανάγκες δε σταματούν»

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη των δύο θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού από την 2η ΥΠΕ, ανακοίνωση εξέδωσε ο Έπαρχος Πάρου, κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς.

Ο κ. Μπιζάς, ενημέρωσε, πως α) με την υπ’ αριθμ. ΔΑΑΔ 48054/3-11-2016 Απόφαση της Διοικήτριας της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό ΑΔΑ: ΩΜΛ8469Η2Ξ-ΖΣΛ προκηρύχθηκαν μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Παιδιατρικής και μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. Πάρου, β) η προαναφερόμενη απόφαση εστάλη την Πέμπτη 3/11/2016 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και με τηλεομοιοτυπία στο Υπουργείο Υγείας, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, γ)την Παρασκευή 4/11/2016 εστάλη στα δύο προαναφερόμενα Κέντρα Υγείας  και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.2dype.gr, και δ) οι ενδιαφερόμενοι ιατροί σύμφωνα με την ανωτέρω προκήρυξη θα πρέπει να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός εικοσαημέρου, από 9 έως και 28 Νοεμβρίου 2016.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς δήλωσε την απόλυτη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι διαρκείς και επίπονοι αγώνες των φορέων, των συλλόγων, των μαθητών, των κατοίκων των νησιών της Πάρου & της Αντιπάρου είχαν ως αποτέλεσμα την προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων για το Κ.Υ. Πάρου (1 παιδίατρος και 1 γενικής ιατρικής ή παθολόγος).

Ταυτόχρονα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Υγείας και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου για την προκήρυξη των παραπάνω θέσεων, που αποτελούσαν διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τουλάχιστον έξι (6) χρόνια.

Ο κ. Μπιζάς τονίζει ωστόσο ότι οι ανάγκες δεν σταματούν με την πλήρωση των παραπάνω 2 θέσεων. Υπάρχουν ακόμη ανάγκες για καρδιολόγο, γυναικολόγο, ορθοπεδικό και εκφράζει την ελπίδα ότι θα βρεθεί ο τρόπος να καλυφθούν τα αναγκαία κενά που παρουσιάζει το Κ.Υ. Πάρου, ώστε τα παιδιά και οι κάτοικοι των νησιών μας να μπορούν να απολαμβάνουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει ένα κράτος πρόνοιας.