Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους και σεμινάρια / εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Θησέας”

Δράσεις για γονείς και παιδιά

  • Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2017 - 18:53

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», στηρίζοντας την οικογένεια και το ρόλο του γονιού σε μια εποχή πολλών αλλαγών, διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017 στα νησιά: Αμοργό, Αντίπαρο, Ίο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο.

Έπειτα από συναντήσεις με Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τη γνωριμία και συνεργασία για την από κοινού οργάνωση δράσεων, προσκαλούμε γονείς να συμμετέχουν σε:

  • Σεμινάρια – Ομάδες Γονέων (συστηματική εκπαίδευση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σημαντικών για το γονεϊκό ρόλο)

  • Εκπαιδευτικές Συναντήσεις με Συγκεκριμένη Θεματολογία (βραχείες δράσεις – εργαστήρια ανά σχολείο ή/και ανά περιοχή με θέματα που απασχολούν τους γονείς)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται είτε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου τους, είτε στο Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» στα τηλ. Σύρος: 2281085149, Πάρος: 2284024745 και Σαντορίνη:2286021203 (www.thiseaskyklades.gr)

Επιπλέον διοργανώνονται συναντήσεις/ εργαστήρια για παιδιά/ εφήβους και τους γονείς τους, στην Σύρο. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 14 Φλεβάρη και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη για 7 συναντήσεις.

Η θεματολογία τους θα είναι ως εξής:

  • Δημιουργώ Σχέσεις, Επικοινωνώ, Μαθαίνω να Βάζω Όρια για παιδιά Α΄& Β΄ δημοτικού (ώρες διεξαγωγής: 4.30μ.μ- 6.00μ.μ)

  • Αυτοεκτίμηση & Κοινωνικές Δεξιότητες για παιδιά Γ΄ & Δ΄ δημοτικού (ώρες διεξαγωγής: 4.30μ.μ- 6.00μ.μ)

  • Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο για παιδιά Ε΄ & ΣΤ΄ δημοτικού (ώρες διεξαγωγής: 6.30μ.μ- 8.30μ.μ)

  • Διαχείριση Κρίσεων & Σχέσεις με Συνομήλικους για εφήβους Α΄ έως Γ΄ γυμνασίου (ώρες διεξαγωγής: 6.30μ.μ- 8.30μ.μ)

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, με ανάλογη θεματική και η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη.

Τα εργαστήρια αυτά είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη της οικογένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης τηλ. 2281085149, μέχρι 31 Γενάρη. (Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Βαρθαλίτου Παναγιώτα και Καραχοντζίτη Ελένη).