Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε τις ελλείψεις στις υγειονομικές μονάδες των νησιών

Ανακάλυψε την "Αμερική"

Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου, παραδέχτηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, διαβεβαιώνοντας(;) ότι σύντομα θα γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών

Συγκεκριμένα, ο κ.Λυκουρέντζος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νησιά και γνωστοποίησε ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνιμων ιατρών για όλα τα νησιά του Αιγαίου, εκτός των 53 επικουρικών οι οποίοι ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών.

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι αναζητούνται κίνητρα – εδώ γελάμε και κλαίμε ταυτόχρονα - ώστε να υπάρχει ένα δέλεαρ για το ιατρικό προσωπικό και να καλύψει τα κενά στην άγονη γραμμή, ειδικά σε θέσεις αγροτικών γιατρών.

Καταρχήν, ο κ. Λυκουρέντζος λες και ανακάλυψε την “Αμερική”, δηλώνοντας ότι γνωρίζει τις ελλείψεις των μονάδων υγείας στα νησιά. Το θέμα δεν είναι αν τις γνωρίζει, αλλά τι κάνει για το συγκεκριμένο θέμα! Απολύτως τίποτα και όχι μόνο δεν κάνει κάτι, αλλά η πολιτική που ασκεί επιφέρει καθημερινά και νέα δεινά.

Δεύτερον, για ποια αναζήτηση κινήτρων μιλάμε; Αυτό το απαιτούν οι κοινωνίες των νησιών εδώ και δεκαετίες. Τώρα έρχεται ο υπουργός Υγείας και το θέτει ως ζήτημα και μάλιστα τονίζει ότι βρίσκεται και σε διαδικασία αναζήτησης; Ποιος κοροϊδεύει, ποιον είναι το θέμα.