Ο Γ. Πετράκης στο υπουργείο Υγείας

Αίτημα ενίσχυσης του προϋπολογισμού για το Γ. Νοσοκομείο Σύρου

Ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Γιάννης Πετράκης είχε συνάντηση εργασίας προχθές με τον Υπουργό Αναπληρωτή Υγείας και υπεύθυνο για θέματα Νοσοκομείων κο Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Κα Όλγα Οικονόμου ως σύμβουλος του Υπουργού και ο κος Θεόδωρος Παπαδημητρίου, γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κυκλάδων αφού ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για τα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σύρου αλλά και οι μονάδες υγείας του Νομού, αιτήθηκε την εκτός ορίων ενίσχυση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, την προκήρυξη των θέσεων επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας καθώς και την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών πλήρωσης μόνιμων θέσεων.

Επίσης, αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η άνιση κατανομή των λιγοστών πόρων μεταξύ των πέντε Νομαρχιακών Νοσοκομείων του Αιγαίου και τα σημαντικά επιτεύγματα που ήδη έχουν επιτευχθεί από τα δύο Νοσοκομεία του Νομού μας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση των θεμάτων και επιπλέον τόνισε ότι το Νοσοκομείο Σύρου θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο νέο σύστημα υποστήριξης κρίσιμων θεμάτων υγείας της νησιώτικης περιοχής του Αιγαίου.

Τέλος, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σύρου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν και θα συναντηθούν ξανά οι φορείς του νησιού με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας: http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2682-synanthsh-ergasias-ypoyrgoy-anaplhrwth-ygeias-k-lewnida-grhgorakoy

 

Σε επόμενη συνάντηση στις 13/8/2014 ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου γνώρισε τον υπό διορισμό Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κο Αθανάσιο Παπαρούπα και αφού του ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του, τον ενημέρωσε για τις ελλείψεις σε μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. Ο κος Παπαρούπας έδωσε έμφαση στην ανάγκη άμεσης προκήρυξης των περίπου 45 θέσεων επικουρικού προσωπικού για τις μονάδες υγείας των Κυκλάδων και συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς για εξεύρεση περεταίρω παρεχόμενων κινήτρων τόσο για το επικουρικό προσωπικό όσο και για τους αγροτικούς ιατρούς. Μεγάλο επίτευγμα της συνεργασίας του Νοσοκομείου Σύρου και της 2ης Υ.Πε. αποτελεί η δέσμευση της υγειονομικής αρχής για ενίσχυση του Νοσοκομειακού προϋπολογισμού έτους 2015.